Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"kakve veze ima koliko su povukli u tom tjednu, jel to neki mjerodavni podatak??
pretpostavljam da si iz OMFa, pa imas podatke koliko su povukli kroz cijelu godinu, tj tamo u 11.mj. i 1.mj. kad su zakotrljali lavinu.
a jesi ovo pod 2. provjerio kod pretpostavljenih, prodavali su,a nisu ti rekli,a?"

MiG29,

Znamo svi da na burzi postoje tipovi, koji s insajderskim informacijama i velikom lovom, od svih nas delaju bedake, ali mislim da to ipak nisu OMF-ovi i da oni nisu naš najveći problem.
Ako je istina, da su dosta love povukli iz OIF-ova u 11. i 1. to samo znači da su na vrijeme i dobro odigrali. Možda su time ubrzali pad, no balon se morao ispuhati, sa ili bez pomoći OMF-ova ili OIF-ova. A ne treba smetnuti s uma, da velikima nije tako jednostavno izlaziti iz dionica. Uostalom, nije se samo na našoj burzi zakotrljala lavina. Točno, čini nam se, malo i previše. Ali, zar i balon nije bio prevelik za ovako plitko tržište.
OMF-ovi su veliki ulagači i morali su izaći puno prije stampeda koji nitko nije mogao spriječiti. S duge strane, kako su to i dugoročni ulagači, mislim da od njih također ne bude neke velike koristi niti u podizanju cijena dionica, jer njima to kratkoročno uopće ne odgovara. A pokušaj održavanja stabilnih visokih cijena dionica na prijelazu godina 07/08, u situaciji kad su mali ulagači zreli za diskontnu rasprodaju portfelja, bio bi uzaludan posao i teški promašaj. I kome bi to bilo u interesu? Velikima sigurno ne. Nama malima, kad pogledamo naše velike gubitke, stabilizacija napravljena na vrijeme izgleda kao spas. Međutim, to je samo privid, a i pitanje je kako bi se taj show onda zvao.
Burza zasigurno ne.

Mislim da bi, za razumjevanje situacije, jako interesantno bilo dobiti odgovore na dva vezana pitanja;

Tko to prodaje dionice zadnjih mjesec dana?

Zašto fondovi, u šest dana, mogu kupiti dionica u vrijednosti većoj od 70 milijuna kuna, a da to uopće ne podigne CROBEX?
Naprotiv, index je s 1.818 (19.11.) pao na 1.643. (26.11.).

Eto indeksi vani rastu, ali što je tome uzrok, dvije vijesti su napravile promjenu smjera.

Danas možemo očekivati jak rast EU indeksa, dok u Hrvatskoj je i dalje vidljiva kunska super likvidnost banaka, tečaj i se korigira a kuna devalvira za 1 Euro dobije se 7,204 Kn

http://easyemoney.tk

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

SeaWolf zbori;
"Vidim sreco da s dobro treses bice si i ti jedan od tih … ali neka idemo polako… step by step"
"SeaWolf smatra da njegovo prozivanje nije perfidno vec samo prozivanje odgovornih"
"SeaWolf izrazava zadovoljstvo sto se javljaju oni sta ih cese… i nada se da ce se dozvat pameti prije nego im se sve sta rade razbije o glavu"
"Od ovih ostalih eto par ih ima nesto za rec oko backstaga a nekako ja pogodija u centar a
oces-neces imam i jezicinu , nesto skole tako da znam slozit dvi smislene posal koji nije bas vezan
za doma a od strah sam cijepljen jos 90-tih kad sam se prvi put nasa isprid tenka"

Šef kliče SeaWolf-u
"Zavrijedio čistu stoticu jedan od rijetkih koji se usudi javno govoriti."

Morski vuče, srećo, pa nisi se valjda ti prestrašio.
Svi nestrpljivo čekamo tvoje nove optužnice… imena djece, supruga, koje su im bolesne navike, koje
aute voze, čega se plaše, gdje izlaze. Ne mogu vjerovati da si ispucao sve adute i nemaš novih
imena? Možda bi ti jednostavna promjena nick-a vratila samopouzdanje. Apropo tenka, neka ti
slijedeći nick bude Boško Buha. A Šef primjerice, može postati komadant Sava. Ti onda možeš
nastaviti pisati skromno i u trećem licu jednine, a on ti može klicati u prvom licu množine.
Nevezano za tenkove, malo ću ponoviti ono što si ti mudro izbrisao. Ne znam zašto su te zasmetale
konkretne brojke.
U razdoblju od 19.11. do 26.11.2008. godine, OMF-ovi su investirali u dionice na ZSE preko 70
milijuna kuna.
Reiffeisen OMF oko 3,55 milijuna
AZ OMF oko 54,25 milijuna
PBZ Croatia osiguranje OMF 3 milijuna
Erste Plavi OMF oko 10,6 milijuna
Jedan od linkova, gdje se može provjeriti navedeno: http://www.poslovni.hr/102396.aspx

SeaWolf-e
Ako tvoji osobni podaci ipak osvanu negdje, unaprijed se ograđujem od toga. Da to napravim, kako bih se i bi li se razlikovao od tebe? Već mi se dovoljno gadi što sam ih uopće doznao. Zato nema straha, i dok još imaš podršku Šefa, samo hrabro udri po neprijateljima. Možda se ipak "opamete", pa podignu ZSE iz mrtvih.
Samo… kako će ti to pomoći ako si rasprodao dionice?

Gledam ovu igru na predotvaranju – i ne mogu se načuditi nesposobnosti naših brokera da uvuku što više igrača u utakmicu. Umjesto da lagano podižu kupovne cijene … Pa logično je da će puno igrača ostati izvan utakmice, kad bi već na predotavaranju trebali ostvariti rast cijena od 10-15%.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Gledam ovu igru na predotvaranju – i ne mogu se načuditi nesposobnosti naših brokera da uvuku što više igrača u utakmicu. Umjesto da lagano podižu kupovne cijene … Pa logično je da će puno igrača ostati izvan utakmice, kad bi već na predotavaranju trebali ostvariti rast cijena od 10-15%.

Imaju love ko dreka i zašto bi ikoga pustili da kupuje i da im kvari posao.
Koliko su samo truda uložili da dovedu cijene na sadašnje razine.

07.12.2008. | 21:05

UZ NOVE MJERE VLADINE POLITIKE, NA PROLJEĆE JE MOGUĆE I SLABLJENJE KUNE

Gore ne može: krediti u eurima lete u nebo [bye] [bye]

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/33416/Default.aspx

pa ako poslije ovakvih vijesti ocekivate oporavak onda ………

jesu li stranci bili u pravu kada su rekli da ce mo morati zatraziti pomoc od MMF-a ,mislim da DA [cry]

Nova je godina uskoro, mali udjele u fondovima mijenjaju za Božićne darove.
Danas OIF ovi iskrcavaju malima.
U najvećoj opasnosti su dionice koje su zakucane u blokadu.

Oprez prijatelji.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

jEL TI KRIVO ŠTO JE CROBEX U PLUSU

Krenulo lupanje po bidu… ne bu dobro… [angry]

Iskustvo ti pomaže da prepoznaš grešku kad je ponovno napraviš.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Meni nije krivo, jedino se bojim da će završiti u minusu kako je krenulo.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

ja sam upravo rasprodao do kraja portfelj i nema šanse da se vratim dok crobex na padne na 1000. ovo jutros bio je samo pokušaj malih da iskoriste rast EU i dignu crobex, ali ništa od toga, već počinje pad jer mirovinci ne žele dizati crobex…

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

New Report

Close