Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani forumaši, pratim vas već par dana pa sam se danas odlučio uključiti u vašu virtualnu zajednicu.
Nadam se da ćemo se od sada češće susretati i družiti, na obostrano zadovoljstvo.

promjeni avatar ,strašan je

Kupio HT po 194 radi dividende,koja bi trebala pokriti sve troškove,a eventualni rast HT zarada.

Tko garantira dividendu nagodinu ako nas pogodi kriza?

promjeni avatar ,strašan je

Nije strašan, prikladan je.

jedva te čekam sresti

Ne samo da ne bi znalo biti novca za dividende raznih kompanija, nego evo upravo čitam ni država nema za plaće u 12 mjesecu:

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/nelikvidna-drzava-place-u-drzavnoj-upravi-kasne-prvi-put-u-18-godina,32015.html

jer ako sad prodam i ostanem u kešu onda sam gubitnik i to veliki…ovako dok su moje dionice na broju imam kakve takve šanse izaći kao pobjednik..kad-tad.
kjelic, 07.12.2008. u 18:36

Kolega, jako lose razmisljanje!
Recimo da ste kupili 30komada TNPL po 3000kn i prodali na 2000kn . Ostvarili ste gubitak od 30.000kn. Ali vjerujete u tu dionicu i da ce dugorocno rasti.
Padom na 1000kn, ponovo kupujete TNPL ali ovog puta 60 komada dionica. Rastom od ‘samo’ 500 kn eto vas na nuli dok ste u prvom slucaju i dalje na -50 % !!

a sta ako prodaju, pa dionica naraste 100kn..
ok, past ce..mora..a onda naraste jos 100kn..

pa tako naraste sa npr. 2000 na 2500, koliko su onda u gubitku? [huh]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

a sta ako prodaju, pa dionica naraste 100kn..
ok, past ce..mora..a onda naraste jos 100kn..

pa tako naraste sa npr. 2000 na 2500, koliko su onda u gubitku? [huh]

dionice nikad ne rastu [shocked]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

jer ako sad prodam i ostanem u kešu onda sam gubitnik i to veliki…ovako dok su moje dionice na broju imam kakve takve šanse izaći kao pobjednik..kad-tad.
mare.mar, 07.12.2008. u 20:33

Recimo da ste kupili 30komada TNPL po 3000kn i prodali na 2000kn . Ostvarili ste gubitak od 30.000kn. Ali vjerujete u tu dionicu i da ce dugorocno rasti.
Padom na 1000kn, ponovo kupujete TNPL ali ovog puta 60 komada dionica. Rastom od ‘samo’ 500 kn eto vas na nuli dok ste u prvom slucaju i dalje na -50 % !!

Možda i razmišljam loše,ali ovo što Vi pričate je trebalo napraviti prije par mjeseci ..danas po ovim cijenama prodavati i ostati u kešu čekajući da cijena još padne je veliki rizik…na žalost bojim se da če crobex još padati ,ali s obzirom na dosadašnji pad,to mi je podnošljivo…po meni nije vrijeme za "igranje" ..ali svatko radi onako kako misli da je najbolje.

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Kupio HT po 194 radi dividende,koja bi trebala pokriti sve troškove,a eventualni rast HT zarada.

Tko garantira dividendu nagodinu ako nas pogodi kriza?

[/quote]
Dividenda je potencijalna mogućnost.HT je do sada isplaćivao dividendu,a kod njih nema krize keša.
Oni su kao banka.A i vlasnik voli dobit.I stalno je uzima kroz dividendu..A ako ne bude dividende
raste vrijednost firme pa bi cijena trebala up.HT je prava prilika na ovoj cijeni.
Ovo je logično ali ne mora tako biti.Dapaće,kada nebi bilo dividende cijena dionice bi vjerovatno više pala nego da se kroz isplatu dividende smanjuje BV.Veliki igrači bi se potrudili da razočarane male ulagače potaknu na rasprodaju.
rasprodaju.

Mislim da je najbolji ulazak trenutno sada, na dulje vrijeme mislim.
Zašto?
E pa zato jer su fundamenti meni u prilog i igram kao dugoročni ulagač.
Dobit kroz 10 godina bi mogla biti 2000%.

golubv, 07.12.2008. u 21:27

Taman nađem nekog forumaša za kojeg se ponadam da vrijedi čitati njegove postove i onda otrežnjenje [tongue] Sad nije tnpl 3000kn a kolega piše ako sad prodam…..Ono što je bilo pametno napraviti na crobiju 3000 nije pametno sada raditi.A od naknadne pameti nema velike koristi,sad svi znamo da je trebalo onda prodati i sad kupiti……..zato kolega mare.mar ne razmišlja loše već normalno.Tko je izdržao pad s 5400 na 1500 taj će preživjeti i pad na 1000….
Baš zbog takve fillozofije,treba sve prodati i kasnije jeftinije kupiti crobi može na nulu…to je začarani krug koji se razbija tek na nuli jer onda ne može više pasti pa ajmo u šoping.To ruši burze širom svijeta više neko bilo što drugo i još se prezentira kao mudro razmišljanje….svašta. [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

[

Kad si tako siguran, ja sve svoje prodajem, ako padne index zahvaljujem ti i dajem ti pola od onoga što sam spasio, a ako ode gore, ti meni samo 25 % od onoga što sam mogao zaradit a nisam..ajde kad si tako siguran u teoriju.Portfelj mi je jako velik i mogao bi jakooo puno zaraditi ako bude po tvome.Napravit ce mo ugovor i ovjeriti ga kod javnog bilježnika.

New Report

Close