Lijepo, optimisti su preuzeli komentare, sada su napokon na svojem… dok se fondovi, zbog isplata udijela, ne počnu istovarati po, trenutno, vrlo dobrom bidu.
Koji su vam razlozi za optimizam?
To što se oko 1500 vrtimo cijeli ovaj tjedan?
To što više ne padamo po 5% dnevno?
To što otvaramo sa 500k prometa?
Što se, ćim neka dionica malo naraste, odmah pojavljuju skriveni sa milion komada na prodaji?
Ekonomska situacija u RH i u svijetu se promijenila na bolje, ili možda na gore?
Polako, strpite se malo, sada se treba u par dana skupiti nešto kupnje, inače se nema kome prodavati!
hm mislim samo da su eurobljani malo više izgubljeniji neg što sam mislio. Radi amera sam siguran da su namjerno pali kako bi izazvali niže cijene netom prije donošenja odluke o auto industriji. Ali i kod njih ima više varijanti o kojima mi možemo saamo mozgati.
1. ili su jako dobro informirani od strane nekog insidera u kongresu da je većina protiv spasa autoindustrije- ( Cilj bi bio nanijeti golemu štetu Obami- i izazvati neku vrst ogorčenja.- milijuni ljudi – out!)
2. kako već rekoh namjerno spuštanje cijene da bi se još moglo malo jeftinije kupiti i onda rally!
tu ulogu ne igraju toliko brokeri koliko pojedini moćnici sa pravim informacijama. Pušta se perfidan glas o nedonošenju podrške, nastaje panika i rasfordaja a majstor je već dao nalog (skriveni) na kupnji po željenoj cijeni.
Varijanta 2 je izglednija i realnija
Tijekom III. kvartala 2008. godine osnovano je 8 otvorenih investicijskih
fondova (OIF) pa je na kraju kvartala bilo ukupno 124
fonda, što predstavlja povećanje od 6,9 % u odnosu na prethodni
kvartal. U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine
broj fondova je povećan za 31, odnosno 33,33%, a najveći
postotak povećanja bilježe dionički fondovi (65,79%), zatim ih
slijede novčani (20%) pa mješoviti (8,33%). Broj obvezničkih fondova
nije se povećao dok otvoreni investicijski fondovi rizičnog
kapitala bilježe 100% povećanje jer je u III. kvartalu osnovan novi
fond te ih je sada ukupno dva.
Tko to širi dezinformacije da Fondovi propadaju? Jedni propadaju ali se drugi osnivaju i sve tako u krug.
Ma koga više briga za bilo šta, za par godina ćemo svi koji budemo strplivi i ulagali u kvalitetne firme biti u lovi i pričati..joj kak je to bilo lepo, da sam bil malo pametniji još bi love tada uložil, al vrag ti ga je znal! Svi su bili tak nekak v strahu da bu svet propal al fala bogu ni..
Mnoge od nas je briga ne samo za ovu burzu več i sve ostalo što se dešava u našoj državi..da ćemo se za par godina smijati,čisto sumnjam u to..ja sam to več jednom prošla,čekala sam više od 10 godina da mi se vrati ulog ,i vjeruj mi kad sam konačno kapitalizirala nisam se smijala več osjetila jedno olakšanje nakon 10 godine grča…
[/quote]
s koje burze?
A danas dolazi Sveti Nikola sa punom vrećom,treba po prozorima postavljat što više cipela,možda ubaci koju dionicu na sniženju. Zar nije dobar razlog za oporavak. [proud]
Sve je to uračunato , jer sve vijesti i recesije su već davno prožvakane
Slažem se da je prožvakano, dapače Rusija već štampa u svim publikacijama da ih je kriza samo okrznula, ali i dalje smo mi u hrvatskoj i dalje sve isto i još gore, što se tiće zaduživanja. Nema niti jedan jedini pravi konkretni projekat koji bi mogao generirati gospodarski rast. Zaduživanje za gradnju neću ni spominjati… Država ako je u krizi, kao što je, sad pogotovo kad ima alibi da zatvori firme i subvencije zbog povećanja plaća, bit će propadnja tvrtki i otkaza da će se sve prašit, ukoliko se to nekim čudom i ne dogodi, onda je samo odlaženo za maksimalno 3 godine.
Tijekom III. kvartala 2008. godine osnovano je 8 otvorenih investicijskih
fondova (OIF) pa je na kraju kvartala bilo ukupno 124
fonda, što predstavlja povećanje od 6,9 % u odnosu na prethodni
kvartal. U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine
broj fondova je povećan za 31, odnosno 33,33%, a najveći
postotak povećanja bilježe dionički fondovi (65,79%), zatim ih
slijede novčani (20%) pa mješoviti (8,33%). Broj obvezničkih fondova
nije se povećao dok otvoreni investicijski fondovi rizičnog
kapitala bilježe 100% povećanje jer je u III. kvartalu osnovan novi
fond te ih je sada ukupno dva.
Tko to širi dezinformacije da Fondovi propadaju? Jedni propadaju ali se drugi osnivaju i sve tako u krug.
Nisu dezinformacije nego istina kolega, treba malo više pratiti sve vijesti.
Kao prvo, točno je da je petnaestak fondova pred likvidacijom jer su ispod zakonskog minimuma kapitala i uskoro im istječe rok i moglo bi biti gadnog belaja kad krene rasprodaja.
Drugo, većina novosnovanih fondova nije aktivirana zbog jako loših prilika na našem TK već su na čekanju, a ovih par što ih je ipak startalo već su popili gadne minuse.
Toliko.
Stvarno me zabrinjava ovo nitko se ne razbacuje s tom prodajom. [yawn] Gdje mi je kolega halKetschum ? Kakva su vaša očekivanja na dnevnoj bazi?
Ma koga više briga za bilo šta, za par godina ćemo svi koji budemo strplivi i ulagali u kvalitetne firme biti u lovi i pričati..joj kak je to bilo lepo, da sam bil malo pametniji još bi love tada uložil, al vrag ti ga je znal! Svi su bili tak nekak v strahu da bu svet propal al fala bogu ni..
Mnoge od nas je briga ne samo za ovu burzu več i sve ostalo što se dešava u našoj državi..da ćemo se za par godina smijati,čisto sumnjam u to..ja sam to več jednom prošla,čekala sam više od 10 godina da mi se vrati ulog ,i vjeruj mi kad sam konačno kapitalizirala nisam se smijala več osjetila jedno olakšanje nakon 10 godine grča…
[/quote]
10 godina grča iz prošlosti? Na HR tržištu kapitala?
Cijeli sustav trgovanja je fundamentalno krivo dizajniran, i tako će biti dok god će naloge plasiravati brokeri. Treba nam automatizirani informacijski sustav trgovanja, bez posredovanja brokera kao fizičkih osoba
Kupujem polako nekoliko dana, nije baš jednostavno skupiti čak i manju količinu dionica…
Iprsi se malo vise pa ces skupit,to nije nikakav problem,jedino ako ne zelis kupit 1000 koei.