Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
….dan
-Šteta što se ništa ne napreduje ….
-Govorilo se o ATPL na 200 , zatim o HT-u na 120 …i sl. ….., a CROBEX je trebao na 700 ..!!!!!
-Kada je postalo očito da su vrijednosti promašene , onda se počelo govoriti o rastu …
…. , a sada kada se dva-tri dana "zanjihalo" opet je pad na 700 (CROBEX) u modi …. [smiley]
-Jasno , nitko ne tvrdi kako su "prognozerima" namjere nečasne…(zapravo ima i takvih) , ali
bi oni sami trebali uočiti da to donosi gubitak (sredstava , o časti nebih) …..
-Ljudi koji su ovdje postavili najviše grafova , dali najviše prognoza ….. zapravo se
uopće ne kuže u problem , jer je (gotovo) sve pogrešno ……
….. , ali sa druge strane spremni su prozivati oponente i spominjati nekakve uštede … [smiley]
-Sada se čak govori kako i makro(samim tim i mikro)ekonomsko stanje ne može utjecati na
dalji razvoj ekonomije (a samim tim i TK) , već je to samo TA …… i to onako , kako je oni
tumače ….. (da nije smješno , ….. )
-A kako se radi ….????
-Uzme se graf (CROBEX ili neka dionica) , trokutom se spoje neke točke …. , koje su po
mišljenju autora najdojmljivije ….. , zatim se uzme šubler ….. , i evo ga ….. [smiley]
….neki rade i u boji i sa kutomjerom ….. to je dosta bolje ….
-A sada par riječi … (!)…..teško je očekivati pad , ako se očekuje "dobra" dividenda
(HT…) , ako se događa kakav-takav oporavak vozarina (brodari) i neki infrastrukturni (javni)
radovi …
-Ljeto je uvjek depresivno , ali do tada još ima …… [smiley]
.Dr M Wagner
Evo i Vlada govori da kriza neće proći u 2009.
A tko je i očekivao da će kriza proći u godinu dana.
Da bi znali kada će kriza proći prvo treba ustanoviti kad je počela. Ja kažem da je početak krize bio u kraj proljeća/ljeto 2007. Imam i neke argumente za to no o tom po tom.
[/quote]
I bio je tada početak krize, čak i ranije, samo ne kod nas.
http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3223155/index.do
Kad ovo pročitaš onda tek vidiš da je banda razjebala sve bravo za SANADERA i ekipu
Ako mi sami ne želimo pojeftiniti državu, netko vanjski nas može natjerati. U tom smislu ja priželjkujem dolazak MMF-a.
[/quote]
Vrlo moguće. Sanader će već naći načina da ubjedi svoje biračko tjelo kako dolazak MMF nije posljedica nesposobnosti hrvatske politike nego međunarodna zavjera protiv Hrvatske. Mislim kada ih je uspio ubjediti da nije isporučio Gotovinu, ovo je piece of cake.
Kako će se to odraziti na tržište. Pa fixed income assets (obveznice), pogotovo kunske, će doživjeti potop. Što se tiče dionica stradat će ovisnici o državnom proračunu. Korist bi mogli izvući proizvođači, osobito izvozno orjentirani. Brodari i sl. , nemaju osobite veze s ovim.
Ukoliko i dođe do zahtjeva MMF-u za pomoći kako će se to odraziti na cijene naših dionica? Kuna neminovno slabi, do kojih granica to može ići?
Također, neznam kako se to reflektiralo na cijene na mađarskoj burzi nakon što su zatražili pomoć?
Ukoliko i dođe do zahtjeva MMF-u za pomoći kako će se to odraziti na cijene naših dionica? Kuna neminovno slabi, do kojih granica to može ići?
Također, neznam kako se to reflektiralo na cijene na mađarskoj burzi nakon što su zatražili pomoć?
Pa sam premijer je javno iznio prilikom pregovora sa sindikatima, a u svezi povećanja plaća i isplate božićnice za 2008. god. nakon okončanih pregovora je kazao: "Do nove godine ćemo nekako, ali poslije nove godine ne znam kako ćemo, država jednostavno nema novca"
Ma da, tržište više ne reagira na loše vijesti, ide to UP! [bye]
Da bi znali kada će kriza proći prvo treba ustanoviti kad je počela. Ja kažem da je početak krize bio u kraj proljeća/ljeto 2007. Imam i neke argumente za to no o tom po tom.
[/quote]
I bio je tada početak krize, čak i ranije, samo ne kod nas.
[/quote]
2007-me sa polugodišnjim izvještajima su počeli financijaši u svijetu prikazivat prve
gubitke i meni je već tu počelo smrdit na ovo…..tu sam već počeo upozoravat svoj krug
ljudi da bi to mogo bit početak nečeg jako lošeg…..pa kad se samo sjetim kak su se
mirovinci i nakon toga počeli krcat sa dionicama koje bi veliki gazde otpuštali….to
nisu bila čista posla nikako…
Pa sam premijer je javno iznio prilikom pregovora sa sindikatima, a u svezi povećanja plaća i isplate božićnice za 2008. god. nakon okončanih pregovora je kazao: "Do nove godine ćemo nekako, ali poslije nove godine ne znam kako ćemo, država jednostavno nema novca"
Ma da, tržište više ne reagira na loše vijesti, ide to UP! [bye]
[/quote]
Revolucionarno demokratska diktatura proletarijata i seljaštva ima, kao i sve na svijetu, prošlost i budućnost. Njena prošlost je samodržavlje, feudalizam, monarhija, privilegije… Njena budućnost – borba protiv privatne, svojine, borba najamnog radnika protiv poslodavca, borba za socijalizam.
Došla su im je voda očito do grla…….
Kako bi se ovo moglo odraziti na market, država je očito pred bankrotom. [bye]
Mesić: Sazivam Vladu da odlučimo hoćemo li zvati MMF
Vaš link
Ako mi sami ne želimo pojeftiniti državu, netko vanjski nas može natjerati. U tom smislu ja priželjkujem dolazak MMF-a.
[/quote]
Duboko udahnimo, biti će njesra dok MMF ne odluči dati pare.
Otkazi državnih službenika, previše braniteljskih penzija, premladi umirovljenici…itd
[/quote]
To će se dogoditi ukoliko i daju pare + prava zdravstvena reforma + prava mirovinska reforma itd…
[/quote]
… a nedaj Boze smanjivanje bolesnog broja od 20 zupanija i 429 opcina. Kompjuteriziranja i umrezivanja sudova. Raskidanje ugovora o prodaji plina talijanima. Proglasenje ZERPa. Privremeno odhebavanje EU jer se ovako ponasa a ionako nas nece uzeti u slj par godina… Isti k. Napokon okrupnjivanje brodogradnje. Investiranje u regiji. Povezivanje sa resursima u BiH. Otvaranje Rusima i Arapima jadranskih luka za naftu i plin. Dugorocna gradnja tipizirane flote za njih. Ofset ugovori .. itd itd
Hrvatska je u recesiji? Smijenite ravnatelja Statistike!……..
Vaš link …………..[cool]
Došla su im je voda očito do grla…….
Kako bi se ovo moglo odraziti na market, država je očito pred bankrotom. [bye]
Mesić: Sazivam Vladu da odlučimo hoćemo li zvati MMF
Vaš link
[/quote]
Duboko udahnimo, biti će njesra dok MMF ne odluči dati pare.
Otkazi državnih službenika, previše braniteljskih penzija, premladi umirovljenici…itd
[/quote]
jadni smo kaj nemožemo sve to srezati i bez njih.previše je krpelja u ovom društvu.