Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad si tako siguran, ja sve svoje prodajem, ako padne index zahvaljujem ti i dajem ti pola od onoga što sam spasio, a ako ode gore, ti meni samo 25 % od onoga što sam mogao zaradit a nisam..ajde kad si tako siguran u teoriju.Portfelj mi je jako velik i mogao bi jakooo puno zaraditi ako bude po tvome.Napravit ce mo ugovor i ovjeriti ga kod javnog bilježnika.
[/quote]
Opet me nisi razumio! Nisam sugerirao covjeku da PRODA vec da ima losu investicijsku taktiku!
Dionica se ne moze kupiti i cekati do smrti ako treba da naraste! Kod ulaska moras odrediti granicu pada gdje izlazis jer inace mozes izgubiti veliki dio portfelja! Pad od 50% znaci rast od 100% za povratak na nulu.
A ti znas sta se dogadjalo u povijesti – ljudi drze dionice 10godina i ostvare 10x profit na ulozeno i onda u 1-2 godine budu nulirani! 10 godina investiranja za nista! To se dogodilo punio puta , a dogadja se i sada. Nazalost.
A ti ode na posve krivu stranu u razmisljanju!

Koji potop nakon otvaranja +6%.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

ja sam upravo rasprodao do kraja portfelj i nema šanse da se vratim dok crobex na padne na 1000. ovo jutros bio je samo pokušaj malih da iskoriste rast EU i dignu crobex, ali ništa od toga, već počinje pad jer mirovinci ne žele dizati crobex…

Sve je moguce,ali mislim da su najcrnje vjesti proslost,e sad treba ulagat u one dionice koje imaju ugovorene poslove cc 2 god unaprjed, a to sami morate prepoznat koje su dionice.

Krenulo lupanje po bidu… ne bu dobro… [angry]

mislim da si u krivu ali bumo vidli

ZSE
CROBEX 1.603,38 +4,14%
CROBIS 89,89 +0,86%
Redovni promet 9.869.256,00
Instituc. promet 0,00
Ukupni promet 9.869.256,00
Sentiment: 41 | 4 | 6

who dares, wins

ljudi dobili plaće… pa odmah na burzu..[wink]

ja sam upravo rasprodao do kraja portfelj i nema šanse da se vratim dok crobex na padne na 1000. ovo jutros bio je samo pokušaj malih da iskoriste rast EU i dignu crobex, ali ništa od toga, već počinje pad jer mirovinci ne žele dizati crobex…

Sve je moguce,ali mislim da su najcrnje vjesti proslost,e sad treba ulagat u one dionice koje imaju ugovorene poslove cc 2 god unaprjed, a to sami morate prepoznat koje su dionice.
[/quote]

najcrnje vijesti tek dolaze, svi se slažu da će 2009. biti najgora godina u zadnjhi 30 godina za razvijene zemlje, a za našu malu, prezaduženu zemljicu valjda ne treba objašnjavati? ugovoreni poslovi sada ne znače ništa, ovo je najgora kriza od 1929.!… ima i ADPL ugovorene poslove za autoindustriju pa im sada masovno otkazuju pa oni otpuštaju radnike, imaju brodari ugovorene prijevoze pa im klijenti otkazuju jer je potražnja nestala a firme propale, imali su i građevinari brdo poslova za gradnju, ali investitori odustaju jer im banke ne daju kredite, čak povlače skoro sve odobrene kredite koji nisu isplaćeni ako su iznad 250.000 EUR… čak i država odustaje od većih projekata jer nema kredita, već su počele i plaće kasniti u državnoj upravi. stvaro ne znam odkud vam optimizam

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

Dobronamjeran savjet dobronamjernom posjetitelju – bolje ne čitati ovaj topic, jer je sve puno drukera koji čekaju Crobex na 500

Hell is Empty and all the Devils are Here

Dobronamjeran savjet dobronamjernom posjetitelju – bolje ne čitati ovaj topic, jer je sve puno drukera koji čekaju Crobex na 500

Upravo tako, očekujem promjene.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

Kjelić,krivi pristup.TNPL je sada 1.100.Vrijedi daleko više od toga.Jako je podcijenjena.Svojevremeo
si je proda na 4.000.Znaći da si je vjerovatno kupija skuplje ali nikako ispod 3.500.Zašto si je
kupio tako skupo kada je sada 1.100.Vjerovatno si utvrdio da vrijedi toliko i više jer si kupovao
jer očekuješ rast.

Svatko ima pravo na vlastitu ulagačku strategiju.

Ja kupujem uvijek kada mislim da je nešto jeftino,a ne kada je najjeftinije.To je teško pogoditi.
[/quote]
Moje investicije i dionice koje pratim nisu tajna: kupovao sam TNPL na 3700 i prodao na 4450-4500 na par razina.
Tada je Crobi bio na cca 4000 bodova.
Ali sam napravio gresku koja me skupo stajala sa HDEL. Kupovao na 1800 , a prodao na 1100. Tada je Cropbi bio na cca 3800-3900. Pao je na 3250 i tu sam negdje usao te izasao na Crobi 4000 bodova.
Kolega Lopina, trenutno sam -20% _ne racunajuci_ profit koji sam takodjer izgubio. Dakle, gubitak svih profita iz 2007, te nagrizena glavnica za 20%.

A sve ovo sam vec napisao prije mjesec dana na temi Tehnicka analiza . O prodaji TNPL sam pisao ljetos na ovoj temi. I privatno sam odgovarao ljudima sta radim i sta da rade vezano za TNPL, jos od razina TNPL 3300kn.

Svatko ima pravo na vlastitu ulagačku strategiju.

Zasto onda Knele i ti osudjujete mene kad kazem da prodajem sa malim minusom i cekam razvoj situacije i sto investiram iskljucivo prema TA analizama?
Ono sa Hdel je velika greska, ali pad je bio prebrz-ja prespor i pod utjecajem jebenog brokera koji mi je punio glavu dokapitalizacijom! Ne krivim nikoga, sam sam kriv .

Decki, toliko sam popusio na Hdel da kad mi netko kaze da dionice ne treba prodavati vec treba cekati odbijanac ili ‘doce bolja vremena’ dodje mi da ga steram u tri lijepe pm !!!!!

Od tada prakticki NE INVESTIRAM , a trenutne cijene su TNPL: 1100kn, HDEL 190kn.
I meni ce netko reci da sam POGRIJESIO ?? [lol]

Hvala kolega, ja mislio da sam jedini to primjetio. Uvijek netko druka dolje, netko gore, ali nitko ne zna što će biti. Zato neka svako sluša samog sebe.

"Nature is always too strong for principle" - David Hume

[/quote]

najcrnje vijesti tek dolaze, svi se slažu da će 2009. biti najgora godina u zadnjhi 30 godina za razvijene zemlje, a za našu malu, prezaduženu zemljicu valjda ne treba objašnjavati? ugovoreni poslovi sada ne znače ništa, ovo je najgora kriza od 1929.!… ima i ADPL ugovorene poslove za autoindustriju pa im sada masovno otkazuju pa oni otpuštaju radnike, imaju brodari ugovorene prijevoze pa im klijenti otkazuju jer je potražnja nestala a firme propale, imali su i građevinari brdo poslova za gradnju, ali investitori odustaju jer im banke ne daju kredite, čak povlače skoro sve odobrene kredite koji nisu isplaćeni ako su iznad 250.000 EUR… čak i država odustaje od većih projekata jer nema kredita, već su počele i plaće kasniti u državnoj upravi. stvaro ne znam odkud vam optimizam
[/quote]

čak bih se u jednom dijelu i složio s vašim mišljenjem, međutim, ono s čim se ne slažem je da to sve već nije uračunato u ove cijene.
znači, sve to što ste napisali već svi znaju, nije baš neka vijest, stoga je to već uračunato u ove cijene. da nije tako, crobex ne bi bio na 1500, nego na višim razinama.

New Report

Close