O čijoj autoindustriji ovaj lik priča. Možda EU autoindustriji ali HR autoindustriji sigurno ne.
ne govori o HR autoindustriji jer u hrvatskom vlasništvu nemamo ništa od autoindustrije, međutim on govori o "cijelom lancu", a tu ima i ipak neko pravo, istina da i mala poduzeća iz tog lanca (proizvodnja dijelova za motorna vozila) također nisu u domaćem vlasništvu, ali naši ljudi rade u njima, a to ima ipak svoju važnost, i službeno je "domaća industrija" (kao i sve ostale koje stanci drže kod nas, malo je toga zbilja našega, kad bi tako gledali nemamo ništa :P), a ta "autoindustrija" čini recimo samo u Istri nekih 10 % izvoza (preko 100 milijuna eura već), pa to nije zanemariva činjenica. Ne znam kako u ostalim dijelovima RH, ali ima valjda i tamo firmi koji barem na nekoj još nižoj razini rade za autoindustriju, čiju god, Europsku/Slovensku…
Od davno sam svjetan da je problem na Hr tržištu u nama samima i to se pokazalo kao točno.
Sad nam pomalo dolazi sve na naplatu i izlaze na vidjelo sve dubioze. Bit će gadno kad se ovih 18 godina hipnoze, lobotomije i kupljenja u prsa pretvori u masovno ludilo.
Ljudi još nisu, osim nas dioničara, na svojoj koži osjetili sve radosti koje nam ova kriza donosi.
Meni je osim pušione na burzi, za kredit koji imam porastao neto anuitet za 15%, a to je tek početak ukoliko kamata krene gore. A kad nelikvidnost stisne proizvodnju, krenu otkazi, neće više biti "fak it" i što se može.
Možda će doktor i veprić izgubiti onaj samodopadni osmjeh s lica, kad se prisjete Casusescu-a i kako je on završio.
Neće frende…oni poslije izbora zovu MMF…ne prije…tak da mogu reći…ne, nismo mi krivi, u krizi smo(to bu rekli onda, i da je to razlog pozivanja MMF-a) i MMF nas traži da srežemo davanja, plaće, otpustimo ljude i sve kaj slijedi…pa to je jasno već neko vrijeme…još i prije nego nam je Roha rekao…zovite ih…nebum mogel sam…politika…čista logika preživljavanja…tu nema "iznenađenja" ko na burzi…
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Jednostavan odgovor ba Vaše prethodne upite (Roky5 i Ententinis). Niko, ama baš nitko na ovome forumu ne može znati niti zna gdje če Crobex sutra ili preksutra, koliko u postocima gore, dole … sve su to samo nagađanja crtkarijma grafova, TA i EVT-a, koje i osobno čitam, učim, gledam grafiće naše i njhove ine. Ludost je predvidjeti nešto što zdrave pameti nema. Kada slušate naše političare Mi u recesiji nismo, firme su nam Likvidne, turizam probili kvotu dobiti, poljoprivreda se širi, banke imaju i dobile lovu..osim INOZEMNOG DUGA. A mi dole kao i ameri ili evropska auto industrija. Mi pravimo vagone, boove, tenkove i ide nam fantastično.. koliko napravimo sve prodamo a love NEMA. Zato mislim da bi se trebao svako pozabaviti svojim grahom ili sl. pa to je po meni jedino razumno i ispravno. Radi ono što ti srce kaže. Jedno sam samo naučio na ovome forumu: Kad određena osoba NN kaže da idemo gore PROPAST crobia. Kad veli tonemo na 700 idemo sigurno gore. Griješi li ili ?? Možda ta NN osoba stvarno zna kolika će sutra biti recimo ATPL a ne želi nam reči. Kada bi burza bila predvidiva iz dana u dan ili sata u sat… večina nas koji smo ovdje na forumu i tražimo nadu bili bi iznimno bogati,,,stvarnost, večina u debelom minusu kao što sam i sam. Najveća fora kada se moj jedan prijatelj javi od deset puta tokom tjedna i veli "Danas uletio i izašao s 7 – 8 % zaradom,, da mi je vidjeti njegov račun (Lambada)
Puno, puno serće i prvenstveno zdravlja želi Vam Mrgud !! i što bi zagorci reki "Kaj bu biće"
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=37ab5294-bc8a-4424-bfe2-bbb42cbbfff0&ref=lastadd
Polako al sigurno prema boljim danima
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=274aff94-267c-4c72-bcf6-d78973807a6b&ref=lastadd
Poslje ovog plana može li da bude gore od sadašnje situacije nemože to svi znaju znači vatanje pozicija za oporavak tržišta već od sutra što prije to bolje poslije će biti kasno
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=37ab5294-bc8a-4424-bfe2-bbb42cbbfff0&ref=lastadd
Polako al sigurno prema boljim danima
ovo je godina kad treba zauzeti pozicije i čekati. burze će prve reagirati rastom čim dođu prve naznake zaustavljanja krize i oporavka, a te reakcije često znaju biti pretjerane, kako do sada u padu tako kasnije u rastu….
http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3228414/index.do
Dali mislite da cjeli svijet ulupa tolike novce da nam bude gore ili bolje ostavite se crnih prognoza nećemo sa CROBEX-om na 5000 ali isto tako nećemo sigurno ni na 1000 ali bolje od ovog hoćemo sigurno100%
Od 1950. godine kretanje indeksa S&P u siječnju bilo je u 74 posto slučajeva točan pokazatelj kretanja cijena dionica u ostatku godine, stoji u ‘Stock Trader’s Almanacu’, knjizi koja bilježi tržišne trendove. Ovoga je siječnja indeks S&P zabilježio dosad rekordan siječanjski pad od 8,6 posto.
Prodaja ljetovanja i 30 posto slabija
Odmor u Hrvatskoj prodaje se u rasponu od lanjske razine do čak 30 posto slabije. Brojke su različite od tržišta do tržišta. U Njemačkoj najveći TUI, recimo, ponavlja lanjski rezultat, a kod drugih se minusi penju do 20 posto.
"Nama je 20 posto talijanskih partnera otkazalo za 2009, Talijani su 20–30 posto siromašniji nego prije tri godine.
Prema našim podacima prodaja ne ide glatko čak ni za vrhunac sezone" – kaže Boris Žgomba, direktor pulskog Unilinea, koji posreduje u dovođenju oko 120.000 turista.
Pa i nije tako strašno kao što sam mislio
[bye] [sad] [sealed] [cry] [undecid] [angry]
Nekretnine će da se prodaju strancima a tek kad počmu da kupuju dionice a vi i dalje samo pišite gluposti i čekajte sa kupovinom pa mi smo raj na zemlji za strane ulagače a pogotovo TK jedino u svijetu je CROBEX pao 80% a šta mislite zbog čega
Prodaja ljetovanja i 30 posto slabija
Odmor u Hrvatskoj prodaje se u rasponu od lanjske razine do čak 30 posto slabije. Brojke su različite od tržišta do tržišta. U Njemačkoj najveći TUI, recimo, ponavlja lanjski rezultat, a kod drugih se minusi penju do 20 posto.
"Nama je 20 posto talijanskih partnera otkazalo za 2009, Talijani su 20–30 posto siromašniji nego prije tri godine.
Prema našim podacima prodaja ne ide glatko čak ni za vrhunac sezone" – kaže Boris Žgomba, direktor pulskog Unilinea, koji posreduje u dovođenju oko 120.000 turista.
Pa i nije tako strašno kao što sam mislio
[bye] [sad] [sealed] [cry] [undecid] [angry]
Kao što i rekoh. Kod nas kriza kasni oko godinu dana i odraditi će se sigurno.
Sad, u kojoj jačini, ne znam.