Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Gonzalez

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=685&pg=1339&#post742306

WTF????

Ne kužim?

Šta sam danas tržio. Pa ništa. Većinom sam izašao na 5000, a od tada samo trejdam.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

Javnim bilježnicima promet pao do 80 posto

http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3234317/index.do

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

http://seebiz.eu/hr/analize/sprema-se-ostar-uzlet-dionickih-trzista,37102.html

@emergency

Aj baš me zanima kako ćemo mi to odraditi.

Polu Crobex, polu pijaca.

-1,27%

Legendo,
dali ti stvarno ne vidiš da ćemo up ili samo zahebavaš ekipu ovdje?
Ovo pitanje je ozbiljno i volio bi kada bi iskreno odgovorio.
Hvala
[/quote]

Ne zahebavam ja nikoga, ali da će dolja padati, hoće.

Ismijavanje realista je jako opasno, s obzirom da market ne zna gdje želi krenuti.

Sjećaš li sa Iveka1234 kojeg su ljudi ismijavali na 4000 bodova, i Barona. Tko ih je slušao, nije ostao

bez gaća. [thumbsup]

Vjeruj mi , da kad si u pravu , onda si u krivu, a ti si jako u pravu.
[/quote]
Ja samo znam da sam od prošlog tjedna 12% u plusu, a u zadnjih 25 dana 15% u plusu sa cijelim portfeljem, a ti?
I dalje u minusu onih 50%?

Ako ovako nastaviš za vrijeme svog života češ biti pokrit taj minus jer ćeš misliti da to ide dolje i samo dolje.
To je već bolest kolega u tvom primjeru.
Ovo nije vrijeđanje niti niš već samo istina.
Da toliko tržiš koliko drukaš već bi si smanjio minus u portfelju, ali to si ti pa nastavi.

Meni je samo žao kaj ima budala koja nasjednu na tvoje gluposti.(ali za to su si sami krivi=
[/quote]

Ovo ti se posrećilo jedanput u 5 puta.

Ovakvom taktikom poput tvoje ćeš kad-tad potonuti. Kladionica je manje rizičnija.

Jesam li ti rekao po deseti put, da sam izašao na 5000, jesi gluv?

Nama je suđeno da stagniramo malo prije glavnog raspuknuća. ŠKRG ŠKRG…. [bye]
[/quote]

…izašao si na 5000 a na 1400 ti bilo preskupo pa drukaš na ispod 500 da povoljno uđeš…??? pa nisi fer kolega… pa pusti malo nas koji smo ušli na 2500 da se popnemo do 2200 pa da smanjimo minus ili dođemo na 0, a onda ćemo zajedno drukati da ide do 100 pa i niže…..zaista te ne razumijem zašto toliko panično drukaš na dole a imao si supper izlazak…nakrivi kapu i idi na skijanje…uživaj i čekaj pad 500-100, ako je rako loša ekonomija ide to dole i bez tvog drukanja, jel tak??? a mi moramo drukati prema gore, nama je ipak bitno, mi smo gubitnici… ti si dobitnik pa pusti nas malo da se veselimo…HVALA… [thumbsup]

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Bravo za Plivu! Prijasnji manager je u 10tak godina uspio od superdohodovne tvrtke napravit nista i prodat ju za jedva malo vise para nego sto je bilo na racunu. Ovaj je doveden da samo zavrsi posao koji je vec odavno napravljen a to je da od Plive napravi beznacajnog i eventualno lokalnog proizvodjaca generickih lijekova. A sjecam se ne tako davnih obecanja kako ce Barr od Plive napraviti regionalnog lidera i sjediste razvoja farmac. industrije u regiji… Bravo, idemo po tom obrascu prodati jos i ovo malo sto je ostalo pa onda mozemo svi skupa raditi kod stranog poslodavca u vlastitoj drzavi. Uvjet poznavanje stranog jezika za sljakere ali za managment nije uvjet poznavanje hrvatskog.
Sad su se stekli uvjeti da nakon sto rasprodamo privredu mozemo za sitne pare prodati i zemljiste a ako slucajno netko ne zeli svoje prodati strancu kojemu je omogucena instant zarada pretvaranjem poljoprivrednog u gradjevinsko zemljiste, onda ce ga drzava lijepo izvlastiti. Po zakonu ga cak ne mora ni obavijestiti o tome. Socijalizam je bio mila majka prema predragom vodji, tamo nisu unosili promjene u zemljisne knjige jer su znali da je otimacina nelegalna no ovi su se pobrinuli da sve ozakone. BRAVO. IDEMO DALJE!!!

VIVA LA REVOLUCION !!!

Damir Polančec koji je, gostujući na Hrvatskom radiju, rekao kako bi "dugoročno morali razmišljati o promjeni PDV-a naviše" iako to, kaže "nije lijepo čuti".

http://www.seebiz.eu/hr/komentari/sinisa-malus/antirecesijsko-lutanje-polancec-bi-povecao-pdv!%3f,37104.html

Bravo i za Polanceca i "njegovo" misljenje kako je PDV neutralan porez. Vjerovatno zato ga se mora placati u roku mjesec dana bez obzira da li je faktura iz kojeg je PDV proizasao naplacena ili ne. Prakticno ce to izgledati super, firme ce placati jos veci porez i puniti drzavnu blagajnu a rokovi za naplatu faktura ce se produzivati, na 90, 120, 180 pa i vise dana a neki nece biti ni naplaceni tako da ce nekim PDV doseci i 40-50% prihoda s obzirom da se neki nece nikad naplatiti a neki (drzava) tek nakon sto Kuna devalvira. Onda ce se poduzeca morati dodatno zaduzivati, po jos vecim kamatama, da bi mogli isplatiti place, PDV… i otici ravno u mp3. Mi smo najpametniji, svi rasterecuju i poticu svoju ekonomiju a nasi pametni politicari gledaju kako ce ih jos vise opteretiti. BRAVO!!! UK je prije Bozica 2008 smanjila PDV u svrhu poticanja potrosnje ali Polance je pametniji on ce ga povecat!!!! Jednostavno genijalno i fantasticno!!!
I nek samo vjezbaju misice na MMF-u do izbora. Oni sve marljivo biljeze. A kad konacno dodju moliti na koljenima sve ce se to odraziti kroz kamate. Idemo dalje!!!

VIVA LA REVOLUCION !!!

Žele na kraju izmučiti ovaj narod sa još većim PDV-om koji je ionako prevelik da bi napunili kasu.

Uskoro će nam postati jako vruće, usred zime.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

Malo kasnim ali ne mogu ne prokomentirati i Sukera i njegovu genijalnu izjavu da u punjenju proracuna je podbacio samo PDV izmedju 40-60% a ostali porezi su OK. Zaboravio je jedino spomenuti da PDV cini preko 73% ukupnih prihoda proracuna. Nema veze sad ce mu to nadoknaditi Polancec podizanjem PDV-a na 45% i tako premasiti ukupne planirane prihode proracuna. Onda ce se moci hvaliti kako uopce nismo u krizi jer eto prihodi proracuna premasuju planirane. To sto ce zbog toga 100tinjak tisuca ljudi ostati bez posla a ko zna koliko firmi propasti nije previse bitno kad idemo dalje. To su ionako glasaci drugih stranaka…

VIVA LA REVOLUCION !!!

U trenutku iskaza interesa za kupnju organi Zagrebačke burze donijet će odluke u skladu sa zakonom, napominje se i dodaje da trenutno nema nikakvih konkretnih pregovora sa Upravom i Nadzornim odborom društva

http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-pregovora-nema%2c-prednost-onome-tko-jamci-razvoj,37107.html

Malo kasnim ali ne mogu ne prokomentirati i Sukera i njegovu genijalnu izjavu da u punjenju proracuna je podbacio samo PDV izmedju 40-60% a ostali porezi su OK. Zaboravio je jedino spomenuti da PDV cini preko 73% ukupnih prihoda proracuna. Nema veze sad ce mu to nadoknaditi Polancec podizanjem PDV-a na 45% i tako premasiti ukupne planirane prihode proracuna. Onda ce se moci hvaliti kako uopce nismo u krizi jer eto prihodi proracuna premasuju planirane. To sto ce zbog toga 100tinjak tisuca ljudi ostati bez posla a ko zna koliko firmi propasti nije previse bitno kad idemo dalje. To su ionako glasaci drugih stranaka…

Hoćeš reći da naš brod izgleda ko švicarski sir [lol] , al zato kapetan Ivo vješto navigira [bye]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Šukeru treba to zdravoseljački objasniti gdje mu je nestao PDV. Ovako to izgleda: Krene cijela obitelj u King Cross nedjeljom. Prije nego što su krenuli, muškarac otišao u kvartovski kafić na kavu(PDV), vratio se s kave utrpao klince i ženu u auto i prije nego su krenuli klinci se sjetili da nisu kupili pecivo/krafnu (PDV). Hebiga, kad su bili na pola puta ajd usput da natanka gorivo u auto(PDV). Kad su došli u King Cross kupili dvije tri gluposti koje im trebaju ili ne trebaju ali kad su već tamo(PDV),usput obavili shoping prehrambenih namirnica(PDV). Dok su bauljali po shoping centru malo se odmorili u jednom od kafića, cijela obitelj nešto popila(PDV). Poslužio ih konobar koji taj dan iako je nedjelja radi i mora nešto pojesti i popiti (PDV) i popušiti (trošarina) a isto tako zaposlene u trgovinama i buticima (PDV). E sad obzirom da svake nedjelje negdje bauljaju sa autom ide gorivo (PDV) i kilometraža pa se bliži servis(PDV). I tako da ne nabrajam..

New Report

Close