Prošli utorak u Poslovnom klubu, odvali buljooki glasnogovornik žabokrečine, kolokvijalnog naziva burza u "arvata", kako brutalno pratimo događanja na globalnim tržištima. Interesira me večerašnji komentar dotične persone , kojom umotvorinom će elaborirati TK.
@cojote.sk
Ti bankari trebaju krivično odgovarati, prošle godine sam bio svjedok, kada je jedan čovjek došao na šalter oročiti 20 000 eura i žena ga je doslovce namamila u dionički fond s obrazloženjem da će za par mjeseci zaraditi 50%, tada je crobex bio preko 5000 bodova. Toliko o bankarskim stručnjacima.
ovom stanju)…
[/quote]
I dalje su ti koje spominješ aktivni samo što sad nisu na šalterima u bankama nego su ih Luković i kompanija poslali na razne forume i medije da određuje targete i pišu najcrnje prognoze dok se isti trpaju sa dionicama. Zato i glumataju da banke nemaju novca i ograničavaju kredite. Neće valjda dati sad kredite naivnim Hrvatima dok se oni krcaju i rade drugu akumulaciju kapitala (znamo kad je bila prva) u zadnjih 17 godina. U međuvremenu su uz pomoć Hanfe potjerali sve strane investitore iz RH da ih slučajno ne bi tko ometao u njihovim igricama. [bye]
Rekli su da u Hrvatskoj ulaže u TK oko 2% stanovništva. Tu se ne misli na HT-ovce. Od tih 2% barem polovica čita ovaj i slične forume kod nas. Prevladavajuća je struja drukera na dole i nema pomaka. Svi iz najdubljih podruma samo čupaju loše vijesti i postaju ih na forume. Pa kak bi onda i krenulo. Svi čekaju nekog da krene. Pa da, tak se i Franju čekalo 45 godina. A uvijek se stvar može pokrenuti ali nema volje , nema vjere ni nadanja. Love kod nas ima, nije se povećao broj dionica a vrijednost je drastično pala, dakle ima se čime kupiti a čeka se Bog te pita što. Mi volimo lidere i dobri smo poslušnici i čekat ćemo nekog takvog da nam kupuje ispred nosa i kasnije skupo prodaje kao što se prošlih godina i događalo. Strani fondovi su zaradili i otišli a mi ih ponovo čekamo da pokrenu ovu učmalost. Jesmo jadni…
Bravo Foto, odlična analiza trenutne sitacije!
U HR ne postoji financijska kriza, bar ne onakva kakvu proživljavaju gospoda iz EU i US a njihova TK več par dana rastu , dok HR investitori drhte da ih slučajno ne bi neko istrejdao a na fundamente se gleda kao na naučnu fantastiku!
-Banke su nam zdrave, istina ne daju baš kredite za gospodarstvo ali…pa ni do sada ih nisu odobravali, dok za potrošnju, aute i stanove jesu .
-Izvoz nam se uglavnom bazira na zemlje regije dok na EU i US otpada neki manji postotak(osim brodogradnje, ali oni su i tako gubitaši), dakle gospodarstvo nam u svom zatvorenom sustavu funkcionira vrlo dobro i ne očekuju se neke bitne korekcije.
-Uvozimo sve i svašta, što je potrebno i što nije, a ako toga od koga uvozimo derne kriza znači da će dati jeftinije
Nadam se da ste svijesni da je ova svj. kriza vrlo dobar politički alibi da se prikrije nesposobnost i neučinkovitost sadašnje vladajuče garniture koja sustavno , več 15 ghod. vodi RH u propast!
Odjednom su novinari postali ekonomski stručnjaci,stavljaju se bombastični naslovi u novine, na Tv se rade emisije i reportaže, sve bruji o nekakvoj krizi koja, eto još nije niti počela, a teške posljedice se tek očekuju… pa tko tu koga drži za kretena [shocked]
Isto tako tako su u YU prikazivali narodnooslobodilačke filmove kada su htijeli pripremiti narod na poskupljenja, nestašice ili nove poreze!
Istina je, da je Vlada RH "u banani", da za plače službenika, reprometerijal, itd. neče biti novaca od 05.mj.09.g., da imaju ogromne dugove u svim ministarstvima za koje su se dizali krediti koji dolaze na naplatu, da gube sporove sa bankama i ostalima zbog natransparentnosti i nepoštivanja ugovora….itd., a više ne mogu po glavi stanovnika koji je več preopterečen porezima, pa se uvozi i prilagođava nekakva stranjska kriza da bi se kupilo malo vremena!
Sjećam se da je SDP 2000.god. prvo sve drž. dugove sveo na nulu te uspostavio platni promet koji se do tada vršio raznim kompenzacijama i prebijanjima, a čim je HDZ došao na vlast sve se vratilo na staro- plačanje za god. dana!
Ne preferiram niti jednu političku stranku, ali ovi su katastrofa!
Također, postoji neopravdani strah, od likvidacije nekih OIF-a , koji da svi istovremeno roknu ne vrijede više od prosječnig dnevnog prometa na ZSE, od OMF-a koji žele kupiti jeftinije, od raznih menađera, brokera, te od svakoga u fin. industriji, jer je njima, eto, u interesu srokati TK na 1000, a posebno se prate, doslovce sve, svj. burze, kao da če nam one pokazati u kojem smjeru da ide ZSE!?
Zbog ovih , prije navedenih razloga, prosječan HR investitor je kapitalizirao svoje dionice, neki sa velikim gubitkom, te se upušta tek u povremene izlete vjerujući da će uzeti par % , što i ne uspijeva svaki put, pa rasprodaje sa minimalnim minusom zbog straha od večega gubitka i samim time nanosi štetu te unosi dodatnu nesigurnost i sebi i TK !
Ja sam odlučio da se neću više nervirati i uništavati, meni su ove razine prihvatljive te več par dana ulazim i to na manje likvidne dionice sa dobrim fundamentima, a ako če biti još jeftinije, uvijek če se naći
Ovo je toliko sramotno da gubi svaki smisao.
Svoju lovu ču radije propiti oputovati svijet podjeliti crncima u nekoj banana zemlji nego ulagati u ovu rupu bez dna.Svoj dio portfelja ostavlvljam unucima a ostakak sad kad je najveća kriza ću razjebati i to s guštom
Ovo je čista katastrofa.
Ako se nešto uskoro ne promjeni na burzi će ostati samo kardum i onaj klaun Motušić.
Meni nikako nije jasno tko prodaje na ovim razinama i kad je kupovao, prije 4-5 godina!?
znas tko prodaje?
onaj koji misli da ce sutra – prekosutra za iste novce moci kupiti duplo dionica.
ta ekipa prodaje.
Sanader, stari lisac , rekao je da će iduća 2009.g. biti zanimljiva ….
Čitajući ove vaše izjave, spopadne me depra.Međutim, pročitajte Kostolanyjev Izazov burze.Lijepo se tamo spominje da mali nestrpljivi ulagači psuju sve oko sebe, osobno su uvređeni što gube novac, cijeli je svijet kriv, svuda vide zavjere…Po meni se ne događa ništa neprirodno.Burza je ljudska umotvorina, izmišljena iz Đavoljih pobuda (pohlepa, neumjerenost, kruh bez motike isl..).Ljudi, priznajte sami sebi da ste se pretrgovali, da ste bili pohlepni (i još uvijek jeste), a u biti ste kolebljivci koji jedva čekate da se iskrcate na samu pomisao iole značajnijeg rasta.Mislim da ste labilnii karakteri, amateri-špekulanti i vrlo nekvalitetni ulagači.Uložili ste i čekajte, čekajte, čekajte, strpljen – spašen sada vrijedi više nego išta.Pobijedite vraga u sebi koji vam neda mira.Ako i izgubite, ništa to je IPAK SAMO NOVAC i ništa više.Ako vam je teško zamislite se na trenutak da ste npr Ana Rukavina ili onaj koji čeka umjetno srce a ima samo 15 dana života, zamislite da ste na dijalizi 10 godina , a nema rezervnog bubrega, zamislite da ste majka Luke Ritza, zamislite da imate Down (ne DOW) dijete, zamislite da ste dječak iz Afganistana, dođavola, prestanite više kukat…odvratni ste.
A što je najbolje od svega za mjesec dana može biti opet sve bajno i krasno, a vi ćete biti obilježeni vašim rigotinama žuči koje ste posijali ovod. [sad]Onda ćete falit uokolo koliko je ko zaradio, kako je bio mudar i pametan i gledat u sebe kao na G. Sorosa ili W.Buffeta.Nezrela smo mi nacija POTPUNO.
Ovdje upišite svoj komentar…
KNELE, imam za tebe prilog.
ODZVONILO UVREDAMA U E-MAILOVIMA I SMS-ovima
Za riječ ‘glupačo’ u SMS poruci – 90 dana zatvora