PRODAJE SE ZSE !
Dodatno, u Hanfi se pitaju je li u interesu ulagača zaista da sad prodaju ili da sami rade na razvijanju burze… [lol] Ah ta HANFA [lol]
Sta mislite zasto vlasnici sada prodaju ZSE?
Pa, zbog čega se prodaje!?, znam da je loše, te da bi trebao uslijediti oporavak, pa nek onda prodaju, ukoliko misle prodavati! … jedino se mislim, hm, jedino ako oni nešto znaju što mi svi ne znamo, a to je, da oporavka neće biti, nego naprotiv još lošije i lošije, pa vele prodaj dok možeš, ….
[/quote]
pametno. samo tako nastavi …
http://www.seebiz.eu/hr/analize/forex-ce-uzburkati-podaci-o-americkoj-nezaposlenosti,36961.html
Ako netko nije dosada ovo pročitao,nek’ pročita i sam prosudi šta nas čeka idućih dana, a možda i tjedana.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/forex-ce-uzburkati-podaci-o-americkoj-nezaposlenosti,36961.html
Ako netko nije dosada ovo pročitao,nek’ pročita i sam prosudi šta nas čeka idućih dana, a možda i tjedana.
Pola tih izvjestaja iduci tjedan ce biti lazirano i izmanipulirano a ovaj tocniji dio ce se utopiti u novom "stimulus planu" … iz supljega u prazno. Vrlo dirigirano.
HRVATSKE dionice naj bolje za kupit valjda čovjek zna govori
evo da se i ja ukljucim
Moje predviđanje za slijedeci tjedan je:
Ponediljak i Utorak pad crobex za 2-3% i onda od Srijede rast od nekih 3%
…ja se praznim u Ponedjeljak,a punim u Srijedu ili Cetvrtak ujutro
evo da se i ja ukljucim
koliko bi prema tome morale pasti ostale dionice iz sastava Crobexa ako znamo da HT ne mrda gore dole puno a ATPL nema šanse da pada nakon 43% rasta BDI-a u 3 zadnja dana, naprotiv očekujem da najviše potegne od likvidnih…moglo bi ti se desiti da tebe u Ponedjeljak "napune" …
Pola tih izvjestaja iduci tjedan ce biti lazirano i izmanipulirano a ovaj tocniji dio ce se utopiti u novom "stimulus planu" … iz supljega u prazno. Vrlo dirigirano.
[/quote]
…a kao do sada niko nezna kakvo je stanje pa svi čekaju samo njihovo izvješće…moš mislit…pa sve se zna…crno je ko noć… i šta sad …sve je to ukalkulirano u 80%.tni pad …
[/quote]
…a kao do sada niko nezna kakvo je stanje pa svi čekaju samo njihovo izvješće…moš mislit…pa sve se zna…crno je ko noć… i šta sad …sve je to ukalkulirano u 80%.tni pad …
[/quote]
Pozitivne vijesit su ukalkulirane u pad, a šta sad?
evo da se i ja ukljucim
koliko bi prema tome morale pasti ostale dionice iz sastava Crobexa ako znamo da HT ne mrda gore dole puno a ATPL nema šanse da pada nakon 43% rasta BDI-a u 3 zadnja dana, naprotiv očekujem da najviše potegne od likvidnih…moglo bi ti se desiti da tebe u Ponedjeljak "napune" …
[/quote]
fasciniran sam kad je netko tako siguran u razvoj dogadanja
kolega over25 ima 25 godina iskustva trgovanja ili je tako malo sukno i ostao ziv.
koliko ste dugo na TK-u izgubili ili zaradili?
moji poceci su u svibnju 2006 kad sam ulazio u CE RBA po 135 i od tada sam u zavidnom plusu a vrijenost istog fonda je primjerice 55.
pliva je tada bila perjanica sa pola sveukupnog deset milijunskog prometa na ZSE a neki usporeuju vrijednost Crobija u zadnjih 10 godina s vanjskim indexima.
sve su to manipulacije i navlakuse a imam samo jedno pitanje za kolegu za zavidnim iskustvom.
koliko ce biti groy kad nas analiticari "obavjeste" da je kriz prosla i povjerenje ulagaca se vratilo?
mnogi kao i vi s ovakvim stavom zasigurno ceta nas vec tada napustiti…
Kako se ovo može desiti kad još kriza nije odradila svoje…
Nakon krize čeka nas treći svjetski rat, pad kapitalizma ili ništa novo
Vaš link
ZNAČI TEK NAS ČEKA…. [bye]
Kako se ovo može desiti kad još kriza nije odradila svoje…
Nakon krize čeka nas treći svjetski rat, pad kapitalizma ili ništa novo
Vaš link
ZNAČI TEK NAS ČEKA…. [bye]
koje nebuloze…
vama ce se otpisati krediti i poslodavac nece imati velika ocekivanja od vas?
netko drugi ce placati vase racune i svi ce zivjeti na selu i okapati mrkvice pa nece imati potrebu ici u trgovacke centre???
mozete promjeniti osobne prioritete ali globalizam se nastavlja i nece vas sam tak pustiti da pretanete biti potrosac osim ako niste odlucili biti amiš?
svatko od nas je svjestan nametnutih potreba pa se ne odlucuje smanjiti kvalitetu zivota, prodati auto, iskljuciti net i tv, elektri se zahvalit na njihovim uslugama jer vise ne zelite placati nesto bez cega mozete.
spremni ste djeci primjerom ukazati na nepotrebno i vratiti se u srednji vijek?
preseliti se na selo i sve namrnice sami proizvodit jer ne zelite pastereitzirane krastavce vec cete jesti krumpir iz trapa, kupiti si dvije kravice da imate svijeze mlijeko?
koliko promila ljudi ce to napraviti?
ak to sve i napravite necete citati ekonomiste i novinare jesmo li u krizi vec ce vam tuca upropastiti ljetinu pa ce za vas opet biti kriza…
ipak cete i dalje biti potrosac i gledati promjeniti auto barem svakih 5 godina klincima osigurat bolju buducnost u bahatom svijetu koji vise nego ikad namece svoja nemoralne kapitalisticke vrijednosti…
Sjeća li se tko ovoga i reakcija vlade na taj članak?
Za sada se dosta stvari poklopilo sa najavama iz članka!
Objavljeno u Nacionalu br. 678, 10-11-2008
Vaš link
Sada je potpuno jasno da se globalna financijska kriza prelila na Hrvatsku te da je naša zemlja sljedeća žrtva bankarskog kolapsa, koji je nedavno započeo u Sjedinjenim Državama, što je rezultiralo globalnom paralizom protoka međunarodnog kapitala, a neizbježno će završiti recesijom i gospodarskom krizom u svim zemljama Zapada. Glavni razlog obraćanja za pomoć MMF-u, s kojim je Hrvatska godinama surađivala temeljem stand by aranžmana, upravo je nemogućnost dobivanja kredita kako bi se servisirao dio vanjskog duga, koji uskoro stiže na naplatu. U sljedećoj godini država i gospodarstvo morat će vratiti 10,8 milijardi eura raznih kredita dobivenih prethodnih godina u inozemstvu. Od toga samo država međunarodnim financijskim institucijama duguje 5 milijardi eura. Stručnjaci smatraju da će uz predviđeni rast gospodarstva od samo 2 posto u sljedećoj godini Vlada i gospodarski subjekti jedva moći plaćati kamate. I ranije se dešavalo da državi na naplatu u kratkom razdoblju stigne velik iznos glavnice, ali prethodnih se godina taj problem rješavao reprogramiranjem dugova jer je do kapitala na međunarodnom tržištu bilo relativno lako doći. Situacija se u posljednja dva mjeseca promijenila i nove kredite nemoguće je dobiti po starim cijenama.
U pitanju nije samo otplata duga kreditorima, već i redovita mjesečna isplata korisnika državnog proračuna. Ministar Šuker svaki mjesec mora za mirovine izdvojiti 1,1 milijardu kuna, a za plaće koje se financiraju iz državnog budžeta 1,8 milijardi kuna. Pojavile su se čak informacije da se državni budžet krpa na način da se raznim vladinim agencijama naprasno oduzima dio njihova godišnjeg budžeta, koji je nužan za funkcioniranje i isplatu plaća zaposlenima.
Najteže pitanje s kojim se Ministarstvo financija suočava posljednjih dana jest kako će država u okolnostima financijske krize otplatiti milijardu eura inozemnog duga, koji na naplatu stiže u iduća tri do četiri mjeseca. Do kraja godine Hrvatska mora otplatiti obveznice ukupne vrijednosti oko 200 milijuna eura. U veljači sljedeće godine na naplatu stiže obveznica vrijedna 500 milijuna eura, a nakon toga država će morati otplatiti tzv. samuraj obveznice vrijedne 200 milijuna eura. U financijskim krugovima kao rješenje spominjana je mogućnost izdavanja novih obveznica u prvoj polovini sljedeće godine i to na domaćem tržištu, u kombinaciji s izravnim bankarskim kreditom, no pitanje je imaju li domaće banke u okolnostima velike nelikvidnosti dovoljno financijske snage da prate državu. Navodno će HNB biti prisiljen smanjiti pričuve banaka kako bi se bankama olakšalo izravno kreditiranje države. Međutim, te planove znatno otežava financijska kriza koja je povećala troškove financiranja i podigla prinose koje traže investitori. Na veliku hrvatsku izloženost međunarodnoj financijskoj krizi među prvima su upozorili analitičari Deutsche Banka. Oni su u listopadu svrstali Hrvatsku na prvo mjesto među 19 zemalja kojima prijeti opasnost povlačenja kreditnih međubankarskih linija u sljedećih godinu dana.
Povežemo li to sa posjetom Austrijskog ministra financija koji dolazi predstaviti program pomoći hrvatskim bankama, ne mogu da se ne pitam se što nam se to priprema?