Dali to vama išta govori TKO ZADNJI MAGARAC znate ono a vi sad čekajte i pišite crnilo
Mali ulagači bi trebali početi tužiti banke zbog margin call-a,ako vas nisu rasprodali ispod 1,9 nago su čekali da skroz potonet i onda vas rasprodali na 1,2 ili 1,3 imate pravo na tužbu.Neke tužbe se pripremaju a sve je više tako oštečenih koji se javljaju.Banka Vas je bila dužna uskladiti a ne pustiti,uzimati kamatu pa na "dnu" rasprodavati.
http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3228645/index.do;jsessionid=4B924A0474906AD16C55C137E5EB78DE.1
Dali to vama išta govori TKO ZADNJI MAGARAC znate ono a vi sad čekajte i pišite crnilo
"No, premijer Sanader već je objavio da ne namjerava dirati u državne plaće, a potpredsjednik Vlade još ne kani dirati u neradnu nedjelju, pa su dvije moguće mjere već prekrižene."
Meni to govori da su Sanader i potpredsjednik vlade magarci…
Državni aparat treba pod hitno smanjiti a radnu nedjelju vratiti. Treba kontrolirati trgovce u tome da li radnicima plaćaju dodatno za rad nedjeljom i sankcionirati one koji to ne rade… Ali ne, to je preteško za izvesti, lakše je ovako.
Čitam ovdje svakekve gluposti. Kao cijene su pale i sada je sve povoljno. Tu i tamo se netko usudi reći da mu se čini da je još skupo i istog trena biva brutalno ispljuvan. Meni se čini da je sve ovo opako preskupo. Pogotovo neke dionice. Ako uzmemo u obzir da su strani fondovi ulazili prije nekoliko godina pogledajmo prinose koje su ostvarili na nekim dionicam u zadnjih 3-5 godina prema ovom attachmentu. I onda se vi ovdje pitate tko prodaje i zašto! Prodaju oni koji su ušli prije X godina i koji još uvijek imaju XXX ili XXXX (da 4X-a) profita i na današnjim cijenama. Što to znači? To znači da se iskrcaj nastavlja jer ljudi povlače profit a mi definitivno idemo na znatno niže grane nego na kojima smo sada ma kako se to nekima činilo čudnim! Uostalom pogledajte si cifre i grafove. [smiley]
http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3228645/index.do;jsessionid=4B924A0474906AD16C55C137E5EB78DE.1
Ma tko još vjeruje Šukeru. Naravno da je njima MMF, bauk, posljedica siguran gubitak sljedećih nekoliko izbora. Radije će oni iscicati i ono malo keša što postoji u državi (vidi HT).
A to da će se prodavati obveznice vani, nek objese mačku o rep.
Mali ulagači bi trebali početi tužiti banke zbog margin call-a,ako vas nisu rasprodali ispod 1,9 nago su čekali da skroz potonet i onda vas rasprodali na 1,2 ili 1,3 imate pravo na tužbu.Neke tužbe se pripremaju a sve je više tako oštečenih koji se javljaju.Banka Vas je bila dužna uskladiti a ne pustiti,uzimati kamatu pa na "dnu" rasprodavati.
ljubazno molim da se tužba prijavi inicijativi GONI, građani organizirano nadgledaju istragu.
dobar je pravosudni sistem, ali je bolji ako ga se malo nadgleda 🙂
pregled "šopinga" mirovinaca ili hoćemo li dobiti išta kad dođe vrijeme penzije
PBZ/CO OMF kupio je 10 dionica HT-a po cijeni između 217,00 i 227,00 kuna te 79 dionica Plive po cijeni 770,00 kuna.
Rekao bih da su sa HT-om aktivno trejdali pa je konačni rezultat +10 dionica…
A ako nisu nego su stvarno kupili samo 10 dionica onda je to pomalo komično, kao da ja sutra kupim 1 dionicu PUNT-R-A [lol]
Dakle, mirovinski fondovi su u tjedan dana kupili dionica za 3 miljuna kuna.
Pa Sančo i Knele kupe više u tjedan dana
[smiley]
"No, premijer Sanader već je objavio da ne namjerava dirati u državne plaće, a potpredsjednik Vlade još ne kani dirati u neradnu nedjelju, pa su dvije moguće mjere već prekrižene."
Meni to govori da su Sanader i potpredsjednik vlade magarci…
Državni aparat treba pod hitno smanjiti a radnu nedjelju vratiti. Treba kontrolirati trgovce u tome da li radnicima plaćaju dodatno za rad nedjeljom i sankcionirati one koji to ne rade… Ali ne, to je preteško za izvesti, lakše je ovako.
[/quote]
Vlada i HNB su osigurali stabilne makroekonomske uvjete u RH, a to je vrlo važno za ulagače.
Ako u 1Q2009. RH može bez velikih problema, tj tuđe pomoći, efikasno servisirati svoje obveze kako unutra tako i vani to je pokazatelj da smo u državi koja odgovorno vodi svoje financije.
Ako HNB nastavi snižavati stopu minimalnoga deviznog pokrića sa s npr 25 na 20 posto oslobađa se još 1,2 milijarde eura. A ako to spusti na 15% onda se oslobađa 2,4 milijarde eura.
Vjerojatnost da se nastavi snižavati stopa minimalnog deviznog pokrića je vrlo velika; to je dobro kako za banke jer će profitirati na razlici kamata koju sada ostvaruju i koju će ostvarivati posuđujući taj novac umjesto da ga drže na računima u stranim bankama; ta dodatna zarada odteretiti će i pritisak na rast kamata.
Glede sadašnje pozicije MMF i pozicije kakvu je imao prije krize tu su velike razlike.
Na sastanku G20 dogovoreno je da se pomoć zemljama u problemima ne uskraćuje i da se za razliku od prijašnjih godina pomoć ne uvjetuje nekim tešlo ostvarivim uvjetima.
Ja sam siguran (iako u životu nikad ništa nije sigurno) da se katastrofični scenariji o kojima neki kod nas pišu ne mogu uopće dogododiti.
1. mi izvozimo vrlo malo, tj, nismo ovisni o izvozu. jedan od naših najvećih izvoznika je turizam, a iako će tu biti određnog pada (do -10%), to nije ni izbliza katastrofično kako se piše jer će se mnogi odlučivati na booking u zadnji tren, čekajući što povoljnije ponude. uz to, niska cijena goriva potaknut će veći broj individualnih gostiju. veći gignati u turizmu (kao Maistra) imaju baooking čak i bolji nego lani
2. naše gospodarstvo funkcionira i dalje bez pomoći vlade i masovnih otkaza, a vani svi vidimo što se događa, tisuće mlrd. dolara se upucavaju u gospodarstvo i banke da se stanje samo stabilizira
3. vani je pad BDP već i do -3%, a mi smo još uvijek za 2008. imali mali rast. za ovu godinu očekuje se "rast" od 0%, tj. bez pada.
4. SVE naše banke su stabilne i niti jedna nije sanirana zbog krize, a kamo li u stečaju, rezultati će im za 2008. biti rekordni, za 2009. bit će pad dobiti, ali će velika dobit biti i u 2009.
5. rezerve koje HNB može dodatno osloboditi su za naše uvjete jako velike (sava je izračunao još oko 3,5 mlrd EUR) i garantiraju mogućnost nošenja s kriom
6. i da sve ode k vragu, tu je još MMF koji može uskočiti i s par milijardi EUR kredita mi bismo opet bili stabilizirani do izlaska iz recesije. s druge strane, već smo u 2. mjesecu 2009. i ova "krizna" godina proći će mnogo brže nego ljudi misle
8. možda i najvažnije: mi svi već navikli živjeti u kirzama i oskudicama, tako živimo zadnjih 20 godina s manjim prekidima [wink]
ovo sada klizanje crobexa je na vrlo, vrlo malim prometima i da fondovi žele mogli bi održavati ove razine cijena mjesecima samo iz mjesečnih mirovinskih uplata građana, ali im se ne žuri jer znaju da tržište s malo love mogu vratiti gore bez problema. Svi mi smo dobrim dijelom u kešu i čekamo niže cijene, ali pitanje je tko će ih dočekati jer kad krene silovit rast, mnogi na njega zakasne i propuste ga čekajući da se vrati, a ono raste i raste danima za redom …
Dioničko društvo Zdenka prehrambena industrija Veliki Zdenci, unatoč tome što su svi financijski pokazatelji poslovanja tog poduzeća bili poražavajući, između 25. rujna i 30. listopada 2007. godine doživjelo je pravu eksploziju cijene dionice. U tom razdoblju dionica je sa 42,50 kuna porasla na 109,35 kuna, nevjerojatnih 157,29 posto.
http://seebiz.eu/hr/analize/ogledalo-sjaja-i-bijede-zagrebacke-burze,36425.html