jel radi sutra i u petak burza?
Ovo je totalna kastrofa, fondovi su se potpuno makli s kupnje i uopće nemaju namjeru dizati crobex za kraj godine već kupuju obveznice, mater im lopovsku!!! [angry]
Promet obveznicama je već iznad 120 mil .kn, a s dionicama jedva 20 mil., lopoviiiiiiiii !!!!!!!
jel radi sutra i u petak burza?
Sutra do 13h, petak ne radi.
zanimljivo je kako se uz ove male ukupne promete među milijunašima pojavljuju neke inače potpuno nelikvidne dionice.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1475f81f-13e8-44e5-870c-6f77f89238be&ref=lastadd
ode još love u zapise…pa treba država za plaće bemu sunce
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a03d2e45-2d09-493f-b17c-ce79dce2fa0c&ref=lastadd
Poslje ove pljačke i na BOŽIĆ nećete vidjet glasove od branitelja i mali dioničara i njihovih obitelji a doće valjda i na vlast ko će da vam sudi
Ovo je totalna kastrofa, fondovi su se potpuno makli s kupnje i uopće nemaju namjeru dizati crobex za kraj godine već kupuju obveznice, mater im lopovsku!!! [angry]
Promet obveznicama je već iznad 120 mil .kn, a s dionicama jedva 20 mil., lopoviiiiiiiii !!!!!!!
kolega ajde se smirite i razmislite logički. 2008. su završili svi fondovi s minusima između 40 i 60%. Što im sada znači da dignu 2% gore. Ništa. 2008. im ionako ostaje katastrofalna. A sad razmislite o sljedećem, makli su se s kupnje kolektivno svi, ostali smo mi mali i po pritiskom HT-a paničari spuštaju Crobex. Sutra također. U 2009., dakle sljedeći tjedan fondovi krenu u laganu kupovinu i obzirom da ask neće biti gust, dižu Crobex s lakoćom i jako jako malo novaca barem za 5%. Mali uleću u zanosu i dižu dodatnih 2-3% u idućem tjednu i imate start 2009. s barem 5% fondovskog prinosa. Iako kriza traje i uzima danak, ljudi oportnuisti vide da su fondovi svi zeleni i krenu uplaćivati udjele. Makar i male, fondovima sve dobro dođe. Kužite? Da ste malo razmislili shvatili bi da neće biti šminkanja jer se nema što ušminkati kad su toliki minusi. Ovo je bio jedini logičan i pomno planiran potez. Briljantan. [wink]
kolega ajde se smirite i razmislite logički. 2008. su završili svi fondovi s minusima između 40 i 60%. Što im sada znači da dignu 2% gore. Ništa. 2008. im ionako ostaje katastrofalna. A sad razmislite o sljedećem, makli su se s kupnje kolektivno svi, ostali smo mi mali i po pritiskom HT-a paničari spuštaju Crobex. Sutra također. U 2009., dakle sljedeći tjedan fondovi krenu u laganu kupovinu i obzirom da ask neće biti gust, dižu Crobex s lakoćom i jako jako malo novaca barem za 5%. Mali uleću u zanosu i dižu dodatnih 2-3% u idućem tjednu i imate start 2009. s barem 5% fondovskog prinosa. Iako kriza traje i uzima danak, ljudi oportnuisti vide da su fondovi svi zeleni i krenu uplaćivati udjele. Makar i male, fondovima sve dobro dođe. Kužite? Da ste malo razmislili shvatili bi da neće biti šminkanja jer se nema što ušminkati kad su toliki minusi. Ovo je bio jedini logičan i pomno planiran potez. Briljantan. [wink]
[/quote]
slažem se
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a03d2e45-2d09-493f-b17c-ce79dce2fa0c&ref=lastadd
Poslje ove pljačke i na BOŽIĆ nećete vidjet glasove od branitelja i mali dioničara i njihovih obitelji a doće valjda i na vlast ko će da vam sudi
Ljubljanska , banjalučka , sarajevska, podgorička i beogradska burza se zelene od pluseva. Jedino zagrebačka i skoplje u minusu i crveno od srama.
Zbog toga makedonci hoće da mi preuzmemo njihovu burzu jer smo mi i oni jedini gubitnici.
Za pad našeg tržišta dovoljno je da se mirovinci maknu sa kupnje i oni su to sada napravili.Mislim da
su malo skočili priko grane do Srbije,Bosne i Crne Gore i daju ruku da im tamo vrijednost portfelja
puno skoči,a uz mali ulog.A mi ćemo doći na red kada oni odluče.Ja sam danas kupovao ali prerano.
Očekivao sam da ćemo prema kraju dana u lagani plus.
Izgleda da se mali ulagači boje novog zakona o TK.I da je zbog toga malo jači izlazak.Međutim,taj
novi zakon bi nam mogao donijeti i jednu prednost,jer se nebi smjelo kupovati na dug.To će biti
zabranjeno brokerskim kućama.Koliko para toliko i naloga.To će smanjiti bid,ali neće biti ni
prodaja radi pokriča minusa,pa na kraju dana neće biti jeftine lovine kao što je bilo do sada.
To bi moglo donijeti stabilnost tržištu.
[/quote]
U svemu se slažem osim da će fondovi početi kupovati već slijedeći tjedan, mislim da će prvo pričekati izvješća za I , možda i za II kvartal pa onda odlučiti