jedan korak naprijed dva natrag ….
danas je suprotno, jedan natrag dva naprijed, slažete se!
znači po gatari ,ja kojemu je vrijednost od npr 100 kn otisla na 20 bi sada trebao ovaj jad oročiti jer mi je to sigurno i sigurno se vratiti na svoje za 500 godina.,a oni njegovi za koje piše tekstove za par godina i to im nije dosta.pa pustite več jednom nas male da i mi neki jad zaradimo.nečete ni vi živjeti vječno,,,a osim toga svima nam je za nuždu samo jedna školjka dosta.molim cjenjenog autora da odmah napiše tekst odnosno samo istinu a to je da su hrvatske firme doživjele nezasluženi pad na trzištu u odnosu na američke i kao takove je normalno da se i brže oporavljaju.neka napiše atpl spekulativno srozana,ptkm mučenica,tisak razoren.ej gatara pa zar ti jos nije jasno da tisak 200 kn vrijedi samo na ekranu dok ga vidis jos tamo na tom nivou.a upravo vasi komentari su doveli nase trziste na ovako jadan nivo..ovakvim stilom pisanja samo dokazujete vasu vrijednost.ps.tko vam je bio profesor iz matematike????nedaj Bože da je meni predavao.
znači po gatari ,ja kojemu je vrijednost od npr 100 kn otisla na 20 bi sada trebao ovaj jad oročiti jer mi je to sigurno i sigurno se vratiti na svoje za 500 godina.,a oni njegovi za koje piše tekstove za par godina i to im nije dosta.pa pustite več jednom nas male da i mi neki jad zaradimo.nečete ni vi živjeti vječno,,,a osim toga svima nam je za nuždu samo jedna školjka dosta.molim cjenjenog autora da odmah napiše tekst odnosno samo istinu a to je da su hrvatske firme doživjele nezasluženi pad na trzištu u odnosu na američke i kao takove je normalno da se i brže oporavljaju.neka napiše atpl spekulativno srozana,ptkm mučenica,tisak razoren.ej gatara pa zar ti jos nije jasno da tisak 200 kn vrijedi samo na ekranu dok ga vidis jos tamo na tom nivou.a upravo vasi komentari su doveli nase trziste na ovako jadan nivo..ovakvim stilom pisanja samo dokazujete vasu vrijednost.ps.tko vam je bio profesor iz matematike????nedaj Bože da je meni predavao.
Evo konačno dobrog komentara [thumbsup]
[/quote]
NE , nikako se ne slažem, evo ti činjenice:
Pregled trgovine za 12.01.2009
CROBEX 1.871,81
ATPL-R-A 830,00
DLKV-R-A 435,00
HDEL-R-A 240,02
HT-R-A 228,78
Danas:CROBEX 1.800,29
ATPL-R-A 798,00
DLKV-R-A 401,00
HDEL-R-A 230,00
HT-R-A 221,00
To ti je otprilike korak unazad od 5% naspram ponedjeljka a da ne pričam gdije smo bili jučer i kolike su nam mogučnosti pada ako je ovo u US bulltrap, što vjerojatno i je.
Koristi se svaka prilika za trejdanje a inauguracija Obame je jack-pot …sjetite se izglasavanja billa kada su pali 10%, a i istovara velikih količina po bidu od prije neki dan!
Unatoč svim mjerama, do danas nema niti jednog realnog pokazatelja da je kriza zaustavljena nego baš suprotno, gospodarstva sve dublje tonu, a na CNN i sl. programima se govori se da smo na rubu najveće depresije ikada!
Treba biti realan a ne ludo optimističan, biti strpljiv i se držati one narodne" kupuj kada se prodaje i prodaj kada se kupuje"
ps.
Da ne bi bilo… zadnjih dana sam uzeo preko 60% od uloženog na ATPL i DLKV i od danas čekam novi vlak [smiley]
10 milja fondovsko prebacivanje u 10:59
[/quote]
obveznice : 10,8 mil + 3,7 mil.+ još neki manji iznosi …
od ukupno 29,3 mil. kn prometa do sada na dionice otpada oko 15 mil.kn, od toga oko pola nose samo 2 dionice: HT i ATPL
Malo po asku, malo po bidu.
Mislim da mali kupuju, a veliki samo slažu.
[/quote]
Kad će ti mali više predstat kupovati pa fondovima neće ostati ništa ima godina dana da pričaš kako mali kupuju a veliki prodaju, daj malo promjeni priču postaješ dosadan a i ponavljaš se stalno.
[/quote]
NE , nikako se ne slažem, evo ti činjenice:
Pregled trgovine za 12.01.2009
CROBEX 1.871,81
ATPL-R-A 830,00
DLKV-R-A 435,00
HDEL-R-A 240,02
HT-R-A 228,78
Danas:CROBEX 1.800,29
ATPL-R-A 798,00
DLKV-R-A 401,00
HDEL-R-A 230,00
HT-R-A 221,00
To ti je otprilike korak unazad od 5% naspram ponedjeljka a da ne pričam gdije smo bili jučer i kolike su nam mogučnosti pada ako je ovo u US bulltrap, što vjerojatno i je.
Koristi se svaka prilika za trejdanje a inauguracija Obame je jack-pot …sjetite se izglasavanja billa kada su pali 10%, a i istovara velikih količina po bidu od prije neki dan!
Unatoč svim mjerama, do danas nema niti jednog realnog pokazatelja da je kriza zaustavljena nego baš suprotno, gospodarstva sve dublje tonu, a na CNN i sl. programima se govori se da smo na rubu najveće depresije ikada!
Treba biti realan a ne ludo optimističan, biti strpljiv i se držati one narodne" kupuj kada se prodaje i prodaj kada se kupuje"
ps.
Da ne bi bilo… zadnjih dana sam uzeo preko 60% od uloženog na ATPL i DLKV i od danas čekam novi vlak [smiley]
[/quote]
E ovo ja tvrdim već tjedan dana…al ne nemreš ti to gubernatoru i ekipi objasnit…jer te oni neće niti čuti…pa ljudi boži i ja bi da raste do sudnjeg dana…i ja bi vratio što prije minuse…al vaš način nije taj…praksa vas je demantirala…al vi i dalje lamentirate..ne shvaćam vas…jel vi uopče čitate kaj mi pišemo…pa tu smo da i vama pomognemo…
I ti…pa si svejedno nedaš ništ reći…zašto to ondas tražiš od drugoga…uzajamnost frende…uzajamnost
Mirovinci u prosincu rezerve likvidnosti povećali za 600 milijuna kuna
U četvrtak 15. siječnja objavljeno je mjesečno izvješće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga za mjesec prosinac.
Erste Plavi OMF riziku ulaganja u vlasničke vrijednosne papire izložen je 24,39 posto, PBZ/CO OMF 21,52 posto, Raiffeisen OMF 15,02 posto i AZ OMF 14,57 posto. Udio izravnih ulaganja u domaće dionice u domaćim vrijednosnim papirima i depozitima najviši je (15,56 posto) kod Erste Plavog OMF-a, a slijede PBZ/CO (15,37 posto), Raiffeisen (12,04 posto) i AZ (9,84 posto). Najveće rezerve likvidnosti (novčana sredstva, depoziti i kratkoročni vrijednosni papiri) ima PBZ/CO OMF (9,17 posto neto imovine), a slijede Raiffeisen (4,90 posto), AZ (4,45 posto) i Erste Plavi (3,57 posto).
AZ OMF u prosincu akumulirao rezerve likvidnosti
Neto doprinosi AZ OMF-a u mjesecu prosincu iznosili su 168,47 milijuna kuna, a njegova neto imovina vrijednost je povećala za 425,17 milijuna kuna. Tijekom prosinca, imovina AZ OMF-a u novčanim sredstvima povećana je za 205 milijuna kuna, u depozitima za 33 milijuna kuna, u domaćim dionicama za 65 milijuna kuna, u inozemnim dionicama za 26 milijuna kuna, u domaćim državnim obveznicama za 140 milijuna kuna te u inozemnim korporativnim obveznicama za 434 milijuna kuna. Imovina AZ OMF-a u inozemnim državnim obveznicama tijekom prosinca smanjena je za 448 milijuna kuna.
Erste Plavi OMF u prosincu akumulirao rezerve likvidnosti
Neto doprinosi Erste Plavog OMF-a tijekom prosinca iznosili su 60,00 milijuna kuna, a njegova neto imovina vrijednost je povećala za 138,88 milijuna kuna. Tijekom prosinca, neto imovina Erste Plavog OMF-a u domaćim korporativnim obveznicama smanjena je za 34 milijuna kuna. Neto imovina u domaćim otvorenim investicijskim fondovima povećana je za 15 milijun kuna, u domaćim državnim obveznicama za 59 milijuna kuna, u domaćim dionicama za 43 milijuna kuna, u inozemnim dionicama za 9 milijuna kuna, u depozitima za 40 milijuna kuna i u novčanim sredstvima za 9 milijuna kuna.
PBZ/CO OMF u prosincu akumulirao rezerve likvidnosti
Neto doprinosi PBZ/CO OMF-a tijekom prosinca iznosili su 77,88 milijuna kuna, a njegova neto imovina vrijednost je povećala za 135,75 milijuna kuna. Tijekom prosinca, neto imovina PBZ/CO OMF-a u domaćim dionicama povećana je za 25 milijuna kuna, u domaćim državnim obveznicama za 68 milijuna kuna, u depozitima za 32 milijuna kuna te u domaćim kratkoročnim vrijednosnim papirima za 18 milijuna kuna.
Raiffeisen OMF u prosincu akumulirao rezerve likvidnosti
Neto doprinosi Raiffeisen OMF-a tijekom prosinca iznosili su 133,39 milijuna kuna, a njegova neto imovina vrijednost je povećala za 232,12 milijuna kuna. Tijekom prosinca, imovina Raiffeisen OMF-a u domaćim državnim obveznicama smanjena je za 30 milijuna kuna, a u domaćim korporativnim obveznicama za 55 milijuna kuna. Imovinu u depozitima Raiffeisen OMF povećao je za 48 milijuna kuna, u domaćim otvorenim investicijskim fondovima za 14 milijuna kuna, u domaćim dionicama za 57 milijuna kuna te u domaćim kratkoročnim vrijednosnim papirima za 216 milijuna kuna.
Čuvajte se kreće shoping, pare vire na sve strane.
I ti…pa si svejedno nedaš ništ reći…zašto to ondas tražiš od drugoga…uzajamnost frende…uzajamnost
[/quote]
reciprocitet [smiley]
a jesam se džabe budio danas i stavljao naloge, a šuker valjda ostao u dionicama pa moramo gore..