Danas u Business.hr-u: Todorić pokušava prodati Konzum
Business.hr
23.01.2009 09:42
Business.hr saznaje iz pouzdanih izvora da Ivica Todorić nastoji naći kupca za svoj trgovački lanac, pri čemu bi želio zadržati barem 25 posto dionica.
Ja i dalje tipujem da bi Todorić mogao prodati Belje.
Puno toga ide u prilog Belju.
Da minus na HT nije onoliki a znamo koliki je udio HT u crobexu, crobex pa skoro da bi bio u plusu ili oko nule.
DAX na -3,1%, ajme koji potop.
Futuresi u Americi već na -3%, danas DOW ide ispod 8000.
DAX na -3,1%, ajme koji potop.
Futuresi u Americi već na -3%, danas DOW ide ispod 8000.
Zašto se dopuštaju ovakve laži na forumu.
Futuresi su u minusu oko 2%
Ali kolega sačekajte 13 sati to će odrediti smjer trgovanja u USA.
Iznosite činjenice ali nemojte lagati.
Nije mi jasno što ne prodajete pa vidite da nam slijedi potop ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Ah da pa vi ste prodali na 1500 kad sam ja kupovao od vas pa sada nemate šta prodati, prodat ću vam ja kad crobex bude 3000.
Polako kolega, što si nestrpljiv, ovo je tek početak!
Možemo se usporediti sa nuklearnim reaktorom ,koji se polako pregrijava, a kada se pregrije znaš što slijedi – lančana reakcija [rolleyes]
Nije mi jasno što ne prodajete pa vidite da nam slijedi potop ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Ah da pa vi ste prodali na 1500 kad sam ja kupovao od vas pa sada nemate šta prodati, prodat ću vam ja kad crobex bude 3000.
Polako kolega, što si nestrpljiv, ovo je tek početak!
Možemo se usporediti sa nuklearnim reaktorom ,koji se polako pregrijava, a kada se pregrije znaš što slijedi – lančana reakcija [rolleyes]
[/quote]
Jeste vi u dionicama ili u cashu, znam cash kao i 95% forumaša pa tko se te sile tame koje će rušiti crobex, oće fondovi sami pod sobom kopati jamu, teško oni će sada jedno vrjeme akumulirati što se još da akumulirati, ja znam da skoro nećemo ni gore jer će oni pokušati što je više skupiti na ovim razinama i onda to dići na veću razinu i prodavati malima i tako ukrug jedno vrjeme.
Danas u Business.hr-u: Todorić pokušava prodati Konzum
ako daje po nabavnoj vrlo sam zainteresiran
Jeste vi u dionicama ili u cashu, znam cash kao i 95% forumaša pa tko se te sile tame koje će rušiti crobex, oće fondovi sami pod sobom kopati jamu, teško oni će sada jedno vrjeme akumulirati što se još da akumulirati, ja znam da skoro nećemo ni gore jer će oni pokušati što je više skupiti na ovim razinama i onda to dići na veću razinu i prodavati malima i tako ukrug jedno vrjeme.
Smatram da ovo nije vrijeme za biti u dionicama, bar do kraja II kvartala, a kako se igram sa malo večim ulozima tako mi je teško i trgovati u ovoj nelikvidnosti.
Fondovi će rasprodavati ako tako nalaže sitacija i ja upravo to čekam.
Počeo me svrbiti dlan što znaći da će to uskoro[wink]
Ma sve je u redu međutim koliko nešto može pasti, pa crobex je pao 67% i da padne još 10% posto to više nije tragedija. Mislim da je opasno prodavat na ovim razinama jer tko ti garantira da se ploča neće okrenut i onda ćeš ne znajući da si već barem 50% u gubitku kupovati po 20-30% posto većim cijenama. I tako mali uvijek pušiona.
čudna burza u čudnoj državi..vani više neznaš tko je u većoj gabuli,banke ili realni sektor a burze love nova dna.Kod nas med i mlijeko..mislim da smo došli do neke čudne faze gdje "stabilizatori" stoposto kontroliraju igru i čekaju vanjski kakav-takav oporavak da spletu mrežu i počnu lovit muhe.Niskom likvidnošću mogu čuda radit i prema gore i prema dole..
A najgore će biti ako će tako kliziti polako tijekom cijele godine.
Oni koji očekuju velike padavo trebali bi neke stvari rasčistiti u svoj glavi, velikih padova prema dole više neće biti pa to je jasno kao dan, a evo i nekih argumenata u prilog tome neka me svatko tko misli drugačije razuvjeri svojim protuargumentima bit ću mu zahvalan.
1. Stranci su davno svoje prodali i sada pa skoro da ih i nema na našoj burzi zato je likividnost dosta slaba ali velikog rušenja crobexa neće biti.
2. Mali su odavno svoje prodali i strašivi su kao zečevi pa je i to razlog slabe likvidnosti.
3. Oni koji nisu prodali i neće jer s im gubitci veliki i sada im se ne isplati davati dionice za kikiriki a k tome još oni pametniji znaju da je knjigovostvena vrjednost nekih dionica veća od one koja je na burzi, takvi neće prodavati jer znaju koliko im dionice vrjede pa će ih teško netko prevariti i to im u bescjenje uzeti.
4. Osobno mislim da postoji prešutni dogovor da se crobex brani na ovim razinama.
5. Kada se pogleda koliko naši OMF imaju neiskorištenih sredstava na računu pa valjda je svakome jasno da ove razine mogu braniti mjesecima, godinama i da im nitko ne može ništa.
6. Jedini koji može zajebati stvar je Šuker kojem kronično nedostaje novca ali ni OMF nemogu unedogled kupovati obveznice jer postoji granica koja ih u tome prječi.
8. Pa i ja sam 40% u cashu-r-a [lol]