ovih 8 milijardi kuna o kojima se priča – zar taj novac ne ide na kreditiranje države? nakon toga možda ide na kreditiranje građana i poduzeća.
taj novac ne ide za kupovinu dionica.
taj novac znači da će Gale dobiti garanciju za preuzimanje indg, da će igh dobitio pare za zagrebčanku, toda za ulaganje u makedoniju.
ali taj novac ne ide sigurno za kupovinu dionica.
ovo danas je lijepi podsjetnik za sve koji se misle ukrcati na dnu i onda samo gledati kako im dionice rastu. teško će to ići.
nije lako odlučiti se kupiti kad cijene padaju sumanuto (npr. jučer ili danas ujutro) – čeka se još niže, ali niti kad se stvar naglo okrene i u sat vremena narastu i preko 20% – frka od prejakog rasta i bull trapa.
kako se čini, jednom će tržište ocijeniti da su cijene besmisleno niske i u roku par dana, tjedana neke će dionice narasti na 2-3 puta veću cijenu- a teško je kupovati kad pada, teško pogoditi dno a bogme teško lupati po asku kad je nešto brzo naraslo (zamisli da baš ti kupiš na vrhu vala!!!).
zajebata je ta burza.
Sve je istina što si rekao, ja sam naime par puta kupovao na vrhu vala i nije baš ugodan osječaj.
TunaSalad @
jos bi zelio nesto nadodat:
uzmemo li u obzir ciscenje trzista od nas malih pa do razno raznih fondova koji su na izdisaju moglo bi se rec da su u tome "igraci" i uspjeli jer tome jos valja pridodat i male brokerske kuce koje htjele ili ne marat ce stavit ljuc u bravu ako nista onda zbog male likvidnosti.Kad uzmemo u obzir prije godinu dana kada je vladala euforija za dionicama nisi moga papit kavu na miru a da necujes ljude kako o tome pricaju,pa cak i neki meni poznati izgledali su mi smjesno ………..
E vec danas nakon 1 god ,pustih minusa ,padova crobexa o toj temi vise nitko i ne razgovara vec te ljudi koji znaju da si u tome gledaju sa sazaljevanjem kao ,pa bilo bi poametnije da se ostavis toga …bla,bla,bla…uglavnome o dionicama nitko niti rjeci(sta osobno smatram super,kao i ove cijene).
15% danas na DLKV zaradio.
2 puta trgovao.
Nema šanse da ostanem unutra.
Došli smo do vrhunca dana 3,65%.
PAZI SAD !!!
Svoje glupave komentare ostavi za sebe.Ali ne hebi ljude da se svi bace na prodaju.Takvi kao ti najviše i ruše burzu.Radi šta hoćeš i koliko hoćeš ali ne stvaraj drugima frku. Da bogda sada otišlo gore još 10% pa da uzmeš po većoj cijeni
do sada je protrgovano cca 40 mil. kuna,, koliko bi to bilo prije 1 godine,, kad je grobex bio na svom vrhuncu,, cca preko 200 mil. (možda i puno više, ovisno o kojim dionicama se radi neke koje su pale na 10-20% od ath) ? jel tko prati prosječnu količinu dionica?
Priča se ponavlja, na 2500 crobexa sam rekao da nije ni za ući ni za izaći, sada na 1500 ne izaći nikako, a za ulaz ovisno o hrabrosti, u ovom slučaju sam silom prilika kukavica jer casha nemam, a ne prodajem. Kad prikupim nešto love vjerojatno ću kupovati, ali niže od ovoga, a ako vlakić pobjegne tim bolje, ne mora baš svaka kuna na burzu.
..kako se čini, jednom će tržište ocijeniti da su cijene besmisleno niske i u roku par dana, tjedana neke će dionice narasti na 2-3 puta veću cijenu- a teško je kupovati kad pada, teško pogoditi dno a bogme teško lupati po asku kad je nešto brzo naraslo (zamisli da baš ti kupiš na vrhu vala!!!).
zajebata je ta burza.
Bojim se da nema tako skoro tog vala koji će uhvatit cijene po kojima sam kupovao pred mjesec dana.. nadam se tsunamiju..
Što nam to DDJH kupnja želi reći?
39,01 20
37,64 1000
37,63 1300
37,62 1000
37,61 1000
37,60 1000
Što nam to DDJH kupnja želi reći?
39,01 20
37,64 1000
37,63 1300
37,62 1000