Jučer me nazove bratić, strojar u tiskari sa solidnim prihodima, sasvim prosječan čovijek,bez dioničarskog iskustva, i pita: -"kako dionice, nadam se da si rasprodao jer to ide još dolje, pomalo pratim burzu te planiram uzeti kredit oko 05mj. i kupiti nešto dionica jer se prije ljeta dionice neće oporaviti!"
Stvarno sam se zapitao, tko ima više pojima o ovom poslu, ja,izflustriran gubitcima, koji presjedim po cijele dane pred monitorom u procjeni i iščekivanju nekakvog dna, te nastojim pratiti valove što se pokazalo kao pretakanje iz šupljeg u prazno, ili on, sasvim prosječan čovijek, prosječne naobrazbe i razmišljanja koji će kada dionice opet postanu trend uletjeti sa 100k kredita I u par god. kapitalizirati 200-XXX%
Mislim da nije bitno da je čovjek visoko školski obrazovan.
Mislim da je bio u dionicama i imao jako malo znanja, te ulagao u znanje jako malo, da bi danas imao jako veliki minus,
To ide u onu stranu "Eto , jesam ti rekao"
Slažem se da je Skandinavija pozitivan primjer ali taj uspijeh dijelom proizlazi i iz njihove tradicije, protestantskog nauka i genetske odrednice. Isti takav sustav negdje drugdje mozda nebi polučio jedna uspijeh.
I kao što ludjak kaže, to su kapitalističke zemlje i nikako se ne mogu koristiti kao kontra argument.
Ne sjećam se puno prebjega sa zapada na istok za vrijeme Berlinskog zida…..
Na istok su bježali samo otkriveni obavještajci istočnjačkih službi (zapravo su se hitro vraćali doma) i podmetnuti prebjezi ‘prebjega’ (podmetnuti špijuni koji su prevrbovani od strane zapadnih službi.
Postoji teorija da su komunističke ideje plasirane na istok od strane zapadnih obavještajnih servisa kao pokusni kunić i dobar izgovor za slamanje ruske moći početkom prošlog stoljeća.
U knjizi "Partijsko zlato" Igora Buniča Lvoviča sjajno je opisano kako je ta geopolitička "igra" izgledala i tko je sve profitirao, a tko stradao od primjene komunističke ideje u praksi.
Tamo se navodi da je Lenjin u svojim razmišljanjima o svjetskoj revoluciji znao da je prvi korak za realizaciju tog cilja vojno osvajanje neke države sa njenim prirodnim bogatstvom, ekonomskim potencijalom, i dakako, zlatnim zalihama. Iskoristivši demokratsko rasulo nakon svrgavanja monarhije, vlast je u Rusiji osvojila međunarodna teroristička organizacija te da se ništa slično u povijesti čovječanstva do tada nije dogodilo. Sama činjenica da je to uspjelo bila je za svijet potpuno iznenađenje, jednako kao i za članove te terorističke organizacije – šačicu raznovrsnih avanturista koji su se okupili oko svoga napola bezumnoga Vođe, upravo su oni najmanje od svih vjerovali u svoj uspjeh. Zato su se u skladu s tim i ponašali.
Noseći u džepu inozemne putovnice, spremni svakoga trenutka iščeznuti iz Rusije jednako neočekivano kao što su se u njoj i pojavili, boljševici su započeli pljačku nacionalnog blaga države koje su razvlačili po tamnim zakutcima i odašiIjali u inozemstvo. Na početku su to radili užurbano i nevješto. Nitko nije znao hoće li to razbojništvo moći provoditi i sljedećega dana pa je zbog toga sve što se moglo trebalo zgrabiti odmah. Istodobno se trebalo osloboditi suparništva raznih skupina kriminalaca koji nisu željeli podijeliti plijen s novom vlašću čija je parola "Uzmi uzeto!" odmah odjeknula među višemilijunskim ruskim lumpenproletarijatom. No, ta parola nije bila poziv kriminalcima na grabež, u što su se brzo uvjerili, jer su bili nemilosrdno strijeljani na licu mjesta, bez suda i istrage.
Polazeći od navedenih postavki Igor Bunič govori o drugim korumpiranim i totalitarnim komunističkim vladavinama do samoga kraja, tj. do devedesetih godina prošlog stoljeća i prijenosa partijskog zlata na Zapad. Mislim da bi knjigu vrijedilo pročitati; ima je u knjižnicama i ne treba je kupovati, a čita se u jednom dahu.
I zato Barbosa tvoj priučeni investitor ima prav,ali kada će oporavak to ne možemo znati.Ja smatram da je ovo jeftino i da ne treba čekati.Jer se pokoji put pojavi prilika za kupnju na
velikim jazovkama i tu treba čekati,ako već pratimo mostisch.
Kolega lopina pogledajte si današnji Jutarnji list pa ćete vidjeti da najgore tek dolazi. Pustite svijet i što će biti s njima, oni su ti koji daju kredite, a mi ti koji žicamo. Oni su ti koji tiskaju EU i dolar a mi gledamo taj prokleti novac kao božanstvo. Oni su ti koji su EU, a mi ti koji na koljenima stojimo pred vratima. Oni su ti koji daju stotine milijardi dolara pomoći svojim gopodarstvima i na tome temelje rast, a mi gospodarstvu samo uzimamo a rast nam se temelji na rastu osobne potrošnje.
Slažem se s vama da je ovo jeftino, ali siguran sam da će biti i osjetno jeftinije. Crobex ide najmanje na tih vaših 1300, a gotovo siguran je pad i na 1000 u 1Q iduće godine. Nema keša u državi , banke ne daju kredite, država uzima sav keš mirovincima. Vjerujte, bit će osjetno jeftinije sve dionice jer ih više nema tko ni sa čime kupovati. Prijateljski vam savjetujem jer mi je žao vaših gubitaka, pripremite se na ovo što dolazi, ne srljajte. Pozdrav i nemojte što zamjeriti [smiley]
ne bih se slozio da nisu imali nista.
bili su u procesu industrijalizacije koji su proveli za 20god, dok je jednon Svedskoj trebalo 70god.
uostalom, Moskovski metro, gradjen 30ih godina proslog stoljeca je jedan od najljepsih, najciscih i najuredjenijih na svijetu.pa svojom industrijom su porazili Njemacki rajh, preplavili su ih sa 34orkama.
Nisu imali nista, pa su mogli brze napredovati od ostalih – na to sam mislio. Cuj, osnova svakog razvoja su ljudi (Mesicinjo bi rekao ljudski resursi). A "Sovjeti" su imali i ljudske i prirodne… Sto se tice Reicha, e tu bi se dalo napisati knjiga cijela (sto bi bilo da su Nijemci ratovali samo protiv Rusa, da nisu cinili zlocine na podrucju Ukrajine i tako gurnuli Ukrajince u narucje cike Staljina, itd, itd)…rat se nikad ne pobjedjuje iskljucivo zbog gospodarsko-tehnoloske nadmocnosti, iako u totalnom ratu je definitivno najbitniji uvjet za pobjedu…
U međuvremenu se već potrošen jedan oblik financiranja preko mirovinskih fondova. Dalje
Ukoliko se zaduže kod naših banaka iscrpiti će kreditni potencijal te će krediti postati skuplji a plasman otežan. U tom slučaju naša privreda trpi teške udarce, a potoršnja će i dalje padati.
E sad te ć dugovoe morati netko vratiti, da li prije ili poslije ne znam.
Kratkoročno sve je moguće, ali mi u RH prebrzo padamo i jedan od mogućih scenarija je kontinuiran, lagan i gotovo neprimjetan pad crobia na niže razine.
Ulagači koji su ulagali u Bih i Srbiju znaju kako to izgleda.
Svakako treba naglasiti da su stranic izvukli keš i da će se teško vraćati opet na zse, ako mirovinci nemaju novaca jer moraju financirati Državu, ako su kamatne stope velike. Tko i zašto će dizati crobi…
potpisujem, ka i raderov post….
Izgleda da ćemo morati potražiti dobro situiranog okupatora da nas preuzme.
http://www.jutarnji.hr/
Kako ono ide -svakim danom u svakom pogledu propadamo sve više…. [cry]
…čitam, danas cijeli dan se pisalo o kapital. komun. marks i ostali… Pa da i ja pokušam dati svoj doprinos tome. Naime čitao sam neke knjige a i Bibliju istražujem već godinama i u njoj pišu veoma zanimljive stvari vezane za budućnost, i to ne ono općenito već baš konkretno. U Otkrivenju se opisuje i Angloamerička dvojna sila koja danas ima dominantni utjecaj u svijetu. Zanimljivo je da su sve prošle svjetske sile, o kojima smo u školi učili, bile proročanski opisane u toj knjizi, od uspona i padova, a tako piše i za današnju Angloameričku silu, točnije za njen PAD. Opisuje se i borba koja se događala i događa između komunizma kao totalitarne vladavina i kapitalizma kao tolerantnije vladavine. Takođe govori o konačnom raspletu tih sukoba. Veoma je zanimljivo da Angloamerička sila biti pobijeđena od suprotne strane-drugoga bloka koji se ne navodi preciznije.
Takođe ono što najviše zaprepaštava i što izgleda nemoguće je proročanstvo da će Svjetske sile ujedinjeno ustati u borbu protiv RELIGIJA svijeta koje , kratko rečeno, kompliciraju svijet i svojim podjelama su uzročnik većine ako ne i svih ljudskih nemira.
LJudi moji , ja mislim da je ovo relno što se ima dogoditi na ovoj našoj bijednoj zemlji. Nije samo nepravde u hrvata, ima je po cijeloj ispaćenoj planeti.
No još jedna stvar koja je prorečena u toj knjizi je da će PRIJE nemilih događaja, koje naziva VELIKA NEVOLJA, biti "dobro stanje" na zemlji, u koje će se mnogi uljuljati i onda će iznenada doći kraj.
Da li je to bilo ili će biti neznam, ali mi se čini da je sve ovo veoma blizu…. Ove informacije ću imati u vidu u idućim godinama svoga života… Nadam se da ste razumjeli ove riječi. Znam biće svakojakih komentara. Naravno, sloboda mišljenja neka se poštuje. Hvala na pažnji za ovaj p….
…čitam, danas cijeli dan se pisalo o kapital. komun. marks i ostali… Pa da i ja pokušam dati svoj doprinos tome. Naime čitao sam neke knjige a i Bibliju istražujem već godinama i u njoj pišu veoma zanimljive stvari vezane za budućnost, i to ne ono općenito već baš konkretno. U Otkrivenju se opisuje i Angloamerička dvojna sila koja danas ima dominantni utjecaj u svijetu. Zanimljivo je da su sve prošle svjetske sile, o kojima smo u školi učili, bile proročanski opisane u toj knjizi, od uspona i padova, a tako piše i za današnju Angloameričku silu, točnije za njen PAD. Opisuje se i borba koja se događala i događa između komunizma kao totalitarne vladavina i kapitalizma kao tolerantnije vladavine. Takođe govori o konačnom raspletu tih sukoba. Veoma je zanimljivo da Angloamerička sila biti pobijeđena od suprotne strane-drugoga bloka koji se ne navodi preciznije.
Takođe ono što najviše zaprepaštava i što izgleda nemoguće je proročanstvo da će Svjetske sile ujedinjeno ustati u borbu protiv RELIGIJA svijeta koje , kratko rečeno, kompliciraju svijet i svojim podjelama su uzročnik većine ako ne i svih ljudskih nemira.
LJudi moji , ja mislim da je ovo relno što se ima dogoditi na ovoj našoj bijednoj zemlji. Nije samo nepravde u hrvata, ima je po cijeloj ispaćenoj planeti.
No još jedna stvar koja je prorečena u toj knjizi je da će PRIJE nemilih događaja, koje naziva VELIKA NEVOLJA, biti "dobro stanje" na zemlji, u koje će se mnogi uljuljati i onda će iznenada doći kraj.
Da li je to bilo ili će biti neznam, ali mi se čini da je sve ovo veoma blizu…. Ove informacije ću imati u vidu u idućim godinama svoga života… Nadam se da ste razumjeli ove riječi. Znam biće svakojakih komentara. Naravno, sloboda mišljenja neka se poštuje. Hvala na pažnji za ovaj p….
Barack Hussein Obama ! [bye]
ne bih se slozio da nisu imali nista.
bili su u procesu industrijalizacije koji su proveli za 20god, dok je jednon Svedskoj trebalo 70god.
uostalom, Moskovski metro, gradjen 30ih godina proslog stoljeca je jedan od najljepsih, najciscih i najuredjenijih na svijetu.pa svojom industrijom su porazili Njemacki rajh, preplavili su ih sa 34orkama.
Nisu imali nista, pa su mogli brze napredovati od ostalih – na to sam mislio. Cuj, osnova svakog razvoja su ljudi (Mesicinjo bi rekao ljudski resursi). A "Sovjeti" su imali i ljudske i prirodne… Sto se tice Reicha, e tu bi se dalo napisati knjiga cijela (sto bi bilo da su Nijemci ratovali samo protiv Rusa, da nisu cinili zlocine na podrucju Ukrajine i tako gurnuli Ukrajince u narucje cike Staljina, itd, itd)…rat se nikad ne pobjedjuje iskljucivo zbog gospodarsko-tehnoloske nadmocnosti, iako u totalnom ratu je definitivno najbitniji uvjet za pobjedu…
[/quote]
Ssory kaj te pitam, ali kaj ti nemaš ČĆŠĐŽ na tastaturi?! Super si mi i ovak i onak, ….ali ovo sam baš primetil.
Ssory kaj te pitam, ali kaj ti nemaš ČĆŠĐŽ na tastaturi?! Super si mi i ovak i onak, ….ali ovo sam baš primetil.
Imam prijatelju, ali recesija je…kriza, treba stegnuti remen. Ja slusam Sukera, a ti???
mi hrvati samo specificni, ne zanimaju nas jeftine stvri
pa zanimale su nas djonice iznad 4000 a sad na 1500 imamo druge peokupacije
http://www.vecernji.hr/home/auto/2985534/index.do;jsessionid=8048D30366B2EA2CAB82F9D792B6D7CD.2
samo utvrđivanje strukture, bogati jos bogatiji, siromasni s macem nad glavom hocu li ostati bes posla i preseliti se ispod nadvoznjaka.