Vani sve u plusu…a mi ronimo…e sad da pročitam samo još jedan post…o tome kako mi imamo veze s ičim "vani"…indexima…raspoloženjem…kretanjima…mislim grafovi uzgledaju ko da pratimo…al kad gledaš očito…sve drugo ti promakne…
Vani sve u plusu…a mi ronimo…e sad da pročitam samo još jedan post…o tome kako mi imamo veze s ičim "vani"…indexima…raspoloženjem…kretanjima…mislim grafovi uzgledaju ko da pratimo…al kad gledaš očito…sve drugo ti promakne…
ako ti što znači po pregledu transakcija zadnjih i mi u plusu uskoro….
EU u dva dana više od 6% u PLUSU a naš CROBEX dobio zabranu za kretanje u pozitivnom smjeru
možda je CASH-R-A ipak najbolja opcija u ovom trenutku(ili dat lovu na kamatu…
Daj nek mi netko ovo razjasni gdje se može dat lova mjesečno na ovako veliku kamatu …
Kaže u članku – tržište novca ZG – jel to vrijedi i za male cca 150 000 kn…
Hvala na od…
[/quote]
Sve ok, al kolko vidim ovi vani divljački rastu, a meni osim atpl sve dionice koje sam kupio prošli tjedan u crvenom…znači ne pričam ja općenito…moj primjer moje dionice…kako onda čovjek može slušati trkeljanja…idemo mi gore i kaj ti ja znam…pogledati samo na vlastiti račun…ja neznam možda su drugima otišle dionice gore…ja imam dlkv, hdel, jdpl, koei i lkpc…tak da daj mi reci kaj je to otišlo gore…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=66dafd9c-c3a2-4ea7-ac0d-370e60193631&open=sec
Eto dokaz kako se štima NARODNA JE NARODNA i na nju se pezi a zašto pa izbori dolaze a SANADER je pozivao na kupnju
dogovori se sa svojim financijskim savjetnikom u banci…mislim da ti je minimalan ulaz 100k kn i oni lijepo vrte tvoju lovu na TN-u
ali pazi to ti ne spada u one osigurane depozite,
ako dužnik ne vrati (a potraživanja nisu pokrivena nikakvim kolateralom, samo "majke mi vratit ću") ni ti ne dobiš svoju lovicu
ali eto odi si na http://www.trzistenovca.hr i vidi koliko je jučer bila interbankarska kamata za oročene depozite (24%)
Daj nek mi netko ovo razjasni gdje se može dat lova mjesečno na ovako veliku kamatu …
Hvala na od…
[/quote]
[/quote]
Sve ok, al kolko vidim ovi vani divljački rastu, a meni osim atpl sve dionice koje sam kupio prošli tjedan u crvenom…znači ne pričam ja općenito…moj primjer moje dionice…kako onda čovjek može slušati trkeljanja…idemo mi gore i kaj ti ja znam…pogledati samo na vlastiti račun…ja neznam možda su drugima otišle dionice gore…ja imam dlkv, hdel, jdpl, koei i lkpc…tak da daj mi reci kaj je to otišlo gore…
[/quote]
Ma u stvari ja kao i većina ovdije – nemam pojma …Vidi:
1. čim sam čuo da da HFP daje na dražbi nekakva prava za BLJE i to dosta ispod cijene
automatski prodam sve BLJE po 103 kn iako preko k… jer je to ono prehrana pa u krizi
bi trebala dobro dionica da stoji….
2. par dana taj novac držo kod brokera i jedan petak INGRA pade sa 86 na 81,00
i ja je se komplet nakrcam tj. dokupim je al pošteno…
Kad oko 3 čitam : HANFA odobrila dokap. cijena od 50-150kn…
Htio pobjeć od jednog malera a naletio ne minu….a takvih mina imaš koliko hoćeš evo ti Đukana u IGH – djabe dobija na burzi za pare prodaje ,evo moj susjed radio u LKRI 25. god. prije dvije god.
dobio 500kom dionica i to je sve u redu i čisto ali ja se radi njega bojim to kupit jer neznam koliko je još takvih "nagrađenih radnika"
Pa i ovo za transakcije – sam profulo hebiga odbilo se – možda je klin , možda otpor , gap
neko sranje je jer u plusu još nismo….
Pa i ovo sa Obamom – trebalo sve rast – rast izostao….
To se ustvari rast očekivao a po tisućuti put se pokazalo – SVE ŠTO SE OČEKUJE VEĆ JE
UKALKULIRANO U CIJENU……….
I nema garancija nikakvih – Nizašta….POzzzz….
dogovori se sa svojim financijskim savjetnikom u banci…mislim da ti je minimalan ulaz 100k kn i oni lijepo vrte tvoju lovu na TN-u
ali pazi to ti ne spada u one osigurane depozite,
ako dužnik ne vrati (a potraživanja nisu pokrivena nikakvim kolateralom, samo "majke mi vratit ću") ni ti ne dobiš svoju lovicu
ali eto odi si na http://www.trzistenovca.hr i vidi koliko je jučer bila interbankarska kamata za oročene depozite (24%)
Hvala na od…
[/quote]
[/quote]
Nisam shvatio jel to nešto kao FOREX ????
Ovo garancija nema jel se to odnosi na kamatu ili glavnicu…
odnosi se i na kamate i na glavnicu.
radi se uglavnom o prekonoćnim i kratkoročnim kreditima/depozitima među financijskim institucijama, a princip je kao i burza
dođe neka banka XY i kaže nudim 20 milja kuna po 16% na ON…i eto ti aska
ti možeš dogovoriti takvo investiranje sa svojom bankom ako je aktivna na TN-u…daš im npr. pola milje kuna, i oni kumulativno vrte tvoje novce, novce od šimeta i svoja slobodna sredstva na tržištu novca…
jedan dan ti je kamata (pazi radi se ipak o godišnjoj kamati!) na prekonoćnu pozajmicu 20%, a drugi dan može pasti na 3-4%
normalno banka ti za uslugu posredovanja uzme i masnu proviziju jer od toga žive
nije forex već kreditiranje
Sve zemlje u recesiji u plusu preko sedam posto šta je sa CROBEXOM dokad ima zabranu zna li tko