To je već zabrinjavajuće, treba 2 godine preživjeti s portfeljom u dionicama koji svaki tjedan otklizi par % dolje. Uh, čini mi se da ću sutra iskipati još ovih 30% dionica (s minusom naravno) i preći 100% u keš. Ostati u dionicama moglo bi biti katastrofalno i pogubno, oporavka nema na vidiku najmanje godinu dana. [embarass]
…dajte, dajte, čemu tolika panika, pa godina dana prođe za čas. Nemojte padati na fore onih sa lovom kojima nisu dosta niske cijene pa žele još spuštati. Nije da i ja neću kupiti kad je zabadava, ali ipak sve ima svoje granice. Znam da među forumašima ima brokmajstora a i vidi se iz aviona. ako se ne damo takvima u kandže doći će crobi do kraja 2009 i do 2500-3000 jer će se pomalo uviđati da nije bilo mjesta tolikoj panici pa će se voda malo razbistriti a tada je teže loviti u mutnom. To će prvi uočiti širitelji panike a i stranci koji će se do tada već dobro oporaviti tako da će im naš ZSE izgledati kao Kina shop. Nemojte si kidati živce bezveze. Pustite, neka su ovu TRAVU KOSE.. Narasti će nova. VJERUJTE.
nezanju ove naše pametne ekonomsko-politićke glave ni same šta nas čeka sljedeče godine ……
čuli oni da je vani sve u banani pa će sad kao to sve doći i kod nas, a do sada je sve bilo da bolje nemože……
ova svjetska kriza im je došla kao naručena i sad će cijeli svijet biti kriv za našu situaciju…..
sinoć sam na HTV1 gledao jednog ekonomskog analitičara i mislim da je čovjek fenomenalno govorio o stanju u državi, ekonomskoj krizi, prelamanju te krize kod nas i sve drugo.
samo za istaknuti slijedeće što je rekao: utjecaj krize iz vana na ukupni BDP ima negdje oko 10% jer samo toliko imamo izvoza u ukupnom BDP a sve ostalo je unuter države. U slučaju da se cijene uvoznih proizvoda (kojih je oko 60%) smanje a za očekivat je zbog stanja na vanjskom tržištu, i većoj kupnji domaćih proizvoda, nas bi kriza samo okrznula. Veći je problem što sada vladajući političari žele prebaciti sve svoje lopovluke, greške i neznanja i utopiti kao da je tome razlog kriza iz svijeta prenesena kod nas.
sinoć sam na HTV1 gledao jednog ekonomskog analitičara i mislim da je čovjek fenomenalno govorio o stanju u državi, ekonomskoj krizi, prelamanju te krize kod nas i sve drugo.
samo za istaknuti slijedeće što je rekao: utjecaj krize iz vana na ukupni BDP ima negdje oko 10% jer samo toliko imamo izvoza u ukupnom BDP a sve ostalo je unuter države. U slučaju da se cijene uvoznih proizvoda (kojih je oko 60%) smanje a za očekivat je zbog stanja na vanjskom tržištu, i većoj kupnji domaćih proizvoda, nas bi kriza samo okrznula. Veći je problem što sada vladajući političari žele prebaciti sve svoje lopovluke, greške i neznanja i utopiti kao da je tome razlog kriza iz svijeta prenesena kod nas.
A javnost su uspjeli uvjeriti da će sindikati biti krivi za sve ako ne pristanu na zamrzavanje plaća!
da, nažalost sada sam poredio iznos novca za plaće u gradovima Sinju i Kninu.
ukupan godišnji iznos plaća zaposlenicima u ta dva grada je otprilike koliko ima Mudrinić za godinu dana u Telekomu.
a moramo znati da u ta dva grada radi oko 80 zaposlenika, a Mudrinić nam zbori o svoj pameti svijeta, nabijem ja njega na k….
nezanju ove naše pametne ekonomsko-politićke glave ni same šta nas čeka sljedeče godine ……
čuli oni da je vani sve u banani pa će sad kao to sve doći i kod nas, a do sada je sve bilo da bolje nemože……
ova svjetska kriza im je došla kao naručena i sad će cijeli svijet biti kriv za našu situaciju…..
Svi oni imaju ili udjele ili papire ili spreman keš, preko ovoga ili onoga, (od pricednika, do salamandera i drugih), i gle čuda još odlučuju dali će novca biti na tržištu ili ne,dali će biti radnih mjesta ili ne haha….kako zanimljiva situacija….pogodi kad će ga biti, a kad ne…:))
htel sam napisati da naši biseri plešu kak drugi hoće, ali ne, oni plešu – break-dance [wink]
Što se prometa tiče – ako se gleda po broju protrgovanih dionica (a tako mjere npr amerikanci) on i nije tako mali. S obzirom da su cijene cca na 1/3 od onih prije godinu dana tako je i današnji promet od 26 miliona ekvivalentan prometu od 78 miliona prije godinu dana.
Tako gledati nema smisla.
IGH 100 kom. prva na prodaji, na 3500kn, pa su je sad maknuli.
Opet FMenađerčići divljaju.
Ma sve je to bagra koja se poigrava sa nama ovčicama.
Poštivam one koji su prije 2-3 mjeseca (ili prije) "namirisali" trulež na burzama ….ali ovi drukeri koji sada bježe u keš – jadni ste….sada pričate kako su vam dionice preskupe – a prije pola godine ste bili "ponosni vlasnici pločica"….smiješno….
Poštivam one koji su prije 2-3 mjeseca (ili prije) "namirisali" trulež na burzama ….ali ovi drukeri koji sada bježe u keš – jadni ste….sada pričate kako su vam dionice preskupe – a prije pola godine ste bili "ponosni vlasnici pločica"….smiješno….
jest tako!