Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je totalna kastrofa, fondovi su se potpuno makli s kupnje i uopće nemaju namjeru dizati crobex za kraj godine već kupuju obveznice, mater im lopovsku!!! [angry]
Promet obveznicama je već iznad 120 mil .kn, a s dionicama jedva 20 mil., lopoviiiiiiiii !!!!!!!

kolega ajde se smirite i razmislite logički. 2008. su završili svi fondovi s minusima između 40 i 60%. Što im sada znači da dignu 2% gore. Ništa. 2008. im ionako ostaje katastrofalna. A sad razmislite o sljedećem, makli su se s kupnje kolektivno svi, ostali smo mi mali i po pritiskom HT-a paničari spuštaju Crobex. Sutra također. U 2009., dakle sljedeći tjedan fondovi krenu u laganu kupovinu i obzirom da ask neće biti gust, dižu Crobex s lakoćom i jako jako malo novaca barem za 5%. Mali uleću u zanosu i dižu dodatnih 2-3% u idućem tjednu i imate start 2009. s barem 5% fondovskog prinosa. Iako kriza traje i uzima danak, ljudi oportnuisti vide da su fondovi svi zeleni i krenu uplaćivati udjele. Makar i male, fondovima sve dobro dođe. Kužite? Da ste malo razmislili shvatili bi da neće biti šminkanja jer se nema što ušminkati kad su toliki minusi. Ovo je bio jedini logičan i pomno planiran potez. Briljantan. [wink]
[/quote]

Idemo drugom logikom sad.
Kriza 2008 je iznenadila mnoge ulagače, da ne kažem sve, ima i tu na forumu par svjetlih primjera koju su ocrnjeni no to je neka druga priča…
Fondovi i banke su znali za krizu, vidi se po tom jer su svi tj. većina igrača vezana na tu branšu prodavala svoje udjele prošle godine, da ne imenujem znamo koji su
Prvo ja ne vidim nikakvog razloga za spuštanje ili dizanje crobexa na kraju godine, ber ne iznad 2000 bodova, naprotiv vidim i druge godine nastavak trenda pada vrijednosti pojedinih dionica, gdje će se profilirati tu i tam koja dobra koja bude rasla, ali sentiment bi trebao biti negativan.
Zašto?
Zato jer fondovima ništa ne znači, bar ne ovim većim, da im netko uplati lovu u 1 ili 2 ili3 mjesecu, kad nas tu čeka masa da prodamo svoje dionice, više fondovi nisu bedasti, tj.više građani koji ulažu u fondove nisu bedasti da bi to radili i kad su i sami osiromašeni..
Zako da vidim lagani pad/rast tokom cijele godine gdje će kupnjom/prodajom dominirati mali i eventualno tu i tam koji novoosnovani fond koji će opumpat promet, "ovi ostali" ništa.
Zašto to pretpostavljam, pa osim ako u te fondove ne uplati neka banka ili pijani miljarder nema se love za kupnju, tj. ima se love ak se nekaj prodaje, al to je neka druga priča.
Ja sam imao prije lovu u fondu i kad je počeo udjel padati, daj lovu.
ad im je ne bi dao pod tim uvjetima, jer kad sam davao imali su prinos 60% godišnje, sad ispod 200% nedam, kad dođu opet takve reklame vrijeme je za kupnju, do onda svi smo mi dugodugodugoročni.

A zarada svrbi…

Fondovi kupuju nakon što se vrate s skijanja, to je valjda svima jasno.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Naravno, kao i prošle godine u ovo vrijeme. [thumbsup]

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Htio sam Vam poslati jedan istostranični trokut koji ukazuje da jedini mi u svijetu danas idemo dole, ali neću. Radije ću Vas ako Vijeko dopusti razveseliti, prem da se meni PLAČE.
Zaustavi policajac crnca i zartaži ga prometnu i vozačku. Pogleda vozačku a u njoj slika Leonarda de Capria, ponovno pogleda crnca, malo se odmakne od vozila pa na rolu upita svoga pajdu, "Jeli pajdo jel Titanik potonuo ili izgorio" Pametan pajdo veli, ne znam, mislim da je izgorio,,, onda je OK, ja mislio da je potonuo kao Hrvatski Crobex. Izvolite Leonardo vašu vozačku. I nemojte da Vas slučajno uhvatim kako trgujete Crobexovim dionicama !!

I very much love INGRA !!

ZSE
CROBEX 1.722,08 -1,71%
CROBIS 90,01 0,00%
Redovni promet 20.896.298,59
Instituc. promet 123.249.344,10
Ukupni promet 144.145.642,69
Sentiment: 26 | 10 | 40

who dares, wins

Ovo je totalna kastrofa, fondovi su se potpuno makli s kupnje i uopće nemaju namjeru dizati crobex za kraj godine već kupuju obveznice, mater im lopovsku!!! [angry]
Promet obveznicama je već iznad 120 mil .kn, a s dionicama jedva 20 mil., lopoviiiiiiiii !!!!!!!

kolega ajde se smirite i razmislite logički. 2008. su završili svi fondovi s minusima između 40 i 60%. Što im sada znači da dignu 2% gore. Ništa. 2008. im ionako ostaje katastrofalna. A sad razmislite o sljedećem, makli su se s kupnje kolektivno svi, ostali smo mi mali i po pritiskom HT-a paničari spuštaju Crobex. Sutra također. U 2009., dakle sljedeći tjedan fondovi krenu u laganu kupovinu i obzirom da ask neće biti gust, dižu Crobex s lakoćom i jako jako malo novaca barem za 5%. Mali uleću u zanosu i dižu dodatnih 2-3% u idućem tjednu i imate start 2009. s barem 5% fondovskog prinosa. Iako kriza traje i uzima danak, ljudi oportnuisti vide da su fondovi svi zeleni i krenu uplaćivati udjele. Makar i male, fondovima sve dobro dođe. Kužite? Da ste malo razmislili shvatili bi da neće biti šminkanja jer se nema što ušminkati kad su toliki minusi. Ovo je bio jedini logičan i pomno planiran potez. Briljantan. [wink]
[/quote]

zašto bi idući tjedan poćeli kupovati kada će im za 2 mjeseca sve biti puno jeftinije .

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Veelika kupnja obveznica 130 milja.
Gotovo je sa rallyem u hrvata.

[/quote]

Ne znam da li se vi svi pravite naivni ili stvarno vjerujete u brzi oporavak tržišta.Pa s kojim novcima će fondovi kupovat dionice.Imamo konstantno povlačenje sredstava iz dioničkih i mješovitih fondova ,a mirovinci ulažu lovu u obveznice. Index se može bitnije podići samo kada se vrati povjerenje u tržište kapitala,a to nakon ovakvih kriza može potrajati i nekoliko godina.

E jeste i HT razbucali – 7 dana konstantnog rasta oborište u dan ipo ……………..

smanjuje se minus.......

Za kraj utrka po bidu. Jel netko gleda ovo?

Crobex -2.08%

ZSE

CROBEX 1.715,60 -2,08%
CROBIS 90,02 +0,01%
Redovni promet 23.702.983,74
Instituc. promet 130.068.241,13
Ukupni promet 153.771.224,87
Sentiment: 29 | 9 | 39

smanjuje se minus.......

Veelika kupnja obveznica 130 milja.
Gotovo je sa rallyem u hrvata.

je je gotovo gotovo