Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakve direktive imaju FOND MANAGERI

Kad čitam na podacima izvješće o stanju institucionalnog prometa na burzi koje se ponekad danima
ne miče s mrtve točke, pitam se, kako to podnose zaduženi djelatnici koji pasivno gledaju
svaki dan u monitore, kalkuliraju, slažu dosadne analize, prate strana kretanja… i ne diraju
kupoprodajne naloge na zagrebačkoj burzi ? Kad da ova burza nije dio njih, već je neki predmet-trenutno van upotrebe, stavljen na promatranje…Nitko ne dođe u napast , malo pipnuti naloge, malo probati u nekom smjeru? Ko da stojiš kraj upaljenog automobila..i ne putuješ?
Ha, vjerojatno imaju takve naputke… pa su disciplinirani …. čekaju rasplet da ulete?
Uopće ne misle uletavati ? Žele niže razine..ili mirno podnose minuse u fondovima..jer im se ne žuri?
Ima li koji fond manager na forumu da mi pojasni ove misterije?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Koje forsiranje pada. Doslovno silovanje.

Brzo sve prodati, nema sutra.

Kakav post! Meni jako smiješan! da silovanje pada….

Misli sam da budemo danas pali ili stagnirali,ali da budemo roknuli -4.5%,to nisu ni najveći pesimisti se nadali.
Očito je strah još uvijek jako prisutan i mali više ne žele boraviti u dionicama kada padaju,nego se obrušavaju na bid,bez razmišljanja i hvataju nove pozicije.
Opčenito nitko više nezna gdje burza ide,kako crobex,tako ni velikika tržišta kapitala.
Tehničari isto lutaju,vamo-tamo,gore-dole,sada idemo na 2000,za par dana idemo na 1400,1100 i td.
Moramo biti jako oprezni.
Ja sam osobno spreman na svakojaki razvoj događaja,pa tržište neka izvoli,ja ga čekam. [wink]

Misli sam da budemo danas pali ili stagnirali,ali da budemo roknuli -4.5%,to nisu ni najveći pesimisti se nadali.
Očito je strah još uvijek jako prisutan i mali više ne žele boraviti u dionicama kada padaju,nego se obrušavaju na bid,bez razmišljanja i hvataju nove pozicije.
Opčenito nitko više nezna gdje burza ide,kako crobex,tako ni velikika tržišta kapitala.
Tehničari isto lutaju,vamo-tamo,gore-dole,sada idemo na 2000,za par dana idemo na 1400,1100 i td.
Moramo biti jako oprezni.
Ja sam osobno spreman na svakojaki razvoj događaja,pa tržište neka izvoli,ja ga čekam. [wink]

50% se slažem s tim, ali panika nastane kada dečki iz omfova ili oifova to potaknu. Kako drugačije objasniti recimo današnji promet Kanditom, do negdje 15:00 se prodala JEDNA dionica i to po 280, a kad su fondovi prosuli prvu količinu po bidu, za njima su krenuli i mali i na jednom promet od 100 000 kuna, a donice koje im nisu interesantne nisu ni pod panikom malih, tipa Zvečevo sa plusom od preko 10%. Svim likvidnijin dionicama "dečki" pospješe pad i to je jedina istina.

Surround all arround when it hits the ground

50% se slažem s tim, ali panika nastane kada dečki iz omfova ili oifova to potaknu. Kako drugačije objasniti recimo današnji promet Kanditom, do negdje 15:00 se prodala JEDNA dionica i to po 280, a kad su fondovi prosuli prvu količinu po bidu, za njima su krenuli i mali i na jednom promet od 100 000 kuna, a donice koje im nisu interesantne nisu ni pod panikom malih, tipa Zvečevo sa plusom od preko 10%. Svim likvidnijin dionicama "dečki" pospješe pad i to je jedina istina.

Ja ne kužim vas…nećete tolki pad…pa postavite se na bid i nedajte pad…to tražite od velkih…kad rastemo…kako ono velite…zabetonirane razine…onda je ok…no svi žele pad i svi se čude…nije mi jasno…ili želite pad pa se mičete s bid…ili ne želite pad pa se mičete s bida…ja sam svoj obol dao danas…vidim da sam jedan od rijetkih koji su kupovali kad je padalo…a kad je raslo svi su dokupljivali…pa kaj nije tu postano barem milju puta…kad raste prodaj…kada pad kupuj…zašto onda svi rade suprotno…ili tako pišu…i tko onda rušu tržite mali ili velki…
po ovom kaj tu čitam mali ga ruše…velki ih potiči i skupljaju…kak ono to zovemo…šišanje…

Ja ne kužim vas…nećete tolki pad…pa postavite se na bid i nedajte pad…to tražite od velkih…kad rastemo…kako ono velite…zabetonirane razine…onda je ok…no svi žele pad i svi se čude…nije mi jasno…ili želite pad pa se mičete s bid…ili ne želite pad pa se mičete s bida…ja sam svoj obol dao danas…vidim da sam jedan od rijetkih koji su kupovali kad je padalo…a kad je raslo svi su dokupljivali…pa kaj nije tu postano barem milju puta…kad raste prodaj…kada pad kupuj…zašto onda svi rade suprotno…ili tako pišu…i tko onda rušu tržite mali ili velki…
po ovom kaj tu čitam mali ga ruše…velki ih potiči i skupljaju…kak ono to zovemo…šišanje…
[/quote]

Niti sam kupovao niti sam prodavao, samo iskreno iznosim svoje razmišljanje.

Surround all arround when it hits the ground

Jutros sam pročitao o gubitku Deutsche Banka od 6,3 milijarde dolara. Pa zar je to drukanje ili činjenica.

Pozdrav svim kolegama koji ukazuju na sve ekonomske probleme.

Neka prosude drugi ja ne želim..
Za razliku od tebe ja će prenjeti današnji članak o gubicima deutsche bank.iako je naglasak na riječi očekuje..
A odakle si ti izvukao cifru stvarno neznam.
Članak je objavljen u Banka.hr

Objavljeno
14.1.2009 13:01:40 Vrijeme zadnje promjene
14.1.2009 15:12:08
Deutsche Bank očekuje gubitak od 4,8 mlrd eura

Za cijelu 2008. banka bi mogla ostvariti gubitak od 3,9 mlrd eura u odnosu na dobit od 6,5 mlrd eura za 2007.

Bankamagazin

Deutsche Bank je objavila u srijedu da u četvrtom tromjesečju 2008. očekuje neto gubitak od oko 4,8 milijardi eura zbog izvanredno teških tržišnih uvjeta koji su negativno utjecali na njezino poslovanje.

"Razočarani smo rezultatima za četvrti kvartal koje vode k gubitku za cijelu godinu. Teška situacija na tržištu u tom tromjesečju ukazuje na neke slabosti u našoj platformi. Odredili smo niz mjera da bismo se riješili tih slabosti, a implementacija tih mjera već se provodi", stoji u priopćenju predsjednika Upravnog odbora banke Josefa Ackermanna.

Prema njemu, banka je značajno smanjila svoju izloženost "leveraged" financiranju, financiranju komercijalnih nekretnina te ne očekuje dodatne materijalne učinke na tim područjima. "Smanjili smo ili napustili trading strategije na koje je tržišna turbulentnost najviše utjecala", istaknuo je Ackermann.

Za cijelu 2008. godinu banka trenutačno očekuje neto gubitak u visini oko 3,9 milijardi eura. Rezultati poslovanja za četvrti kvartal i cijelu 2008. bit će objavljeni 5. veljače.

Deutsche Bank je početkom prošle godine objavila neto dobit od 6,5 milijardi eura za 2007. što je predstavljalo povećanje od 7 posto u odnosu na 2006. godinu.

sijem žito raste grahorica

Jutros sam pročitao o gubitku Deutsche Banka od 6,3 milijarde dolara.

[/quote]
Nije li razlika u ciframa zbog valute, USD – EUR?

misljenja sam da tržista idu gore dole cik cak kad je dno blizu ,jer neki ulagači oce vece cjene a neki zele jos kupiti.danas su servirane lose vijesti a veliki lagano skrivenim skupljali.a taj ipkk ovisiš o volji jednog sabirača.

Kratko i jasno.

Analitičari: Ulagače zahvatio pesimizam

Vaš link

CROBEXA na 1000 BODOVA SE TREBAMO NAJMANJE BOJATI !!!

Jutros sam pročitao o gubitku Deutsche Banka od 6,3 milijarde dolara.

[/quote]
Nije li razlika u ciframa zbog valute, USD – EUR?
[/quote]
Je ,je…izgleda da sam i ja puko konačno [bye]
Moje isprike kolegi,ali svejedno mi je draže kada uz neku info ide i članak ili link a ne da moram nagađati o čemu on to priča i gdje je to pročitao..

sijem žito raste grahorica

pregled za fondove promjena u top 10 od 30.12.2008 do 13.1.2009

Heaven or Las Vegas

New Report

Close