Jedno pitanje : kako mislite da bi drzava ,i sama u bankrotu ,isplatila 90 % zasticenih uloga (do 400.000.- kn ) ,da dodje do propadanja banaka ?? :-)…odakle bi namakla te pare ??
iz drzavne imovine koji vrijedi 100ak puta vise nego su depoziti.
a to si mogao i sam zakljucit
[bye]
[/quote]
A kako znate koliko vrijedi kada HR uopce nema izradjen racun drzavne imovine??I na koji nacin ,i za koliko desetljeca,mislite da biste se uspjeli naplatiti od drzave??
Čemu se mi nadamo? Hoće li crobex dva ili tri postotka gore ili dolje? Mislim da to više nije bitno za kraj priče. Bitno je da je već pao skoro 3000 bodova i da tu katastrofi nije kraj. Vidjet će i uspoređivati na proljeće onaj tko do tad ne pukne do kraja.
pa jel procitas i one kad je kupio?
negdje tamo u 9mj, crobex 3500, da vise nema razloga za jaci pad i slao pozdrave iz bikovski nastrojenog brloga?
ili kako ce shorteri ATPL nastradati na 2400kn?
[lol] [lol] [lol] [lol]
To mi nije bitno, svak se može zaje…, bitno mi je da su dotičniom postu iznesene neke vrlo dobre činjenice!
Kakvo propadanje fondova, u ovakvim situacijama se više fondova spaja u jedan da bi ispunili zakonski minimum, a čak i da budu primorani na likvidaciju to su mali iznosi sredstava. Znamo da su mirovinski fondovi osnovali Interventni fond u koji su uplatili 150 mil. kuna, a po potrebi spremni su uplatiti i više, za slučaj da budu preuzimali fondove koji se nađu u problemima. To je po mom mišljenju i više nego dovoljno, s obzirom na trenutnu vrijednost fondova i iznose koje su do sada već rasprodali. Malo je toga ostalo iz otvorenih fondova što bi moglo oboriti burzu i mislim da je veća šansa da se trend lagano pođe preokretat, odnosno da fondovi pođu dolaziti do svježeg keša.
[/quote]
http://www.poslovni.hr/95765.aspx
[/quote]
nista bez udjelnicara,najbolja reklama za fond je prinos…nakon ovogodisnjih minusa puno ce vode protec ispod savskog mosta dok se udjelnicari vrate…..na zalost
Ovaj "poziv na linč" je zajebancija. Barem sam ja tako shvatio. Isprovocirana frustriranošću od ostvarenih gubitaka. Koji su proizašli iz spirale događaja koja je krenula odlukom da OMF-ovi mogu direktno ulagati na ZSE, te konzekventnom rasprodajom dionica od strane OIF-ova da bi se namirili mirovinci (i opet pitam: zašto nisu jednostavno prenijeli dionice na mirovince – i sam sebi odgovaram – jer je uz to trebalo opljačkati male ulagače i sebi ostvariti što veće prinose u budućnosti i tako si osigurati bonuse u nadolazećim godinama). Sve se ovo poklopilo sa globalnom krizom u kojoj je naš vrli, nebranjeni krobeks, ni kriv ni dužan (kao uostalom i naše firme koje dobro posluju a i u buduće će), pao duplo više nego oni koji su najugroženiji tom istom krizom koju su sami izazvali.
I zato, iako smatram da postupak SeaWolfa nije za pohvalu, dapače, razumijem što je pjesnik time htio reći, ali nikako ne razumijem zašto o svemu ovome što sam napisao i što je sad bjelodano, ne progovaraju oni koji bi trebali nadzirati i regulirati stanje na burzi, te se brinuti da se ovakve stvari ne događaju.
Osim ako, vrlo jednostavno, ne žele.
Kako je kanader uspio prizvati kišu da ga spasi velikih demonstracija. Na svakom trgu 200 ljudi.
[/quote]
[embarass]
Kakvo propadanje fondova, u ovakvim situacijama se više fondova spaja u jedan da bi ispunili zakonski minimum, a čak i da budu primorani na likvidaciju to su mali iznosi sredstava. Znamo da su mirovinski fondovi osnovali Interventni fond u koji su uplatili 150 mil. kuna, a po potrebi spremni su uplatiti i više, za slučaj da budu preuzimali fondove koji se nađu u problemima. To je po mom mišljenju i više nego dovoljno, s obzirom na trenutnu vrijednost fondova i iznose koje su do sada već rasprodali. Malo je toga ostalo iz otvorenih fondova što bi moglo oboriti burzu i mislim da je veća šansa da se trend lagano pođe preokretat, odnosno da fondovi pođu dolaziti do svježeg keša.
[/quote]
http://www.poslovni.hr/95765.aspx
[/quote]
nista bez udjelnicara,najbolja reklama za fond je prinos…nakon ovogodisnjih minusa puno ce vode protec ispod savskog mosta dok se udjelnicari vrate…..na zalost
[/quote]
Možda je najpametnije birati dionice koje u večoj mjeri mogu i bez udjelničara?
iz drzavne imovine koji vrijedi 100ak puta vise nego su depoziti.
a to si mogao i sam zakljucit
[bye]
[/quote]
A kako znate koliko vrijedi kada HR uopce nema izradjen racun drzavne imovine??I na koji nacin ,i za koliko desetljeca,mislite da biste se uspjeli naplatiti od drzave??
[/quote]
akva desteljeca?kakvo naplacivanje?to se proda stranicma, po starom dobrom obicaju..
ok, reci ti nama koliko vrijede sume, izvori vode, koncesije na plaze, otoci..nastavi dalje..npr. vodovod u zagrebu..kamenolomi, skolstvo, etc..
mislis da multinacionalke ne bi dosle i kupile npr. monopl na taxi sluzbu u hr?pravo ribarenja unutra teritorijalnih voda..stajaznam..
napamet pricam..
da ne diramo ovu imovinu na burzi, ptkm, jdpl, ht, itd.kojoj mozemo izracunat cijenu.
[thumbsup]Što manje sami rasprodajemo dionice po ovim smiješno niskim cijenama odmah je manj i pad. Zato NEMA PREDAJE – NEMA PRODAJE.
pa jel procitas i one kad je kupio?
negdje tamo u 9mj, crobex 3500, da vise nema razloga za jaci pad i slao pozdrave iz bikovski nastrojenog brloga?
ili kako ce shorteri ATPL nastradati na 2400kn?
[lol] [lol] [lol] [lol]
To mi nije bitno, svak se može zaje…, bitno mi je da su dotičniom postu iznesene neke vrlo dobre činjenice!
[/quote]
Meni se u tom postu ne sviđa ovo:
"…leg down vam ide i ako vas već svrbi cash postavite se na bid i spašavajte ove koji prodavaju iz potrebe."
Pa nismo mi na burzi da nekog spašavamo ili ndB utapamo?!
I prodaja iz potrebe je rijetka stvar – češće je trejdanje u pitanju.
Sve mi je to preemotivno, ono susjedski ili prijateljski: daj, pomozi, čak pomalo drukerski?!
svi oni koji misle da su glavonje bez love u zabludi su, n jima samo sada nije jasno da postoje dioničari koji neće prodati pa makar sve otišlo u vjetar.
a po meni ako nešto izgubiš što sada ne vrijedi deseti ili dvadeseti dio stvarne vrijednosti , bolje da posve propadne nego da dam lopužama zađabe.
haug
Cijene nekretina na Hrvatskom tržištu ostaju na visokom nivou zašto je to uzrok, i što se treba očekivati u budućnosti nekretnina…….
Pozdrav