Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li je još netko ničim izazvano dobio poruku "mater ti je gnjida" ili sličnog sadržaja od nekog smeća koje se tu registriralo kao "Elenk"?? Kakve gamadi ima među ljudima… puj…

i neki donja djubra ili tak, kolega dobrodosli u realan svijet
mnogi su jos gori samo koriste sofisticirane alate da Vas zadive…
[/quote]
E taj, taj, ima slikucu od nekog tipa koji povraća, taj je i mene "zadivio", ima pacijenata, ima…

I will ask you one question "Do you feel lucky?"

Opet se lupaju razno-razni targeti,nešta premam gore,nešta prema dole i svako tvrdi onako kako njemu paše.
Naša burza će kopirati stanje u Americi i u EU i to mora nama svima biti jasno.
Vani stanje nije sjajno i 1 i 2 Q će biti loši,jako loši i to je realnost.
Kod nas kriza kasnije dolazi,ali će mo se i izvući iz nje,kasnije.
Samo što mi imamo još svojih plus sranja,kako budemo reagirali na njih,a to se bude vidjelo.
Ja se najviše bojim otplate vanjskoga duga i sumnjam da će mo to bez MMF,moći riješiti,pa onda blokada pregovora za EU od strane slovenaca,problemi u gospodarstvu itd.
Ne nadam se nekome velikom rastu,a ni podu.
Još jednom ponavljam dok se vani indeksi ne počnu oporavnjati,nećemo ni mi i to svima mora biti jasno.
Oporavak u drugoj polovici 2009 god.

Burza…ne slažem se s Vama kolega, mi smo svoje odradili ..barem što se tiče burze..
uz manje valove..polako ćemo se kretati prema gore.. više-manje uz poticaje dobrih vijesti
iz kompanija, banaka, politike… pred nama je razdoblje besparice, ali burza je trenutno u rukama
vrlo zrelih ulagača, zato mislim da nam treba samo malo vremena..i povoljnih vijesti , te pametne
strategije u vanjskoj politici…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Burza…ne slažem se s Vama kolega, mi smo svoje odradili ..barem što se tiče burze..
uz manje valove..polako ćemo se kretati prema gore.. više-manje uz poticaje dobrih vijesti
iz kompanija, banaka, politike… pred nama je razdoblje besparice, ali burza je trenutno u rukama
vrlo zrelih ulagača, zato mislim da nam treba samo malo vremena..i povoljnih vijesti , te pametne
strategije u vanjskoj politici…

živi bili pa vidjeli !

mislim da ste Vi puno bliže istini . [rolleyes]

a da ćemo malo kopirati (pratiti) situaciju izvana – hoćemo a koliko i kada, to nitko ne zna (samo odabrani).

iz kompanija, banaka, politike
… pred nama je razdoblje besparice, ali burza je trenutno u rukama vrlo zrelih ulagača, zato mislim da nam treba samo malo vremena..i povoljnih vijesti , te pametne strategije u vanjskoj politici…

Iskreno, ne znam kakve dobre vijesti očekujete u 2009. koja je najavljena kao najgora u zadnjih 40 godina u svjetskom gospodarstvu, a već do sada je vrlo gadno. To što kod nas još nije puklo ne znači da je kod nas bolje nego vani i da je dobro već upravo suprotno: iduće godine dolaze nam ogromni dugovi za vratiti, sezona će biti loša, rezultati firmi bit će osjetno lošiji nego ove godine, slab izvoz još će više pasti, plin poskupljuje kućanstvima za 20% od početka godine, kapitalne investicije praktički se zaustavljaju, prognoze gospodarskog rasta padaju iz tjedna u tjedan- sad smo već na 1% od prijašnjih 5%, a bojim se da ćemo i na 0%. Pa što mislite kad je vani ovako ogromna kriza i strah da će kod nas biti bolje nego kod njih? Može biti samo gore jer mi smo zadnjih 15 godina živjeli na kreditima i kupnji strane robe, od igle do lokomotive.
To da je burza sada u rukama "vrlo zrelih ulagača" je više nego smiješno: ostali su samo mirovinci koji su kao zadnji amateri kupovali enormne količine dionica na ATH i upropastili nam mirovine, a sad kupuju obveznice i spašavaju državu. Stranih ulagača nema, OIF su pred raspuštanjem itd. itd. Ostali su uglavnom špekulanti koji koriste valove s vanjskih tržišta i ovisno o tome kupuju ili prodaju, a ova šaka malih ulagača koja je opstala na ZSE nije faktor koji može nešto bitnije pokrenuti već samo brine kako ne izgubiti još ovo što im je ostalo…

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

gore ili dolje, vječno pitanje .. u ovom trenutku predbožićnih aktivnosti i opuštenijeg stanja duha i tijela je svašta moguće pa i nastavak rasta, no tamo negdje poslije tri kralja ili još malo dalje (poslije skijanja) bu se počela crta podvlačiti .. taj trenutak bude važan jer će se i naknadno ukrcani s ponešto plusa na računu zapitkivati da li je možda trenutak za uzimanje barem dijela profita .. odmah potom nastupa obama koji bu pod tepihom sigurno pronašao štošta zanimljivog i eto nam ponovo stampeda .. tada bu i mediji iznova krenuli sa plašenjem

ali budući puno ljudi već uzima završni udarac u proljeće/ljeto 09 kao gotovu stvar mogli bi svi bit iznenađeni da do njega niti ne dođe

zbog navedene trileme (pad prije, poslije ili ne uopće) neke pozicije kratim i pokušavam biti što nepristraniji u sagledavanju situacije kod nas ali i vani

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Pogledajte prvi nalog na prodaji HT-a. 3364 kom [bye]
Da li je to pljašljivac? Hoće li se maknuti prije početka?

AKO STE U PLUSU, TKO VAM JE KRIV ????!!!!

Ali i na bidu je jedan tako veliki
196,00 3079 kom..čist za ravnotežu [wink]

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Kupnja Prodaja
199,01 78
199,00 652
198,59 150
198,03 176
197,99 2000
197,00 152
196,67 99
196,02 70
196,01 668
196,00 1079

197,00 126