Pa tisućica dionica HT-a po bidu za foto finiš Crobexa na 1,1%…
Nije samo na ht-u, većina transakcija u zadnjem trenutku po bideu.
Jako zločesto i neodgovorno ponašanje najvjerojatnije fondova u zadnjih pola sata trgovanja
i to kad je USA otvorila u zelenom a npr. jedan DAX projurio sa 4250 na preko 4310 …
namjerno stalno rušenje cijena HT ispod 200 , INGRA ispod 100 ,IGH oko 4600 – vidljivo par pokušaja
proboja istih ali bez uspjeha…
Očigledno je nekom i ovo sve skupo a ima minuse ove godine preko 60% pa hoće još jeftinije…
Samom takvom igrom i dovode do toga da ljudi povlače uloge iz fondova a to još gore utiče na trenutnu situaciju..
+ 1.1 i to je dobro s kakvim glodarima imamo posla….
A šta je trebao, možda reči, da da to vam ide još najmanje 50% dole i tada imate na kupnji nikog a na prodaji svi!!!!!!!!!!!!
Trebao je šutjeti kao i većina ostalih koji su na bilo koji način povezani sa trgovanjem na burzi,neki su na osnovu određenih izjava ostavili dionice,jer se neke izjave ipak moraju uzeti u obzir, a to je dovelo da su neki imali vremena se dobro iskrcati,dok su neki kupovali računajući da takve izjave imaju i nekakvu težinu,
obzirom da je prva takva izjava bila u Otvorenom,u društvu debeljka kojeg zovu ministar financija i koji je zasladio kraj sa izjavom da se ZSE treba spremati kupiti crnogorsku burzu,danas se vidi da se radilo o
1. namjeri iznošenja krivih informacija
2. ili su ljudi koji su na određenim funkcijama totalni bezveznjaci,a meni se ne čine takvima,
3. baš bih volio vidjeti njihove transakcije od tada i da li imaju rast ili pad portfelja
4. jel mogu ja biti ministar financija malo? imam manju glavu.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=8547e9cc-9add-4d17-a936-bc0709df6130
Ašta SANADER može zaključit pametno baš me zanima
meni ovaj potez sliči kao kad bi mlada dobro pijana došla u društvu par momaka u svatove oko tri ujutro i pita:jesu to moji svatovi
pišljivih 1.1%
ameri jure ko ludi, a i europa ih sljedi, jadni mi kad s nama upravljaju "igrači"
Stvarno žalosna situacija na našem TK, da ni usljed rasta vani naša ekipa koja upravlja TK nije u stanju malo podignuti raspoloženje pa prodavati na višim razinama, ako im je u cilju prodavati kako i sad rade, da se domognu keša,,, isto bi se trgovalo i na razinama 1500, 2000, 2500..
Hmm, kad pogledam današnje zatvaranje na mnogim dionicama vidim da su zadnje transakcije bile po bidu, a obično se baš na tim zadnjima udarilo po asku zbog umjetnog podizanja grobija. S obzirom da ameri vani idu u duboku zelenjavu, možda se zaista događa promjena trenda, a štopa se da se pobere ovo što je ostalo od drhtavih ručica, a to baš i nije puno. Je li moguće da smo bili na dnu i da krećemo s rastom? Hmm, hrpa optimista su postali pesimisti… Mene najviše brinu OMF-ovi sa svojim izvlačenjem udjela, koliko još imaju i da li uopće imaju udjela u OIF-ovima?
Maa, šta da pričamo kad se sve zna. Mešetari su došli na svoje. Oni ruše a ko se upeca upeca. Pa neka si onda međusobno prodaju po tako malim cijenama. Ali neee, mi mali smo naivne ovčice pa ima se damo upecati i hooop, za njima.
Pa neka traje sve i 3. godine, nedam im moje. Ako do tada ne porastu da sam na 0, e onda će sve otići u propast, i njihov novac i moje dionice-ništa neće vrijediti. <<<<<<<<<<
nemam pojma zasto, ali ako netko proda u zadnjem trenu dionice po bidu, ocito ocekuje pad.
ako ocekuje rast – zasto bi ih prodavao…
imas dosta izrazenu formaciju:
BEARISH FALLING THREE METHODS….
mozda je to razlog… [huh]
Hmm, kad pogledam današnje zatvaranje na mnogim dionicama vidim da su zadnje transakcije bile po bidu, a obično se baš na tim zadnjima udarilo po asku zbog umjetnog podizanja grobija. S obzirom da ameri vani idu u duboku zelenjavu, možda se zaista događa promjena trenda, a štopa se da se pobere ovo što je ostalo od drhtavih ručica, a to baš i nije puno. Je li moguće da smo bili na dnu i da krećemo s rastom? Hmm, hrpa optimista su postali pesimisti… Mene najviše brinu OMF-ovi sa svojim izvlačenjem udjela, koliko još imaju i da li uopće imaju udjela u OIF-ovima?
Nažalost takav smo ti mi narod,temperamentan kada je frka svi bi prodali daj šta daš,pa isto i kada se ide kupovat lupamo ko ludi po asku ( + 17 % ) rekord.Danas od straha da ne ide dole kako svi zagovaraju dobar dio je i prodavao.Živi bili pa vidjeli sutra.Mi smo kuda svi tuda i mali Mujo.Kako USA i EU tako i mi. Mislim da ne griješim.Vidi slučajnosti danas na HT-u čim netko kupi 3000 komada i to izađe u novinama svi mi ko muhe na drek.
P.S. Da nebi bilo zabune do grla sam u dionicama pa mi bilo kakav rast smanjuje stres.
Hvala