Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno da mi idemo svojim putem. Kod nas bi dizali kamate a vani… http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7817453.stm

a tko , to kod nas pokusava dizati kamate ZABA . PBZ ; RIBA , znas ti dobro zasto .
je HPB najvila dizanje kamata?

najvrednije stvari u životu su besplatne

hmhmhm,hmhmhm..a gdje ti je onaj bik iz avatara? Ostao na dnu gdje je sve poklonjeno u čvrste ruke [bye] [bye] [bye] [bye]

Naopako si okreno graf crobexa, u 9. mj. i nismo baš bili "na dnu". [wink]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

( sjeti se samo izjave , predsjednika da nece dozvoliti izvlacenej kapiala , a hypo analiticar portfelj rasprodao jos u 2-3 mj , konkretno KOEI na 950 kn , i ubacio u petu brzinu preko grane .)
a za dalje istrazuj sam , mislim da je i ERNT preko 3K u igri bio .
[wink]

Nevera, Predsjednik je tu mislio na izvlacenje kapitala iz banaka, novaca stedisa a ne portfelj. Jer, tko moze braniti stranim bankama da ulazu "vlastite" novce (iz vana) i onda prodat sa zaradom te pobjeci s parama i zaradom.

Sumnjam da je Hypo mogao imati toliki portfelj ulazuci novce svojih stedisa u Hrvatskoj.
[smiley]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ja inače imam stambeni kredit u HPB, i nisu mi ništa najavili za dizanje kamata. A ovo da ove strane banka dižu kamate, to je još jedan vid pritiska. Vrlo lako izazovu i hipotekarnu krizu na tržištu nekretnina.
Kolega Sakai, a zašto vi sumnjate da je Hypo imao toliki portfelj samo od svojih štediša. Pa ja znam 4-5 ljudi koji štede u HYPO. I da drugih 4-5 milijuna Hrvata zna još po 4-5, pa to je već 18 milijuna štediša. Mislim da je to zavidan podatak. [smiley]

Nafta stabilno.
EUR/US$ stabilno oko 1,37
Australija +1%
Japan -0,5%
INDIJA -3%/neizvjesnost radi sukoba sa Pakistanom/
Amerikanci u laganoj pozitivi
Kina preko +1%
Hong Kong -0,3%

Evropa za sada oko nule.
Američki futuresi u negativnoj nuli.

Moglo bi se reći _stabilno trgovanje ako Ameri nešto ne smisle.S njima nisi nikada na čistu.

A gdje ćemo mi.

S obzirom na jučerašnji dan koji smo prošli sa jako malim padom,a naročito ugodno iznenađenje je
bio početak dana kada su veliki igrači iskoristili priliku za akumulaciju.Promet je bio solidan,ali
kako smo lagano tonili promet je bio sve manji.Izgleda da veliki igrači ne mogu puno kupovati.Za
naše tržište upucati 1mil kuna u jednu dionici /osim HT,ATPL,IGH/ako nisu dogovorene transakcije
znači dizanje cijene preko 10 do 20 %,a kod nekih 50%.
Danas bi trebali rasti,iako taj poticaj nebi trebali poticati veliki investitori,jer oni čekaju na BIDU ili
kupuju po ASKU kada j nisko što danas nebi mogli očekivati.Dakle,današnji rast crobexa bi trebali potaknuti mali investitori koje je keš počeo svrbiti,ali ti mali nemaju snage da ga i održe u rastu.
Dakle,lagani rast ili pozitivna nula.To možemo očekivati danas.
Mislim,da jedino veliki ulagači iz vana kada postanu konkurencija našim OMF,koji sada imaju monopol na ZSE,mogu značajnije podići crobex.

Preporuka:Zaboraviti crobex i fundamentalno analizirati svoj portfelj i hrabro izlaziti iz nesigurnih
investicija,bez obzira na gubitke i ući u firme koja imaju snage da prebrode ovu krizu.

1. PRVO:

Ne mogu vjerovati da proklete dionice rastu !

2. DRUGO:

Konačno se svako brine za svoje dionice kako treba !

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ja inače imam stambeni kredit u HPB, i nisu mi ništa najavili za dizanje kamata. A ovo da ove strane banka dižu kamate, to je još jedan vid pritiska. Vrlo lako izazovu i hipotekarnu krizu na tržištu nekretnina.
Kolega Sakai, a zašto vi sumnjate da je Hypo imao toliki portfelj samo od svojih štediša. Pa ja znam 4-5 ljudi koji štede u HYPO. I da drugih 4-5 milijuna Hrvata zna još po 4-5, pa to je već 18 milijuna štediša. Mislim da je to zavidan podatak. [smiley]

Sinoć sam sa poznanicima imao diskusiju o HAAB, HOTO grupi,JDKM i nekim drugima…. uglavnom , 4-5 milijuna Hrvata ne može toliko uštedjeti koliko je njih 4-5 štedjelo u HAAB od 90-97.god!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Od 7.316.728,12 kn prometa
HT – 2.439.585,94 (3,19%)
ATPL-1.637.758,02(3,05%)
LKPC-1.546.130,00(1,18%)
Oko 5,7mil.=78%

Ništa od velikih ulagača uskoro.

Erste: Tržišta kapitala pronašla svoju točku mirovanja, preporuka za Hrvatsku negativna

Hrvatsko tržište kapitala spada u grupaciju s ostalim tržištima juga Europe kojima je prognoza Erste banke negativna. Pozitivnu preporuku imaju Austrija i Češka, u kojoj bi dionice u 2009. trebale donositi zaradu od oko 5 posto. Poljska je na granici između neutralne i pozitivne preporuke jer je među tržištima koja još uvijek mogu relativno puno izgubiti, dok je Mađarska suprotan primjer i u njoj može biti samo bolje.
Vaš link

najvaznija je prva recenica, Ništa od velikih ulagača uskoro
sto ce u nastavku reci kako ce to izgledati kad dodu veliki igraci, osim nasih OMF-ova
danasnji dan je dokaz da smo banana drzava i nadoknadujemo bezobrazan pad ispod 2200 gdje nismo niti trebali biti…
samo citatjte ovakve analize pa kad DLKV bude 800 stabilizacija ce se nazirati tek na 1200 bice stabilno…
samo da Vam to novinari priopce, pricekajte 6 mjeseci

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Opet smo probili 1800, samo hoćemo li ostati iznad?

Ništa od velikih ulagača uskoro.

Erste: Tržišta kapitala pronašla svoju točku mirovanja, preporuka za Hrvatsku negativna

Hrvatsko tržište kapitala spada u grupaciju s ostalim tržištima juga Europe kojima je prognoza Erste banke negativna. Pozitivnu preporuku imaju Austrija i Češka, u kojoj bi dionice u 2009. trebale donositi zaradu od oko 5 posto. Poljska je na granici između neutralne i pozitivne preporuke jer je među tržištima koja još uvijek mogu relativno puno izgubiti, dok je Mađarska suprotan primjer i u njoj može biti samo bolje.
Vaš link

najvaznija je prva recenica, Ništa od velikih ulagača uskoro
sto ce u nastavku reci kako ce to izgledati kad dodu veliki igraci, osim nasih OMF-ova
danasnji dan je dokaz da smo banana drzava i nadoknadujemo bezobrazan pad ispod 2200 gdje nismo niti trebali biti…
samo citatjte ovakve analize pa kad DLKV bude 800 stabilizacija ce se nazirati tek na 1200 bice stabilno…
samo da Vam to novinari priopce, pricekajte 6 mjeseci
[/quote]
Crobex +1,5%
ATX Down 61.10 (-3.27%)

toliko o Erste prognozi

Jel zna netko možda eventualne razloge rasta HT-a, trenutno za 3-4% ?

sutra je novi dan.

New Report

Close