http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=68b4684b-38fe-43cb-b175-8313fd379a72&ref=lastadd
Brz i siguran oporavak GRAĐEVINACA I BRODARA
Inače radim u HEP-u i tvrdim da sadašnja cijena struje čak i uz poskupljenje je jedva dovoljna da HEP bude na nuli. Firma ima 15000 ljudi te je rađena jedna komparacija s irskom elektroprivredom koja ima skoro istu mrežu a 5500 ljudi manje. Uz to u HEP-u se užasno troši. Nisu problem tih 6 Audija koje Mravak i uprava vozi koliko nevjerovatan broj ljudi koji auto vozi, odnosno svaki i manji šef ima auto(uz INa karticu s neograničenom kilometražom). Trenutno sigurno ima 500 ljudi koji primaju plaću a ne dolaze na posao, a šefovi i direktori se "isključivo" dovode po političkoj liniji sistemom tko koga zna . Javnost mora shvatit da je nuklearka nužnost i STOP nema rasprave (kaže Božo Udovičić akademik i najveći stručnjak za energetiku u HRvatskoj). Suma sumarum kad Hrvati vode nastane propast-firma na koljenima a HEP je, kad stranac vodi firma profitabilna a mi pušimo. Kad već neko mora uzet novac bolje stranac jer ga bar ne vidim a ne naš koji ti je ravnopravan ili gori po znanju a radi politike i veza on uzima milijune a ti soma eura plaću. Ja sam svakako za privatizaciju, od ovog ne može gore.
@zivko
"Kad već neko mora uzet novac bolje stranac jer ga bar ne vidim a ne naš koji ti je ravnopravan ili gori po znanju a radi politike i veza on uzima milijune a ti soma eura plaću."
e moj zivko….
Takve stvari mene stvarno razljute, ispada da mi nismo uopće sposobni upravljati svojim vlasništvom…
A korjen svega je korupcija.
Da netko iz vrha naše vlasti odluči srediti HEP siguran sam da to ne bi bio toliki problem. Samo što to nikome nije u interesu. Nedajbože da slučajno neko državno poduzeće počne otpuštati pa makar to bilo u interesu države i ostatka nacije.
Ako kažem da kod nas u državnoj upravi i poduzećima u državnom vlasništvu radi par desetaka tisuća ljudi viška, vjerojatno nisam pretjerao.
Nešto smo oprezni danas. Hoćemo li ispod 1595 ili ide kratkotrajni odbijanac?? Ah, da mi je znati. [wink]
Opet mali kupuju i dižu Crobex na malom prometu. Ajme. Prodaju jedni drugima.
Prebolesno.
Fin rast, već smo preko cca. +1% [thumbsup]
Ajmo dečki gdje je lažna skromnost, idemo još drukati, možda i upali danas.
+1,11%
uh uh
to nam treba…
Danas u Business.hr-u: Beč želi Zagrebačku burzu
Business.hr
04.02.2009 09:19
Pročitaj komentare ( 0)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ( {PostCount})
ff3ce250-41c9-4be9-8b93-722208f550b3
Ocijenite članak ( 0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 5minute.
Član Uprave Bečke burze u intervjuu za Business.hr nije skrivao ambicije za preuzimanje Zagrebačke burze, ali i ostalih burza u regiji.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=ff3ce250-41c9-4be9-8b93-722208f550b3&open=sec
uh uh
to nam treba…
Danas u Business.hr-u: Beč želi Zagrebačku burzu
Business.hr
04.02.2009 09:19
Pročitaj komentare ( 0)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ( {PostCount})
ff3ce250-41c9-4be9-8b93-722208f550b3
Ocijenite članak ( 0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 5minute.
Član Uprave Bečke burze u intervjuu za Business.hr nije skrivao ambicije za preuzimanje Zagrebačke burze, ali i ostalih burza u regiji.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=ff3ce250-41c9-4be9-8b93-722208f550b3&open=sec
…aha…moš mislit…pa ko drži nađu burzu sad…i tko drma TK najviše…misliš da bi im ovi dozvolili takva šajse da rade…teško…al dobro…ja bum prodao svoj udjel…