http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=327dc35e-5e22-460d-bd40-d5bd85ee5ce5&open=sec
Valjda će i naša ZSE počet rasti kad rastu svi
po predtrgovanju, ne samo da ćemo rasti već i skakati ! [smiley]
…konačno barem malo.
to se zove organizirana kolektivna pljačka hrvatskog naroda od strane Vlade potpomognute fondovima! [lol]
[/quote]
Mislim da Vlada nema sposobnosti da se odupre stranim vlasnicima banaka.Oni su gazde u Hrvatskoj.
Naši ekonomisti nisu spremni da im se odupru ,a naročito na burzi.Imamo jako malo ekonomista sa
iskustvom u tom segmentu.
Jednostavno,OMF su u ovom trenutku monopolisti i oni kao takvi diktiraju cijene na ZSE.Tek kada se
oporave svjetske burze i kada mi budemo prejeftini možemo očekivati oporavak.
Naravno,ovo vrijedi ako mirovinci/stranci/ne odluće drugaćije.
Sve vlade svijeta se bore da obrane tržište kapitala od pada.Naši ekonomisti smatraju da to ionako
nije bitan način financiranja poduzeća i države.
A zar HT i INA nisu napunili državnu kasu.Potpuno krivi pristup.Burze su potencijalno najveći potencijal za razvoj i priliv svježeg novca u realnu ekonomiju,a država bi to trebala poticati,eventualno za godinu dvije i oporezovati/zaraditi/,a zakon štiti od pljačke i manipulacija.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=327dc35e-5e22-460d-bd40-d5bd85ee5ce5&open=sec
Valjda će i naša ZSE počet rasti kad rastu svi
po predtrgovanju, ne samo da ćemo rasti već i skakati ! [smiley]
…konačno barem malo.
[/quote]
Svi ovi u dionicama jedva čekaju to (i)skakanje.
to se zove organizirana kolektivna pljačka hrvatskog naroda od strane Vlade potpomognute fondovima! [lol]
[/quote]
Mislim da Vlada nema sposobnosti da se odupre stranim vlasnicima banaka.Oni su gazde u Hrvatskoj.
Naši ekonomisti nisu spremni da im se odupru ,a naročito na burzi.Imamo jako malo ekonomista sa
iskustvom u tom segmentu.
Jednostavno,OMF su u ovom trenutku monopolisti i oni kao takvi diktiraju cijene na ZSE.Tek kada se
oporave svjetske burze i kada mi budemo prejeftini možemo očekivati oporavak.
Naravno,ovo vrijedi ako mirovinci/stranci/ne odluće drugaćije.
Sve vlade svijeta se bore da obrane tržište kapitala od pada.Naši ekonomisti smatraju da to ionako
nije bitan način financiranja poduzeća i države.
A zar HT i INA nisu napunili državnu kasu.Potpuno krivi pristup.Burze su potencijalno najveći potencijal za razvoj i priliv svježeg novca u realnu ekonomiju,a država bi to trebala poticati,eventualno za godinu dvije i oporezovati/zaraditi/,a zakon štiti od pljačke i manipulacija.
[/quote]
sve im je to a i nama Jurčić govorio pa smo čivik napravili budalom a sad im paše i traže savjete.
ZSE
CROBEX 1.731,83 +1,06%
CROBIS 89,29 0,00%
Redovni promet 3.684.172,40
Instituc. promet 2.441.272,58
Ukupni promet 6.125.444,98
Sentiment: 22 | 1 | 10
Da li je ovo konačno propast burze
nije jos, ali bude….
neki na forumu kazu da ce sve biti po 15 kuna.
koma…. [undecid]
i opet ništa od skoka na dan-dva.
…kolega…a možda i duže po svemu sudeći…
Budučnost u Amera okrenila u + ………. i EU povečava +………mi ….kilavimo se [lol]