To i mene zanima.
Na ZSE pise:
Dnevni limiti trgovanja za 2.12.2008
Razred 1
Prosječna 269,80
Minimalna 242,82
Maksimalna 296,78
Na miru sam kad mi dionica ode u blokadu. Treba revidirati pravilnik. Pad cijene od 3% i odmah u blokadu cijeli dan.
treba staviti na -1%. I taj dan ne može više biti trgovine. I da, nemoguće izvršiti transakciju koja uzrokuje negativnu blokadu
Na miru sam kad mi dionica ode u blokadu. Treba revidirati pravilnik. Pad cijene od 3% i odmah u blokadu cijeli dan.
Najbolje bi bilo da ako ode ispod 10% da ju izbace iz trgovanja. [wink]
EU/SAD će vrlo izgledno danas završiti u plusu. Mi smo u minusu 40-50% na dosta dionica samo ovaj tjedan
Mislim da je ovo tek zagrijavanje.
Možda griješim.
Koliko je ljudi kupovalo ATPL po 20kn, IGH po 100kn, DLKV po 20 kn???
Ja se time bavim. Razmišljam.
……
Očito je da ova teorija "zavjere" ima podršku Hanfe, MF, velikih OIF-a koji jedva čekaju da kraj godine završe što niže kako bi slijedeće mogli imati veće prinose. Drugog objašnjenja nema. MF i veliki OFI-i imaju novac, ali NAMJERNO u dogovoru ruše tržište. Naravno nemoguće dokazati ali prema svemu sudeći riječ je o tom scenariju.
Pozdrav [angry]
Gledaj frende, ja neznam jel tebi jasno što znači da nama(državi i inima) treba cash, gotovina, dinari, euri zovi ih kak hoćeš.
Nema dinara, nema zaduživanja, , nema ulaganje, nema bolje produktivnosti, nema smanjenja troškova proizvodnje, nema novih radnih mjesta.
Ima racionalizacije poslovanja – otpuštanja – ko u nogometu kad ekipi ne ide otpusti trenera, tj. napravi najmanje moguće zlo. Ima smanjenja naruđbi, otkazivanja istih, da sad ne nabrajam kaj se sve događa, ne kaj će se dogoditi.
Uglavnom ovaj trend se neće promjeniti dok netko??? ne odlući u hrv. ubrizgat neku lovicu.
Al ne našu lovu (rezerve) nego da s tuđom lovom radimo, isto kak strenđeri rade s našom.
a kad skinu blokade s igeheja i ingreja i ostalih perjanica mislim da slijedi marijanska brazda
za one s slabijim srcem u dionicama preporučam domaću šljivu i ne refrešati stanje portfelja
kako kažu ameri može biti devestejting
treba staviti na -1%. I taj dan ne može više biti trgovine. I da, nemoguće izvršiti transakciju koja uzrokuje negativnu blokadu
[/quote]
A gledaj ovaj MIV. Pao 12% i kusur pa se još ne da u blokadu. Žilava neka dionica. [angry]
Nemoj uspoređivati EU/SAD sa nama oni imaju financisku obranu a mi dugove, hoštaplere i neuke menađere.Uvijek smo bili najbolje sluge.
A gdje Vam je ona izreka zatišje pred buru? Ili na kraju svakog tunela je ipak svjetlo 😉 Dobro došao dom fonde u 2001 i tako još bi se mogli sročiti par istinitih 😉 Ali da još neke dionice mogu dole… Itekako. Ugodan dan.
Zato kaj nismo svi učili istu matematiku, neku su tu, a drugi tam.
[/quote]
Hvala.
Zašto je DLKV u blokadi a u minusu je -8,08 % a ne 10% ? [shocked]
Kada se na prodaji/ASK/nađe i jedna dionica koja je u negativnoj blokadi dionica pada u blokadu,
iako zadnja cijena i ne mora biti u blokadi.Netko je prodao ispod 10% od jučerašnje cijene.