Sampras, pod takvim sam stresom i šokom zbog ove krize- da ne vjerujem u oporavak.
Isusek božek…Tolko sam se sad zabrinul da sam odma nazval bolnicu i rezerviral ti jedno mesto v šok-sobi (pod šokom si ili pod "čokom", nisam skužil).
Po mom mišlenju sve zavisi kako če odlučiti Obama/novi američki senat sa demokratskom vječinom (republikanci su protiv!) u vezi sa spašavanjem praktički bankrotiranih avtomobilskih firmi (GM, Ford, Chrysler) sa strane američke centralne banke (oko 30 milijardi $). Stručnjaci se slažu da je ovakav potez vrlo riskantan, možda bi samo odgodio stečaje, enormni novac (poreznih obaveznika) bi brzo izpario-"gone with the wind. Na drugoj strani postoji činjenica da je popularnost i avtoritet Obame u SAD i cijelome svijetu nevjerovatna, mnogi ga vide kao potencialnog spasitelja financijskih marketa cijelog svijeta. Mogao bi čak uspijeti. Pozitivna odluka senata bi digla cijeli burzni svijet (i ZSE), čak do evforičnih dimenzija, dok bi neizglasavanje prijedloga demokrata značilo totalnu burznu katastrofu-večju nego bankrot Lehmann Brothers u septembru.
ht ne probija 200 kn….jel to otimanje do zadne doionice penzicima?
Ne samo da će im otet dijonice,nego i dividendu.Njima i onako pare ne trebaju,vjerovatno bi ih spiskali na darove unučadi. [lol]
Sve pada a mi smo i dalje u plusu, a znamo kako je se ranije panično reagiralo na padove u svijetu, ovo je samo potvrda da je drhtavih ručica sve manje i da bi nam mogli uslijediti zanimljivi dani 🙂
ht ne probija 200 kn….jel to otimanje do zadne doionice penzicima?
Otimanje… hmm, ovakve kvalifikacije pa još na burzovnom forumu. To su termini za policijske biltene ili političke plakate, al ni tamo se ne mogu ugurati jer nisu točni.
Naime, penziće pa ni nas nitko ne može natjerati da bilo što kupujemo niti prodajemo na burzi!
Sve pada a mi smo i dalje u plusu, a znamo kako je se ranije panično reagiralo na padove u svijetu, ovo je samo potvrda da je drhtavih ručica sve manje i da bi nam mogli uslijediti zanimljivi dani 🙂
možda smo to već odradili ili se varam!
sve ide lijepo dok su futuresi u zelenom. u 14:10 krenu u crveno -1,50% i krene opća rasprodaja na građevinarima. strah je prevelik još.
Postavljam opet pitanje da li itko može objasniti ulogu futuresa i njihovo kretanje kad se burze otvore ? Zašto su npr u crvenom, ali kad ameri krenu u + gle čuda i futuresi su u +. kako to? Ja to stvarno nerazumijem!
Ne žurite sa kupovinom. Po našim "vrlim tehničarima" ide crobex na 900, a nakon toga strmi pad.
" Oprosti im Bože, neznaju šta rade", ili znaju, vuku za nos naivce.
Opet smo na "starom" putu, bar šta se nanosi na Evropu, DAX ponovno pada kao kamen, nema "odmora", opet brige "jeb.nih" analitičara "zbog recesije, krize koja tek dolazi"…ponavljam, samo Obama nas može spasti (bar na kratki rok).
Evo janeze uslisala te manga i sa dodmah lupa po INI, prvo je moljakao fondove da mu otkupe to i sad ce nas narednih 2 tjedna zezati sa inom ispod 1000 kn, sve uz izgovor svjetskih burzi…
Sad mi jasno zašto jučer nisam uspio kupiti niti jednu dionicu LKPC i netko me stalno lipario.
UP 20%
SVAKA ČAST