Danas u svijetu slijedi oporavak dionica zbog drastičnog pada proteklih dana, posebno jučer u Americi i Evropi, ali već ponovno u ponedjeljak, kao po nekoj šabloni, ponovno bi znao slijediti pad, jer je previše negativnih stvari u ekonomiji događa diljem svijeta. Kod nas će možda i taj jednodnevni rast danas izostati s obzirom da je jučer objavljeno u dnevniku da visimo na samoj niti.
Očekujemo danas oporavak i kod nas
Smanjenjem obvezne pričuve kod HNB-a, sa 17 na 14% poboljšana je likvidnost malih i velikih banaka u iznosu od 8,4 mlrd. kn. Reakcije su više nego pozitivne jer su očekivanja bila i skromnija. Posljedica je blaga deprecijacija kune, ali očito u izboru između likvidnosti i tečaja nama velike dvojbe.
Kao što sam već danas rekao,
sutra je dan na kupnju,
možda i u pon ali sutra kupujem i to do 12 h.
Pozdrav.
A ako crobex padne ispod 1000 onda dolazi ostatak love na burzu.
Tako da me zaboli.
Pozdrav.
najavljuju snijeg,izgleda će biti klizavo sa mogućim padovima i lomovima,
dan je za gledanje kada ga ne možemo zaobići
[/quote]
Evo rješenja za padove i lomove….
(Vjeko, da prostiš, ali morao sam. Em, me razmeš ne..) [wink]
ako ništ’ drugo to je komentar vezan na posrnulu autoindustriju…
Smanjenjem obvezne pričuve kod HNB-a, sa 17 na 14% poboljšana je likvidnost malih i velikih banaka u iznosu od 8,4 mlrd. kn. Reakcije su više nego pozitivne jer su očekivanja bila i skromnija. Posljedica je blaga deprecijacija kune, ali očito u izboru između likvidnosti i tečaja nama velike dvojbe.
kolega nije dobro jer je to trošenje municije.nakon te mjere ostaje nam još malo do zida.
Ulaganje Europske banke za obnovi i razvoj (EBRD) u 2009. mogla bi doseći i sedam milijardi eura, što je rekordni godišnji iznos otkad je banka utemeljena. Predložio je to jučer predsjednik EBRD-a Thomas MIrow radi ublažavanja posljedica financijske krize. U fokusu EBRD-a sljedeće godine će biti zemlje zapadnog balkana, tvrde u banci……..prenosi jutarnji list.
Gledam na IGH neki potrčao da proda kao da mu treba za kruh kakav čovjek
kolega nije dobro jer je to trošenje municije.nakon te mjere ostaje nam još malo do zida.
[/quote]
Da, ostaje još "samo" 39,2 mlrd. kn u pričuvi. Iskreno govoreći, sumnjam da su "hrvatske" banke imale velikih problema sa likvidnošću.
Neznam kolega ali meni stvarno nije jasno tko prodaje po ovim cjenama-tko!
[/quote]
Probaj s vremena na vrijeme staviti papire na slobodnu poziciju ili keš povući na račun, malo kontrole ne fali, da se slučajno netrguje tvojom imovinom bez tvog odobrenja 🙂
Mogao bi jedan odbijanac ovih dana uslijediti, s tim da će ovaj put vjerojatno i naši veliki luzeri to popratiti….nego nešto gledam ovaj izvještaj trgovanja od jučer, pa mi sve izgleda da je prilično različit u odnosu na zatvaranje u 16sati…jeli tko možda pratio? Može i na pm…..
Kao što sam već danas rekao,
sutra je dan na kupnju,
možda i u pon ali sutra kupujem i to do 12 h.
Pozdrav.
A ako crobex padne ispod 1000 onda dolazi ostatak love na burzu.
Tako da me zaboli.
Pozdrav.
A da ipak još jednom dobro razmisliš o svemu [rolleyes]
[/quote]
A da ti razmisliš? [cool] [proud]