Što se prometa tiče – ako se gleda po broju protrgovanih dionica (a tako mjere npr amerikanci) on i nije tako mali. S obzirom da su cijene cca na 1/3 od onih prije godinu dana tako je i današnji promet od 26 miliona ekvivalentan prometu od 78 miliona prije godinu dana.
Tako gledati nema smisla.
[/quote]
Ima smisla. Treba gledat i broj dionica i promet u kunama.
Ako dionica ima free float npr 100 dionica i u jednom danu se protrguje sa njih 50 onda je to jako velik promet iako u novcima može biti i mali jer je cijena niska.
Na velikom broju burzi promet mjere u broju protrgovanih dionica, nisu oni baš tako glupi.
Nažalost bitnija je količina novca kojeg je bilo tada jako puno jer je dionica vrijedila puno više. Nažalost nisi u pravu! Sorry.
Kako smo mi interesantna nacija! Dok su svi padali revno smo ih pratili , a sad kad gotovo tjedan dana svi rastu mi sad više ne gledamo Europu ili USA već sad kao pratimo stanje u Hrvatskoj ekonomiji! Znači odradili smo pad za njih a sad ćemo za nas. E moji ulagači a i novinari i 85% analitičara je u prethodnim vjestima tvrdilo kako je slabo stanje gospodarstva već uračunato u pad cijene dionica! Hoćete li novinari sad se prisjetiti vaših tekstova. Dokaz da ni analitičari nemaju pojma o čemu pričaju.Samo sviraju frulu isto kao i na forumu Analiza … baš me zanima kako će sada uspoređivati SP ili DJI sa crbexom.
ide RASFORDAJA
nezanju ove naše pametne ekonomsko-politićke glave ni same šta nas čeka sljedeče godine ……
čuli oni da je vani sve u banani pa će sad kao to sve doći i kod nas, a do sada je sve bilo da bolje nemože……
ova svjetska kriza im je došla kao naručena i sad će cijeli svijet biti kriv za našu situaciju…..
sinoć sam na HTV1 gledao jednog ekonomskog analitičara i mislim da je čovjek fenomenalno govorio o stanju u državi, ekonomskoj krizi, prelamanju te krize kod nas i sve drugo.
samo za istaknuti slijedeće što je rekao: utjecaj krize iz vana na ukupni BDP ima negdje oko 10% jer samo toliko imamo izvoza u ukupnom BDP a sve ostalo je unuter države. U slučaju da se cijene uvoznih proizvoda (kojih je oko 60%) smanje a za očekivat je zbog stanja na vanjskom tržištu, i većoj kupnji domaćih proizvoda, nas bi kriza samo okrznula. Veći je problem što sada vladajući političari žele prebaciti sve svoje lopovluke, greške i neznanja i utopiti kao da je tome razlog kriza iz svijeta prenesena kod nas.
I ja sam ih gledao, ma gledam ih zadnjih par tjedana svaku večer i osim pretakanja iz šupljeg u prazno nikakav konkretan potez nisu napravili osim što plaše narod kao da će 2009. biti katastrofa!
Kriza fin. sektora , kakva trese EU i US kod nas nema, ali zato imamo krizu države, koja se zbog globalne situacije ne može nanovo zaduživati ili reprogramirati prijašnje dugove kao proteklih god. nego se ovaj put moraju početi veačati a nema se od kuda!
Kako sam ja shvatio, toliko smo zaduženi da nam realno, ukoliko se nešto ne reprogramira, u 2009.god prijeti bankrot države!
Od 40 dionica koje pratim, otvorilo SAMO 6 !!!
0,25% na otvaranju.
Jel vama stalo trgovanje???
Kakav jad i bijeda od otvaranja… Ako nas ovo čeka sljedećih mjeseci onda komotno možemo prestati gledati burzovni monitor ujutro… [bye]
kakav majstor na DLKV. ma 3sec prije otvaranja bubne 220 na asku i pokupi ove jadnike koji su malo digli ponudu i odmah sve povuče nazad. Pa majstore što ne ostaviš da stoji ako stvarno prodaješ?
Kako kaže Rina iz BB-a – ljigica jedna
Monitor ne radi, to je razlog. Na investoru sve štima.
A di je nestalo trgovanje??? Nemate više šta za prodat na ovim razinama?
Ili je možda opet pala komunikacijska mreža?
Ajmo junaci, udrite po bidu…
ŠTA SE DOGAĐA SA CROBEXOM???
Zašto stoji.
Meni se blokirao ZSE Monitor!!!
ŠTA SE DOGAĐA SA CROBEXOM???
Zašto stoji.
Meni se blokirao ZSE Monitor!!!
braune, svima je riknija monitor.