Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim puno straha, panike i defetizma. Oni koji su se obogatili na burzama moraju imati slijedeće karakteristike:

– razrađen plan kupnje po pozicijama do detalja,
– money management u malom prstu,
– pristupati svemu ovome kao običnoj igri,
– imati muda i kupovati u doom&gloom vrijeme (kao što je sada),
– imati strong personality kako krdo nebi utjecalo na njih,
– vjerovati u sebe, biti pomalo bahat i arogantan.

Sami prosudite odgovarate li ovom profilu.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

pa ljudi , ja sam danas na -30%. budući da sam počeo tek kad me uvukao ht, mislite li da sam još dobro i prošao, ili… Hvala…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

KrIzA…kad cujem tu rijec odmah mi padne na pamet …. Naime, nije li Vama cudno sto su, do prije mjesec dana, svi politicari govorili da je HR stabilna!!!??
No cemu sad odjednom ta KRIZA? Di je? Na burzi? Nevjerujem, kriza je preslikana na burzu da bi se opravdao ovaj lopovluk i prodavanje magle. Koja je banka propala u Hrvata!!!??? …nije ni jedna, vec sve dobrano posluju, ljudi idu na skijanje, stoje u redu za iPhone-ove, kupuju se nova kola, nafta je na 50$ a mi se i dalje vozimo za manje od 8 kn….
Pa sto su onda nasi politicari govorili da u nas nema krize, posto nas proracun nije transparentan, sto nas Ivo ne bi iskoristio ostre zube krize pa podebljo sebi i svojim podobnicima racuncice po djevicanskim otocima itd….
Pa sad nema Bozica, pa ga ima, pa nema udjbenika besplatnih, pa ih opet ima, ali samo za one pliceg djepa…..
Ako je i prije mjesec dana bilo krize, sto su onda lagali, i najglupljem covjeku je jasno da ce takva laz izac na vidjelo vrlo brzo.
…..—————————————-
Hrvat nema novaca, ali stranger ima. Tako da ce nas pokorit s nasim kapitalom za samo 1 godinu s nasim kapitalom i onda ce nas primiti u topli EU zagrljaj…..

Zaboravio si jos i silne tvornice Automobila, bankrotirala u svakom vecem gradicu HR po jedna.
Ljudi moji pa ovi stranci u Hr. stranim bankama opasniji su od Turske najezde u proslosti, a izgleda i porobit ce nas nasim vlastitim kapitalom kojeg im HR. covjek velikodusno poklanja na orocenja i stednju, umjesto da sada kad je jeftino kupuje dionice nasih kvalitetnih Hr firmi ili drugu imovinu koja ce 10-erostruko vise vrijediti kad udjemo u europu.
A kad nam F.Manageri iz tih stranih banaka i fondova pokupuju jeftine dionice i dignu ih 15% iz cuga, onda ce se nasi ljudi ukljuciti u kupnju jos 5% iznad tako da stranci odma mogu ubrat 20% profita.
E ljudi moji znate vi onu nasu staru HR: cuvaj se besplatnih savjeta.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Kao što sam već danas rekao,
sutra je dan na kupnju,
možda i u pon ali sutra kupujem i to do 12 h.

Pozdrav.
A ako crobex padne ispod 1000 onda dolazi ostatak love na burzu.
Tako da me zaboli.
Pozdrav.

najavljuju snijeg,izgleda će biti klizavo sa mogućim padovima i lomovima,
dan je za gledanje kada ga ne možemo zaobići

Kako to radi Buffett?
James Pardoe
Zanima vas ulaganje u tržište dionica, ali pitate se koje dionice kupiti? Kako možete biti sigurni koju strategiju treba slijediti? Često se sheme za brzo bogaćenje pretvore u sheme za brzo osiromašenje. Kako to radi Buffett čitajte u istoimenoj knjizi Jamesa Pardoea o strategijama ulaganja najvećeg svjetskog investitora današnjice

knjiga je definitivno preskupa za ovo vrijeme,a stari je imao sreću da ne kreće sada nego završava pa može sebi dozvoliti malo pušenja od par mlrd.

Kriza je vani,više u USA nego u EU.Kod nas je kriza na burzi i to izazvana bankama( stranim vlasnicima )u dogovoru sa mirovinskim fondovima.Toje pripremljen plan samo se je čekao signal sa USA burze,pa da se počne rušiti TK i pokupovati sve od naroda što se da.Banke su vam davale margine,točno znaju kad ste kupili i šta,točno znaju koliko je novaca na marginu….Sad te iste banke su se izdogovarale da ruše tržište i točno znaju kad i na kojim nivoima će nas sve izbaciti iz TK i uzeti sebi opet dionice.Ali su prvo nama prodali skupo,naplatili kredite i onda nam oteli dionice.
Kasnije će nam opet davati kredite…..Ovo je iskordinirana pljačka imovine naroda Hrvatske uz blagoslov Hanfe i Vlade.Tako će sad uzeti i sve stanove,kuće,zemljišta jeftino(jer od 1.2.2009.je po zakonu svima iz EU dozvoljeno direktno kupovanje).I naravno da to rade jer su dogovorili sa Vladom da ulazimo u EU ali oni moraju ovo sve imati.A naši bi i svoju mamu prodali…Ovo je prava pljačka i nadam se da će narod to znati pamtiti.A krivce moramo pronači.Ovo nije krađa benzinske…ovoje pokradeno sve u HR što vrijedi.

Kriza je vani,više u USA nego u EU.Kod nas je kriza na burzi i to izazvana bankama( stranim vlasnicima )u dogovoru sa mirovinskim fondovima.Toje pripremljen plan samo se je čekao signal sa USA burze,pa da se počne rušiti TK i pokupovati sve od naroda što se da.Banke su vam davale margine,točno znaju kad ste kupili i šta,točno znaju koliko je novaca na marginu….Sad te iste banke su se izdogovarale da ruše tržište i točno znaju kad i na kojim nivoima će nas sve izbaciti iz TK i uzeti sebi opet dionice.Ali su prvo nama prodali skupo,naplatili kredite i onda nam oteli dionice.
Kasnije će nam opet davati kredite…..Ovo je iskordinirana pljačka imovine naroda Hrvatske uz blagoslov Hanfe i Vlade.Tako će sad uzeti i sve stanove,kuće,zemljišta jeftino(jer od 1.2.2009.je po zakonu svima iz EU dozvoljeno direktno kupovanje).I naravno da to rade jer su dogovorili sa Vladom da ulazimo u EU ali oni moraju ovo sve imati.A naši bi i svoju mamu prodali…Ovo je prava pljačka i nadam se da će narod to znati pamtiti.A krivce moramo pronači.Ovo nije krađa benzinske…ovoje pokradeno sve u HR što vrijedi.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=57d9e5ea-9cfb-47a2-840e-f73ecefbe0b7&ref=lastadd

sto da se kaze….citajmo i placimo….evo jos jednog na mojoj crnoj listi 🙂

A gle sta nam braca s istoka rade u ovakvim situacijama.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-sutnja-koja-para-usi/410551.aspx

[thumbsup]

Ajmo iz pocetka!!!

KrIzA…kad cujem tu rijec odmah mi padne na pamet …. Naime, nije li Vama cudno sto su, do prije mjesec dana, svi politicari govorili da je HR stabilna!!!??
No cemu sad odjednom ta KRIZA? Di je? Na burzi? Nevjerujem, kriza je preslikana na burzu da bi se opravdao ovaj lopovluk i prodavanje magle. Koja je banka propala u Hrvata!!!??? …nije ni jedna, vec sve dobrano posluju, ljudi idu na skijanje, stoje u redu za iPhone-ove, kupuju se nova kola, nafta je na 50$ a mi se i dalje vozimo za manje od 8 kn….
Pa sto su onda nasi politicari govorili da u nas nema krize, posto nas proracun nije transparentan, sto nas Ivo ne bi iskoristio ostre zube krize pa podebljo sebi i svojim podobnicima racuncice po djevicanskim otocima itd….
Pa sad nema Bozica, pa ga ima, pa nema udjbenika besplatnih, pa ih opet ima, ali samo za one pliceg djepa…..
Ako je i prije mjesec dana bilo krize, sto su onda lagali, i najglupljem covjeku je jasno da ce takva laz izac na vidjelo vrlo brzo.
…..—————————————-
Hrvat nema novaca, ali stranger ima. Tako da ce nas pokorit s nasim kapitalom za samo 1 godinu s nasim kapitalom i onda ce nas primiti u topli EU zagrljaj…..

Zaboravio si jos i silne tvornice Automobila, bankrotirala u svakom vecem gradicu HR po jedna.
Ljudi moji pa ovi stranci u Hr. stranim bankama opasniji su od Turske najezde u proslosti, a izgleda i porobit ce nas nasim vlastitim kapitalom kojeg im HR. covjek velikodusno poklanja na orocenja i stednju, umjesto da sada kad je jeftino kupuje dionice nasih kvalitetnih Hr firmi ili drugu imovinu koja ce 10-erostruko vise vrijediti kad udjemo u europu.
A kad nam F.Manageri iz tih stranih banaka i fondova pokupuju jeftine dionice i dignu ih 15% iz cuga, onda ce se nasi ljudi ukljuciti u kupnju jos 5% iznad tako da stranci odma mogu ubrat 20% profita.
E ljudi moji znate vi onu nasu staru HR: cuvaj se besplatnih savjeta.

[/quote]

To ti je prvoklasna,tko sada kupuje u budućnosti će lakše disati.
Stavi 100.000 kuna u banku i oroči na recimo 2 godine ili kupi dionica za istu šušku ,ali pod uvjetom da ne gledaš kao što nebiš buljio u oročenu lovu u banci ,pa da te ja pitam na kojoj hrpi češ imati više u banci ili kada prodaš dionice.

[/quote]

To ti je prvoklasna,tko sada kupuje u budućnosti će lakše disati.
Stavi 100.000 kuna u banku i oroči na recimo 2 godine ili kupi dionica za istu šušku ,ali pod uvjetom da ne gledaš kao što nebiš buljio u oročenu lovu u banci ,pa da te ja pitam na kojoj hrpi češ imati više u banci ili kada prodaš dionice.

[/quote]

To je HIPOTETICKO PITANJE [lol] [lol] [lol]

Ajmo iz pocetka!!!

Na sveopću žalost naša burza se odmetnula s normalnog kolosijeka, pretvorivši se u sveopću "kladionicu". Edukativni i na logici utemeljeni postoci, ostaju u debeloj sjeni i inferiorni su navijačko-bukačkim tekstovima koji vrve pozivom i apelom na histeričnu rasprodaju, jer eto samo što nije došao kraj Svijeta
Temeljem osobnih spoznaja, kao paradigmu na TK, apostrofiram atipičnu nervozu, prisutnu ponajviše kod ulagača sa manjim ulozima i oskudnim iskustvom, bezglavost i dezorijentaciju. Adekvatnost paralele sa kladionicom, slikovit je na primjeru bjesomučne kupnje-prodaje u kratkom vremenskom intervalu.
Naime, tipični kladioničar, uplaćuje danas listić i već sutradan radi bilancu dobitka-gubitka i kreće ponovno. Preneseno na burzu, kupuju dionicu danas, prodaju sa + 3% ili s istim minusom, u nadi pronalaska bolje opcije. I tako permanentno u krug. Na žalost i pojedini iskusniji ulagači upali su u zamku "kladionice", koja postaje dominantna na našoj burzi. Suprotno tomu imamo veće ulagače prisutne uglavnom u top 10 ili top 20 koji ne mijenjaju poziciju i strpljivo čekaju kraj krize ,cikličke pojave sa svojim početkom, kulminacijom i završetkom. Svi bi htjeli nešto preko noći.

Vidim puno straha, panike i defetizma. Oni koji su se obogatili na burzama moraju imati slijedeće karakteristike:

– razrađen plan kupnje po pozicijama do detalja,
– money management u malom prstu,
– pristupati svemu ovome kao običnoj igri,
– imati muda i kupovati u doom&gloom vrijeme (kao što je sada),
– imati strong personality kako krdo nebi utjecalo na njih,
– vjerovati u sebe, biti pomalo bahat i arogantan.

Sami prosudite odgovarate li ovom profilu.

to ti je ko horoskop, svatko za sebe misli da posjeduju sve navedeno..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Danas u svijetu slijedi oporavak dionica zbog drastičnog pada proteklih dana, posebno jučer u Americi i Evropi, ali već ponovno u ponedjeljak, kao po nekoj šabloni, ponovno bi znao slijediti pad, jer je previše negativnih stvari u ekonomiji događa diljem svijeta. Kod nas će možda i taj jednodnevni rast danas izostati s obzirom da je jučer objavljeno u dnevniku da visimo na samoj niti.

New Report

Close