bio sam optimist doprije koji dan ali ovo je STRAŠNO. Niti jedne dobre vijesti. EEEj načuo sam nešto da će naftom bogate zemlje-odozdo dati amerima puno love da se izvuku iz krize.
MOŽDA je to JEDINA DOBRA VIJEST KOJA BI MOGLA okrenuti trend. Ko zna više nek piše. Možda se nešto i pisalo al nisam gledao… Hvala…
Signifikantnost današnjeg trgovanja na ZSE, opservirajući trgovanje na likvidnijim dionicama ogleda se u slijedećem. Mirovinci su se aktivnije uključili u prisilnom istovaru OIF-ova, uzrokovanu i njihovom zaslugom i histeričnih malih dioničara ( u manjoj mjeri), karakteristično u povećanoj likvidnosti u odnosu na protekle dane. Rariret trgovanja ogleda se u konstataciji, "krvopije marketa" mirovinci, pokazali su određenu dozu "humanosti", prikupljajući dionice na ovoj razini iako su imali prostora letvicu spustiti još i niže.
Iz navedene subjektivne konstatacije, zaključke prepuštam svakom ponaosob.
Neznam kolega ali meni stvarno nije jasno tko prodaje po ovim cjenama-tko!
[/quote]
a sto se cudis kad se iz aviona vidi da slijedi pad.
sto onda imas glumiti gljivu u dionicama?
[/quote]
Slušaj GLJIVO nečudim se da slijedi pad nego komentiram da mi nije jasno kako oni koji su trebali izaći vani nisu uspjeli do sad.***obrisano***
Signifikantnost današnjeg trgovanja na ZSE, opservirajući trgovanje na likvidnijim dionicama ogleda se u slijedećem. Mirovinci su se aktivnije uključili u prisilnom istovaru OIF-ova, uzrokovanu i njihovom zaslugom i histeričnih malih dioničara ( u manjoj mjeri), karakteristično u povećanoj likvidnosti u odnosu na protekle dane. Rariret trgovanja ogleda se u konstataciji, "krvopije marketa" mirovinci, pokazali su određenu dozu "humanosti", prikupljajući dionice na ovoj razini iako su imali prostora letvicu spustiti još i niže.
Ne treba nista zakljucivati iz ponasanja mirovinaca. Treba pustiti krizi da odradi svoje. Tehnicki gledano na mnogim dionicama nazalost ima jos prostora za pad.
Nikako se ne smije u ovim trenutcima ponasati kao kockar amater koji je izgubio novac i sad ga zeli vratiti na brzinu natrag vjerujuci u svoju procjenu. Bolje je propustiti 10% na oporavku nego izgubiti daljnih 20% ukoliko ovo bude jos padalo. A razloga za pad ima jos uvijek vise nego razloga za rast. Treba naprosto prihvatiti trend.
[/quote]
Ne treba nista zakljucivati iz ponasanja mirovinaca. Treba pustiti krizi da odradi svoje. Tehnicki gledano na mnogim dionicama nazalost ima jos prostora za pad.
Nikako se ne smije u ovim trenutcima ponasati kao kockar amater koji je izgubio novac i sad ga zeli vratiti na brzinu natrag vjerujuci u svoju procjenu. Bolje je propustiti 10% na oporavku nego izgubiti daljnih 20% ukoliko ovo bude jos padalo. A razloga za pad ima jos uvijek vise nego razloga za rast. Treba naprosto prihvatiti trend.
[/quote]
istina no ja sam danas nadokupljivao i vjerovatno ću već sutra zažaliti. Živili.
[/quote]
Ja mislim da smo već i previše pada odradili i da se radi o normalnoj burzi padati više ne bi smjeli. Međutim naglasak je na normalnoj, što ZSE svakako nije i mislim da ste u pravu, 99% sam uvjeren da slijedi daljnji pad, neopravdan.
Kao što sam već danas rekao,
sutra je dan na kupnju,
možda i u pon ali sutra kupujem i to do 12 h.
Pozdrav.
A ako crobex padne ispod 1000 onda dolazi ostatak love na burzu.
Tako da me zaboli.
Pozdrav.
Da li su se OIF i Mirovinci ..obračunali??? Gotova je isplata ? ILi još nije ?
Ja sam danas preslagivala portfelj. Ništa drugo ,jer keša nema puno..
Kao što sam već danas rekao,
sutra je dan na kupnju,
možda i u pon ali sutra kupujem i to do 12 h.
Pozdrav.
A ako crobex padne ispod 1000 onda dolazi ostatak love na burzu.
Tako da me zaboli.
Pozdrav.
A da ipak još jednom dobro razmisliš o svemu [rolleyes]
Sutra bi nas moglo spasit..Nestanak struje,kvar na tel linijama ili uvođenje nekog novog praznika,zakon mora bit izglasan do 9,59 ako ne…………..odosmo u p.m
Vrijeme je da se postavi pitanje kakvo smo mi to uopce trziste? Kad US zog nekakvih razloga odradi minus mi padamo zato jer su oni imali minus. Kad se kod nas dogodi nesto sto nije pozitivno, onda padamo jer kod nas nesto nije u redu. Kad US odradi plus mi necemo jer vec sutra bi mogli u minus, pa bolje da danas nji dan preskocimo. Sada minuse odradjujemo uduplo jer tko zna sto nosi sutra. Istina, uvelike tome pridonosi vrijeme trgovanja na nasoj burzi. EU otvara prije nas, a US otvarapred sam kraj. I onda uglanom drugi kroje nas slijedeci dan dok je nase trziste zatvoreno.
Da li su se OIF i Mirovinci ..obračunali??? Gotova je isplata ? ILi još nije ?
Ja sam danas preslagivala portfelj. Ništa drugo ,jer keša nema puno..
OIF-ovi po mojim procijenama drže najviše 1,3 milijarde kuna (ilustracije radi to je 4,64% INA-e po cijeni od 2800 kn) u domaćim dionicama. Na početku godine su imali 8,7 milijardi. Pratim pomno kretanja na 15 dionica (neke iz navike) i nisam primjetio u posljednje vrijeme nikakvo masovno istresanje OIF-ova. Mislim da u ovom trenutku najveći pritisak čine margin krediti i stranci koji napuštaju naše tržište.
Mislim da nije više ostalo previše prodavača. Problem je u tome što ima jako malo kupaca.