ZSE
CROBEX 1.615,57 -3,12%
CROBIS 89,82 +0,14%
Redovni promet 10.507.620,00
Instituc. promet 0,00
Ukupni promet 10.507.620,00
Sentiment: 15 | 1 | 43
Kakva tišina i iščekivanje, i mi i EU vrtimo se oko -3% i čekamo da vidimo što će biti u 15.30 s USA pa da krenemo za njima kao psi za gazdom.
Tako nam i treba kad nemamo svoje ja i ako oni danas opet padnu opet će mnogi krenuti rasprodavati ono što su zadnja 2 dana dokupljivali.
Moram vas tužna srca ostaviti jer idem na jedan ručkić pa za rastanak vam evo nekoliko današnjih naslova sa poslovnih portala koje sam uspio pejstati za cijelu minutu:
General Motors i Chrysler ostali bez pomoći od 14 milijardi dolara
I Rusiju zahvatila recesija
Šok na azijskim burzama
Snažan pad europskih indeksa
Analiza: A već smo se ponadali da je najgore prošlo
Economist: Unatoč Sanaderovim najavama, Hrvatska neće završiti pregovore do kraja 2009.
Berlin: stručnjaci najavljuju recesiju
U Njemačkoj će 2009. pola milijuna ljudi ostati bez posla
Nelikvidnost ponovno prijeti tvrtkama-U blokadi čak 520 novih tvrtki
Erste Bank-Međubankovno tržište ostat će zamrznuto do trećeg tromjesečja 2009.
PODUZETNICI NA CRNOJ LISTI-Banke stopiraju kredite brodogradnji, malim hotelima, drvnoj i autoindustriji
globalno gospodarstvo-Prva sinkronizirana recesija u svijetu od ranih 1990-tih
MMF pesimističan
[bye]
I, što onda? Danas je tako… već za nekoliko dana če možda biti naslovi:
Automobilska industrija ipak preživjela
Wall Street uzletio
Crobex na krilima najave ulaska u EU
…
Uvijek su naslovi teatralni i mijenjaju se iza dana u dan iz crnog u bijelo i obrnuto.. slažem se s tobom da je sve u banani, al isto tako mislim da je mali okidač i nekoliko dana "dorbrih naslova" dovoljno da se sve digne bar 30%..
Kakva tišina i iščekivanje, i mi i EU vrtimo se oko -3% i čekamo da vidimo što će biti u 15.30 s USA pa da krenemo za njima kao psi za gazdom.
Tako nam i treba kad nemamo svoje ja i ako oni danas opet padnu opet će mnogi krenuti rasprodavati ono što su zadnja 2 dana dokupljivali.
Ma dobro se mi i držimo… imamo najmanji pad… ameri i kompletna zapadna europa imaju veći pad… čak i švicarci imaju veći pad…
Ovaj odziv brokera je stvarno kriminal. Prekjucer vijam jednu dionicu, postavljajuci nalog na jednu cijenu, no tokom dana dionica je rasla tako da sam i ja mijenjo nalog ali uvijek se nalog postavio s 1.5 sata zakasnjenja. Tako posaljem promjenjeni nalog 30 min prije zatvaranja burze i kontam si, ako ovo danas ne prodje onda ce sutra ici 100%. Ali kita marjanova, nalog nije promjenjen tako da sam pri otvaranju burze ladno popljugo xxxx kn zbog nepromjenjenog naloga….tak da sam dlucio mijenjati brokersku kucu.
Koja je to brokerska kuća?
[/quote]
Erste 😉
[/quote]
svi takvi brokeraji iza kojih stoje banke su za qurac.
tj brokeri citaju novine, igraju igrice i ne javljaju se, boli ih racku.
znaju da imaju sigurnu plaću bez obzira na promet. [yawn]
mijenjaj brokera, pogotovu ako mislis trejdat [thumbsup]
[/quote]
Ima i izuzetaka.ZABA brokeri su OK.Svi zadani nalozi provedeni su mi odmah,tako da to mogu vidjeti u toku razgovora.
Istina ,to me nije spasilo od značajnog minusa,al za to je više kriv njihov Dinkec i sl. [undecid]
i tebi i Budd-u savjet:
promijenite brokere čim prije. Moji npr. stavljaju naloge u roku 5-6 sekunda kad nije velika gužva, a kad je gužva najduže u roku 1 minutu.
[/quote]
Tome se i ja čudim. Najviše 30 sekundi kod HITA vrijednosnice!
Pa brokeri se moraju boriti za klijente. Nije to njihov privatni nalog. Što radi u međuvremenu? Piše SMS, čačka nos, glede kroz prozor… SRAMOTNO!
Odmah bi ja to promijenio. Uvijek kad sam pogriješio, to je bilo zato jer nisam bio dovoljno radikalan!!!
[/quote]
Meni to ni je u opće jasno, ja svoga brokera ne trebam ni vidjeti ni čuti. Odem u banku uplatim im lovu na račun, dođem doma i lova je već na monitoru. Postavljam i mičem naloge kako mi paše u roku minute max. Za to i postoji e-trgovina. Da ne daviš brokera, a bogami ni on tebe.
i tebi i Budd-u savjet:
promijenite brokere čim prije. Moji npr. stavljaju naloge u roku 5-6 sekunda kad nije velika gužva, a kad je gužva najduže u roku 1 minutu.
[/quote]
Tome se i ja čudim. Najviše 30 sekundi kod HITA vrijednosnice!
Pa brokeri se moraju boriti za klijente. Nije to njihov privatni nalog. Što radi u međuvremenu? Piše SMS, čačka nos, glede kroz prozor… SRAMOTNO!
Odmah bi ja to promijenio. Uvijek kad sam pogriješio, to je bilo zato jer nisam bio dovoljno radikalan!!!
[/quote]
Meni to ni je u opće jasno, ja svoga brokera ne trebam ni vidjeti ni čuti. Odem u banku uplatim im lovu na račun, dođem doma i lova je već na monitoru. Postavljam i mičem naloge kako mi paše u roku minute max. Za to i postoji e-trgovina. Da ne daviš brokera, a bogami ni on tebe.
[/quote]
Svaki tvoj nalog broker ručno ukucava.
Kako ekipa na ATPL navali kada skuži da je skriveni na bidu, poklopili su ga za 3 min.
570,00 16 12:38:08
570,00 34 12:37:45
570,00 48 12:37:23
570,00 2 12:37:11
570,00 48 12:37:04
570,00 2 12:36:56
570,00 17 12:36:56
570,00 3 12:36:42
570,00 4 12:36:42
570,00 43 12:36:42
570,00 7 12:35:53
koja će prije
IGH-R-A -9,10% ili INGR-R-A -9,89%
fondovi su se povukli s kupnje i sad smo u slobodnom padu, crobex je probio granicu od 1600 bez otpora…. trenutno je na -4,22%