…ko to može znati… možda već 2010 bude najbolja od svih…. to mi mali nemožemo znati, a i ovim velikima neki planovi izmiču a kamoli nama… No nadajmo se što bržem oporavku. Mislim da to odgovara sve većem broju investitora… onima koji smanjuju minuse kao i onima koji love nove pluseve. Nadam se da će 2009 biti godina oporavka-laganog a od 2010 da će to ići i brže. No što će biti i da li će biti novin najnižih nivoa, to niko nezna, koliko god računao i špekulirao…
Da se ne bi odbili ponovo od 1200 bodova, lako moguće.
Na čemu gradiš svoj optimizam?
PBZ kupuje, pa mora i staviti površni plaćeni članak o bajnoj 2009. [lol]
Taj isti analitičar PBZ-a je govorio u 7.mj da je dno i kriza gotova.
Naravno, daleko je to od istine.
Ove godine ćemo se sjećati kao dobre godine.
[/quote]
AJDE NE TRKELJAJ GLUPOSTI.TOLIKO
[/quote]
Toliko o protuargumentima !!! [lol]
Vjeruj mi da će 2008. biti zlatna godina.
[/quote]
Ti ga stvarno TRKELJAŠ!
Koja si ti svjetska faca da bi netko tvoj drukeraj ozbiljno shvatio?
Izjaviti da 2008. biti zlatna godina, kada je cijelo TK palo 70% može samo onaj koji ga je popušio do jaja.
2009 će biti teška što zna i moja kčer koja ima samo 8 god., međutim za TK to može značiti upravo suprotno od onoga za što ti drukaš, pogotovo druga polovica!
Ja sam trejder, trenutno u kešu, te koji put napišem nekakav drukeraj, ali ti si najobičniji ljigoš koji ljudima ide na živce!
[/quote]
Imaš li koji argument za optimizam?
Amerika se doslovno raspada. Kriza stiže, ne daj Bože depresije i deflacije, e onda ćemo tek sanjati 2008. kao godinu blagostanja i imanja.
Nije potrebno vrijeđati, ali i ti i ja možemo biti u pravu. 50:50
znaci pbz nakrcan,jos se ceka hypo da se oglasi [thumbsup]
[/quote]
Malo vjerojatno. HYPO grupa u velikim gubicima.
[/quote]
ivek jesi to ti možda – pitam se već neko vrijeme ? [proud]
[/quote]
Ne, ali njegov duh u nama živjet će vječno. [thumbsup]
Izjaviti da 2008. biti zlatna godina, kada je cijelo TK palo 70% može samo onaj koji ga je popušio do jaja.
2009 će biti teška što zna i moja kčer koja ima samo 8 god.,
[lol] [lol]
A kako onda objašnjavaš da je 2008. bila crna godina a godinu prije je TK raslo 60%?
[huh]
regija crvena, evropa crvena, ameri crveni…mi zeleni…pumpamo rezultate za kraj godine, ubrzo cemo i mi u realnost! [bye]
Od 1.10. do 10.12 crobex je padao više od velikih svjetskih burzi.Rast crobexa od preko 50% bi nas
doveo na istu relativnu razliku.Prema tome bilo bi logično da kada Evropa raste da mi rastemo više,a
kada Evropa pada da mi padamo manje kako bi se ta razlika smanjila.Sve što se zavida mora se i odvidati
Jutros EVROPA otvorila i zeleno.Iznenađenje jer su futuresi bili negativni do 1%.
Mi danas nebi trebali rasti s obzirom da su svjetski brodari potonuli ,pa bi i naši trebali padati.Međutim,svi naši brodari se trže ispod NAVa tako da su i oni značajno podcijenjeni u odnosu na
svjetske.Možda nas i tu dočeka ugodno iznenađenje te brodari ostanu na istim razinama.Ovo može
biti izvrsna prilika za dokup na brodarima.Panika je iza nas.Tako barem izgleda zadnjih tri sedmice.
Ipak s obzirom na značajni utjecaj brodara na crobex mislim da ćemo početi sa laganim minusom.
Uvjek se nađe pokoji paničar,a i tehničar koji će igrati igru da ujutro prodaju s namjerom da kasnije
kupe jeftinije.Ali u zadnje vrijeme to i nije baš unosan posao.Dapaće.
Europa opet okrenula iz debelog plusa u minus.
A ljudi moji, gdje ćemo mi.
S obzirom na svijet, mogli bi se uskoro stropoštati.
Ipak će 2008. biti za pamćenje, nasuprot 2009. koja nam stiže kao najgora godina u povijesti ZSE-a.
izgleda da ne bude rasprodaje kakvoj su se jučer neki nadali ?
Ma to jedna te ista osoba samo piše dvadeset nickova ali ljudi su ga pročitali.
Protekla godina je bila dobra samo po jednome: tko je bio dobro informiran ili imao nos mogao je kupiti dionice u neviđenom diskontu! Da sam ja kojim slučajem imao nos da će biti tako jeftine vrlo lako sam od INA-ih 60 000 mogao napraviti recimo 150 000 samo da sam 2 mjeseca pričekao sa kupnjom i sve to prodao na proljeće.
Stiže konjica na prodajama.
Jučerašnji dan će te pamtiti kao jako dobar. [tongue]
ZoranSp
A ljudi moji, gdje ćemo mi.
S obzirom na svijet, mogli bi se uskoro stropoštati.
Ipak će 2008. biti za pamćenje, nasuprot 2009. koja nam stiže kao najgora godina u povijesti ZSE-a.
ja baš ne vidim neke minuse.