Prijedlog za Hanfu i Zse…
Da se organizira novi sustav trgovanja, sve dionice početna cijena 1 kuna, pa aukcija, ko dade više…
Ukoliko prodavatelji ne budu zadovoljni sa ponuđenom cijenom, aukcija se ponavlja, a početna cijena je zadnja najviša…
Očito su se gospoda moćnici koji su se istovarili na crobiju 5000+, dogovorili da im je Crobex 1500 previsok za utovar, da ga treba još malo "popraviti"
najtuznije je sto su ljudi dali zivotne ustedevine u dionice….
a da ne govorim o onima koji su uzeli kredite za dionice…
koja prevara….
nisu nista bolji o sitnih lopova po ducanima….
misle da su pametni jer su poso obavili "u rukavicama"
a obicni su lopovi.
izmjenjuju se dionice u blokadama kako bi režiseri mogli lakše nadzirati.
prošli tjedan je netko napisao da će plakati oni koji su prodavali DLKV na 320 kunića poslije blokade a danas plaću koji su kupovali jer se sutradan podigao na samo cca 330 i opet tobogan a danas da ne pričamo.
pitam kada će kraj svemu tome ?
ovo govori u kakvoj državi živimo …. da sad ne trkeljam previše ja za sve krivim HDZ na čelu sa kriminalcima poput Doktora, minstara itd.. , ovo je odraz čitavog stanja u gospodarstvu, TK je samo jedan od pokazatelja …. onaj tko je u gospodarstu kao ja zna da je za sve kriv HDZ , kad slušamo laži Šukera po Otvorenom itd, nažalost neuk puk mu možda i vjeruje ali onaj tko posluje sa državom … sve mu je jasno.
Da se organizira novi sustav trgovanja, sve dionice početna cijena 1 kuna, pa aukcija, ko dade više…
Ukoliko prodavatelji ne budu zadovoljni sa ponuđenom cijenom, aukcija se ponavlja, a početna cijena je zadnja najviša…
Očito su se gospoda moćnici koji su se istovarili na crobiju 5000+, dogovorili da im je Crobex 1500 previsok za utovar, da ga treba još malo "popraviti"
koja prevara….
a obicni su lopovi.
[/quote]
Prepun je forum glasnogovornika dotične "gospode", počevši od TA pa dalje. Izuzetno perfidna i organizirana skupina.
pitam kada će kraj svemu tome ?
kad nekome pukne film, ode u OIF koji mu ne isplaćuje lovu tjedan dva ili više, jer jednostavno nema više što prodati, i tam napravi neku pizdariju…
nazalost tek tada bude neko pocel razmisljati…
milim da je trenutno opasno biti Fm u OIF-u.
[sad]
A da vi malo razmislite o ulazu?
Činjenica je da se može još dosta dolje, ali isto tako se može i dosta potegnuti, a na ovim razinama se i ne može baš kupiti veča količina!
Što svi buljite u Eu i US, to su još uvijek baloni koji se napuhuju i ispuhuju kako špekulanti hoće, bolje da se okrenete prema fundamentima naših firmi čije vrijednosti dionica su pale debelo ispod knjigovodstvenih a neke i ispod nominale od 90-ih!
Burza radi na principu ponude i potražnje, a večina vas se je povukla u keš i samo statično gledate kako vrijednost dionica pada te još pritom kukate da vas pljačkaju a istovremeno priželjkujete još niže razine.
Pogledajte koji su to mali prometi, što mislite koliko če vas se uspijeti ubaciti do 1800 pa taman da crob. padne na 1300?
Crobex: 1555.99 Promjena: -3.19%
Je li moguć danas odbijanac od ovoga ?
Sve je moguće osim drvenog šporeta. I odbijanca na ZSE u dogledno vrijeme.
Al strpljen spašen, biće para od dionica za penziju
Podosta dionica je na -90-95% od ATH. Nije li to blizu dnu?
koja prevara….
a obicni su lopovi.
[/quote]
Prepun je forum glasnogovornika dotične "gospode", počevši od TA pa dalje. Izuzetno perfidna i organizirana skupina.
[/quote]
nisam slucajno napisao da misle da su pametni, ali zaboravili su da od "velikog mangupa postoji uvijek veci mangup"…
zanimljivo ce biti vidjeti tko je prodavao na razinama od 5000 i kupovao na dnu.
sa kojih racuna je lova isla i kod koga su zavrsile dionice kupljene na dnu.
ne moze se sakriti tok novca.
mislim, moze ako se podigne u gotovini na banci i uplati ta ista gotovina " staroj tetki koja zivi u seocu na dalmatinskom otocicu…."
ali onda se postavlja pitanje porijekla novca..
ja mislim da je ovo vrlo losa situacija za "gospodu" jer znaju sto bi trebali napraviti da zarade lovu, a opet isto tako znaju da ako to naprave, riskiraju puno….
pitate se dali ce utrcati u dionice?
naravno da hoce jer prema psiholoskom profilu to su osobe sklone riziku i do sada nisu uhvacene i to im daje baskrajno samopouzdanje….
ovo govori u kakvoj državi živimo …. da sad ne trkeljam previše ja za sve krivim HDZ na čelu sa kriminalcima poput Doktora, minstara itd.. , ovo je odraz čitavog stanja u gospodarstvu, TK je samo jedan od pokazatelja …. onaj tko je u gospodarstu kao ja zna da je za sve kriv HDZ , kad slušamo laži Šukera po Otvorenom itd, nažalost neuk puk mu možda i vjeruje ali onaj tko posluje sa državom … sve mu je jasno.
Slažem se s tobom, a ja krivim sve nadležne i ne nadležne instrumente pravne države koji ne rade svoj posao ila ga rade loše i nikako.
Glavno da smo si mi sami za sve ovo krivi jer smo bili "pohlepni" i htijeli kruha bez motike pa nam sad evo!. Tako nam i treba! Povrača mi se od takvog razmišljanja. Ali najviše me boli medijska šutnja što nikog (ama baš nikog) ne zanima što se događa sa hrvatskim TK. Kao ono, neki tamo kupovali nekakve dionice pa sad plaču. Dizali budale kredite da bi kupili nekakve dionice (stvarno moraš biti budala da dižeš kredit za dionice, kredit se diže za minus na tekućem i za skijanje 7 dana u austriji) pa sad kukaju umjesto da se prime posla.. bljak bljak bljak
Nadam se da nisi tu istiniu dokučio ovih dana. Ako ne, onda ti ostaje da budeš sretan jer si i ti jedan od onih koji će za par godina imati krasne prinose.
Nasuprot tebi ja jesam u kešu ali ne vjerujem u taj scenarij barem ne za nekoliko godina. Prije će biti za nekoliko desetljeća.
[/quote]
ne bi reko, brzo to ide.
Kad ekipa odluči sa par postotaka dnevno brzo to dođe na svoje.
I ja se slažem da se radi o (vjerojatno) novom petogodišnjem ciklusu.
treba ponovo zaraditi xxx%, a sa "starim" cijenama na ZSE se to više nije moglo
Ne može se baš letjeti u vis u nedogled.
[/quote]
Mislim da prvo trebamo vidjet bankrot lijepe li nam naše a onda bumo vidjeli.
Hoću reći, ne mislim da je ovo neka urota i da netko kontrolira ovu situaciju nego nasuprot nastupio je kaos koji će kulminirati slijedeće jeseni ili čak i prije.,
Da vidim i malo poštenja i bogobojaznosti kod ovih što vladaju vjerojatno bih bio optimističniji.