Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam siguran (iako u životu nikad ništa nije sigurno) da se katastrofični scenariji o kojima neki kod nas pišu ne mogu uopće dogododiti.
1. mi izvozimo vrlo malo, tj, nismo ovisni o izvozu. jedan od naših najvećih izvoznika je turizam, a iako će tu biti određnog pada (do -10%), to nije ni izbliza katastrofično kako se piše jer će se mnogi odlučivati na booking u zadnji tren, čekajući što povoljnije ponude. uz to, niska cijena goriva potaknut će veći broj individualnih gostiju. veći gignati u turizmu (kao Maistra) imaju baooking čak i bolji nego lani
2. naše gospodarstvo funkcionira i dalje bez pomoći vlade i masovnih otkaza, a vani svi vidimo što se događa, tisuće mlrd. dolara se upucavaju u gospodarstvo i banke da se stanje samo stabilizira
3. vani je pad BDP već i do -3%, a mi smo još uvijek za 2008. imali mali rast. za ovu godinu očekuje se "rast" od 0%, tj. bez pada.
4. SVE naše banke su stabilne i niti jedna nije sanirana zbog krize, a kamo li u stečaju, rezultati će im za 2008. biti rekordni, za 2009. bit će pad dobiti, ali će velika dobit biti i u 2009.
5. rezerve koje HNB može dodatno osloboditi su za naše uvjete jako velike (sava je izračunao još oko 3,5 mlrd EUR) i garantiraju mogućnost nošenja s kriom
6. i da sve ode k vragu, tu je još MMF koji može uskočiti i s par milijardi EUR kredita mi bismo opet bili stabilizirani do izlaska iz recesije. s druge strane, već smo u 2. mjesecu 2009. i ova "krizna" godina proći će mnogo brže nego ljudi misle
8. možda i najvažnije: mi svi već navikli živjeti u kirzama i oskudicama, tako živimo zadnjih 20 godina s manjim prekidima [wink]

ovo sada klizanje crobexa je na vrlo, vrlo malim prometima i da fondovi žele mogli bi održavati ove razine cijena mjesecima samo iz mjesečnih mirovinskih uplata građana, ali im se ne žuri jer znaju da tržište s malo love mogu vratiti gore bez problema. Svi mi smo dobrim dijelom u kešu i čekamo niže cijene, ali pitanje je tko će ih dočekati jer kad krene silovit rast, mnogi na njega zakasne i propuste ga čekajući da se vrati, a ono raste i raste danima za redom …

kada se govori o stanju i predviđanjima, asociralo me na nedavnu tv emisiju sa Verom Čudinom gdje spominje neka predviđanja u 2009. g. a izdvojio bih ono o medalji naših kauboja na svjetskom rukometnom prvenstvu, (već ostvareno) i neočekivanoj eksploziji hrvatske prilikom izlaska iz ove svjetske krize…

[rolleyes]

Ja sam siguran (iako u životu nikad ništa nije sigurno) da se katastrofični scenariji o kojima neki kod nas pišu ne mogu uopće dogododiti.
1. mi izvozimo vrlo malo, tj, nismo ovisni o izvozu. jedan od naših najvećih izvoznika je turizam, a iako će tu biti određnog pada (do -10%), to nije ni izbliza katastrofično kako se piše jer će se mnogi odlučivati na booking u zadnji tren, čekajući što povoljnije ponude. uz to, niska cijena goriva potaknut će veći broj individualnih gostiju. veći gignati u turizmu (kao Maistra) imaju baooking čak i bolji nego lani
2. naše gospodarstvo funkcionira i dalje bez pomoći vlade i masovnih otkaza, a vani svi vidimo što se događa, tisuće mlrd. dolara se upucavaju u gospodarstvo i banke da se stanje samo stabilizira
3. vani je pad BDP već i do -3%, a mi smo još uvijek za 2008. imali mali rast. za ovu godinu očekuje se "rast" od 0%, tj. bez pada.
4. SVE naše banke su stabilne i niti jedna nije sanirana zbog krize, a kamo li u stečaju, rezultati će im za 2008. biti rekordni, za 2009. bit će pad dobiti, ali će velika dobit biti i u 2009.
5. rezerve koje HNB može dodatno osloboditi su za naše uvjete jako velike (sava je izračunao još oko 3,5 mlrd EUR) i garantiraju mogućnost nošenja s kriom
6. i da sve ode k vragu, tu je još MMF koji može uskočiti i s par milijardi EUR kredita mi bismo opet bili stabilizirani do izlaska iz recesije. s druge strane, već smo u 2. mjesecu 2009. i ova "krizna" godina proći će mnogo brže nego ljudi misle
8. možda i najvažnije: mi svi već navikli živjeti u kirzama i oskudicama, tako živimo zadnjih 20 godina s manjim prekidima [wink]

ovo sada klizanje crobexa je na vrlo, vrlo malim prometima i da fondovi žele mogli bi održavati ove razine cijena mjesecima samo iz mjesečnih mirovinskih uplata građana, ali im se ne žuri jer znaju da tržište s malo love mogu vratiti gore bez problema. Svi mi smo dobrim dijelom u kešu i čekamo niže cijene, ali pitanje je tko će ih dočekati jer kad krene silovit rast, mnogi na njega zakasne i propuste ga čekajući da se vrati, a ono raste i raste danima za redom …

kada se govori o stanju i predviđanjima, asociralo me na nedavnu tv emisiju sa Verom Čudinom gdje spominje neka predviđanja u 2009. g. a izdvojio bih ono o medalji naših kauboja na svjetskom rukometnom prvenstvu, (već ostvareno) i neočekivanoj eksploziji hrvatske prilikom izlaska iz ove svjetske krize…
[rolleyes]
[/quote]

Kolega, nemojte biti tako katastrofični.
Možda ćemo popucati po šavovima i bankrotirati ali da ćemo baš eksplodirati…..
[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ja sam siguran (iako u životu nikad ništa nije sigurno) da se katastrofični scenariji o kojima neki kod nas pišu ne mogu uopće dogododiti….

Hm, zaboravili smo.
Laki: „Sve može da propadne, da nestane, samo je smrt siguran posao.“
Neki kažu i hrana. Za mene je hrana gotovo pa siguran biznis.

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

ZSE
CROBEX 1.669,43 -0,73%
CROBIS 88,79 +0,37%
Redovni promet 1.296.631,01
Instituc. promet 0,00
Ukupni promet 1.296.631,01
Sentiment: 9 | 3 | 13

who dares, wins

[rolleyes]
[/quote]

Kolega, nemojte biti tako katastrofični.
Možda ćemo popucati po šavovima i bankrotirati ali da ćemo baš eksplodirati…..
[bye]
[/quote]
govorila je u pozitivnoj eksploziji …
[thumbsup]

krenulo Crobex loše.

PADA NA VEĆEM PROMETU.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

ZSE
CROBEX 1.659,23 -1,34%
CROBIS 88,79 +0,37%
Redovni promet 2.531.315,34
Instituc. promet 2.345.000,00
Ukupni promet 4.876.315,34
Sentiment: 8 | 4 | 20
Opet institucionalni, još ako HT ode ispod 220 biti će još jedan dan uzalud.

who dares, wins

Evo ovo je dokaz da smo bolji od bjelosvetskih probisvjeta.
Mi padamo samo 1.53%, a ovi 3 i više posto.
To je dokaz da smo stabilni samo smo malo pod utjecajem izvana dok smo iznutra ROCK SOLID.
Pazite sad kad krene kupnja. Pametni su sam na bidu. Vrlo nisko. [cool]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Na DLKV evidentan bijeg špekulanata -6,05%

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

krenulo Crobex loše.

PADA NA VEĆEM PROMETU.

a jest "velik", u pola sata 3,9 mil. kn [lol]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

krenulo Crobex loše.

PADA NA VEĆEM PROMETU.

Ma neka rokne 10% samo neka se nešto počne događati.
Ovo je suludo i vrlo dosadno.

Bilo kakva akcija je dobrodošla.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Na DLKV evidentan bijeg špekulanata -6,05%

A tek kad krenu fondovi. Mislim oni se utrpavaju u obveznice, ali svejedno će prodavati.

Iso Miki, na DLKV 500 kom po bidu. Ode obrana.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

New Report

Close