i sad nemoj kazniti tog brokera koji je pustio naloge.
[/quote]
Jel to neki skriveni nalog il ga ja ne vidim!!??
[/quote]
više se ne vidi jer je ispod top 10. Ugavnom kupnja tih 600.000 komada je raspoređena sa kupovnim cijenama od jedne i dvije lipe.
bježanija na prodaji kod HT-a…vidi se 202 u prvih 10…
KUPNJE (963) – VIRO-R-A
PRODAJE (4.952) – VIRO-R-A
meni izgleda da danas samo mirovinci kupuju i poneki entuzijast ali tako i treba OMFcima kad su nas stjerali ovako nisko! eeee sad mi hoćemo još jeftnije i još niže [tongue]
valjda nam skupo, kriza je…
bolj potrisit soma kuna na kupovinu nego kupit tankersku…
zivila nam rvatska
sta se mene tice odluka je pala,
sve rasprodajem i pokretnine i nekretnine i dJonice bilo trziste podcenjeno ili precenjeno za 25 godina i idem zivit u neku egzoticnu zemlju jer se barem ispravno deklariraju
Pošto se na forumu svakodnevno provlači teza o skrivenim nalozima ja sam se nedavno raspitao o tome kod brokera. On mi je rekao da ne postoje skriveni nalozi već eventualno transakcije kod iste brokerske kuće koje se vide tek po završetku. Kako ni sam nisam siguran u koju teoriju bi sada vjerovao molio bi nekoga ko o tome zna nešto više da to proba argumentirano potvrditi ili odbaciti pa da to jednom za uvijek skinemo sa dnevnog reda.
verdi*
dali se ti šališ ili?
to je legalna stvar na koju svatko od nas ima pravo.
Recimo (kako je meni broker objasnio): želim prodati 100 kom, ali želim da se vidi samo 20 kom u 5 puta.
Sada neće mi uzeti proviziju 0.6% za svih 100 komada već će uzeti 5 puta po 0.6%.
A skriveni nalozi su oke stvar jer smo malo tržište.
E sada dali se meni isplati prodati tih 100 komada po 3% provizije je moja stvar.
meni se ne isplati.
KUPNJE (963) – VIRO-R-A
PRODAJE (4.952) – VIRO-R-A
da, a sa onim postavljenim nalozima na otvaranju, koje su makli bi bilo
kupnja 600 963 kom
prodaja 4 952 kom
[lol] i sad reci dali ima smisla odnos kupnje-prodaje, ako nije unutar 10, 20%, a tko ti brani da kupuješ-prodaješ i za 0,01kn – 100 000 kn komad,, to što ti neće nitko kupiti-prodati je druga priča
Ista stvar bi bila i na bilo kojoj drugoj dionici,
Da ne govorimo o skrivenim nalozima. Usput, kako su skriveni nalozi riješeni na EU i SAD tržištima, jesu li dozvoljeni?
da, a sa onim postavljenim nalozima na otvaranju, koje su makli bi bilo
kupnja 600 963 kom
prodaja 4 952 kom
[lol] i sad reci dali ima smisla odnos kupnje-prodaje, ako nije unutar 10, 20%, a tko ti brani da kupuješ-prodaješ i za 0,01kn – 100 000 kn komad,, to što ti neće nitko kupiti-prodati je druga priča
Ista stvar bi bila i na bilo kojoj drugoj dionici,
Da ne govorimo o skrivenim nalozima. Usput, kako su skriveni nalozi riješeni na EU i SAD tržištima, jesu li dozvoljeni?
[/quote]
Mislim da nisu, ali tamo plašenje nema učinka.
Jer ako pogledaš da se samo jučer na s&p 500 protgovano dionica za 7$ mlrd onda ti je jasno da nema svrhe imati skrivene naloge.
Balkan je balkan i uvijek će biti samo balkan.
I kada uđemo u EU opet ćemo biti balkan.
Jadna EU sa nama i nju ćemo baciti na koljena [lol] [lol]