Signifikantnost današnjeg trgovanja na ZSE, opservirajući trgovanje na likvidnijim dionicama ogleda se u slijedećem. Mirovinci su se aktivnije uključili u prisilnom istovaru OIF-ova, uzrokovanu i njihovom zaslugom i histeričnih malih dioničara ( u manjoj mjeri), karakteristično u povećanoj likvidnosti u odnosu na protekle dane. Rariret trgovanja ogleda se u konstataciji, "krvopije marketa" mirovinci, pokazali su određenu dozu "humanosti", prikupljajući dionice na ovoj razini iako su imali prostora letvicu spustiti još i niže.
Iz navedene subjektivne konstatacije, zaključke prepuštam svakom ponaosob.
lijepo je kad je casa polupuna. No ja nevidim nikakvu humanost u deranju OIF-ova do gole koze. Vec je legendarno to dokle ide ispumpavanje OIF-ova, valjda do nule!!! Osim toga, sjeti se da je ovo vec vidjen scenarij, prvo ide visednevno dosadno lagano skupljanje od tzv. malih dionicara koji pucaju, sve rasprodaju da se ne vrate ili se povremeno/privremeno vracaju samo da bi opet izasli. Nakon toga kad trgovina skoro zamre dodju grobari i u 2-4 dana na velikim prometima uzmu jos jednu ratu od OIF-ova (inace ovi s tehnicke to nazivaju valovima:)) napucaju visoke promete i sruse sve 20-30%. Onda opet ovi iz OIf-ova skupe kaj je ostalo i zajedno s malima podignu malo taj Crobex do slijedece prigode. Pa kakvo bi to bilo "trziste" da se sve odradi odjednom.
Bottom line, trebamo se naoruzati strpljenjem pratiti zbivanja pa i koji put uci na blef jer nikad se ne zna kad ce se dogoditi odmor i mali rast. Ipak, ne smije se smetnuti s uma da najgore tek dolazi slijedece godine kad 1Q reportsi budu losi a sve najave i dalje polu/katastroficne, kad sanader i suker odjednom pocmu kukati da se nema cime platiti rata kredita, banke stisnu kamate, ekipi dodju na naplatu troskovi Bozica Nove godine, uplati se skijanje.
Ameri okrenuli na pozitivu! Pa jel moguće da ćemo sutra gore? He he, samo treba dobre živce imati
di ti vidiš pozitivu?
[/quote]
a tak sam se poveselil dok sam vidio gore napisano… [cry]
[/quote]
Sad se malo veseli, tko zna kak će završiti do kraja dana (nadam se zelenilu)
mene je sad najviše strah margina jer nakon 4 dana uzastopnog padanja počeli su danas opet pucati margini, a nastavak slijedi sutra tako da bez obzira kako USA danas završi, bojim se da nas sutra opet čeka prisilno iskrcavanje…uz to i OIF upravo krahiraju i jedva čekam da konačno odapnu i riješe nas tog stalnog pritiska na prodaji
Signifikantnost današnjeg trgovanja na ZSE, opservirajući trgovanje na likvidnijim dionicama ogleda se u slijedećem. Mirovinci su se aktivnije uključili u prisilnom istovaru OIF-ova, uzrokovanu i njihovom zaslugom i histeričnih malih dioničara ( u manjoj mjeri), karakteristično u povećanoj likvidnosti u odnosu na protekle dane. Rariret trgovanja ogleda se u konstataciji, "krvopije marketa" mirovinci, pokazali su određenu dozu "humanosti", prikupljajući dionice na ovoj razini iako su imali prostora letvicu spustiti još i niže.
Neznam kolega ali meni stvarno nije jasno tko prodaje po ovim cjenama-tko!
[/quote]
a sto se cudis kad se iz aviona vidi da slijedi pad.
sto onda imas glumiti gljivu u dionicama?
Ameri okrenuli na pozitivu! Pa jel moguće da ćemo sutra gore? He he, samo treba dobre živce imati
di ti vidiš pozitivu?
[/quote]
a tak sam se poveselil dok sam vidio gore napisano… [cry]
[/quote]
Sad se malo veseli, tko zna kak će završiti do kraja dana (nadam se zelenilu)
[/quote]
Dabog da njima neko preseče žicu od svih burzi koje tam imaju. [pray]
KrIzA…kad cujem tu rijec odmah mi padne na pamet bezalkoholno pivo….neznam zasto al mi je to prva asocijacija. Naime, nije li Vama cudno sto su, do prije mjesec dana, svi politicari govorili da je HR stabilna!!!??
No cemu sad odjednom ta KRIZA? Di je? Na burzi? Nevjerujem, kriza je preslikana na burzu da bi se opravdao ovaj lopovluk i prodavanje magle. Koja je banka propala u Hrvata!!!??? Mislim da nije ni jedna, vec sve dobrano posluju, ljudi idu na skijanje, stoje u redu za iPhone-ove, kupuju se nova kola, nafta je na 50$ a mi se i dalje vozimo za manje od 8 kn….
Pa sto su onda nasi politicari govorili da u nas nema krize, posto nas proracun nije transparentan, sto nas Ivo ne bi iskoristio ostre zube krize pa podebljo sebi i svojim podobnicima racuncice po djevicanskim otocima itd….
Pa sad nema Bozica, pa ga ima, pa nema udjbenika besplatnih, pa ih opet ima, ali samo za one pliceg djepa…..
Ako je i prije mjesec dana bilo krize, sto su onda lagali, i najglupljem covjeku je jasno da ce takva laz izac na vidjelo vrlo brzo.
Izmedju svega procitanog u povih mjesec dana zakljucujem da je sve ovo u reziji EU-a:
1. gradnja peljeskog mosta – najveca glupost u ovom trenutku, a za place radnicima, nemas.
2. povlacenje novaca iz kvazi HR banaka.
3. Slom burze – kupovanje za sicu
4. slom hipotekarnog trzista
—————————————-
Hrvat nema novaca, ali stranger ima. Tako da ce nas pokorit s nasim kapitalom za samo 1 godinu s nasim kapitalom i onda ce nas primiti u topli EU zagrljaj…..
mene je sad najviše strah margina jer nakon 4 dana uzastopnog padanja počeli su danas opet pucati margini, a nastavak slijedi sutra tako da bez obzira kako USA danas završi, bojim se da nas sutra opet čeka prisilno iskrcavanje…uz to i OIF upravo krahiraju i jedva čekam da konačno odapnu i riješe nas tog stalnog pritiska na prodaji
Kad krepaju OIF-ovi doci ce drugi s svjezim kapitalom. Vec ih je spremno desetak s dozvolama koji cekaju, po njihovim rijecima, pravu priliku da ulete….
[/quote]
[/quote]
Vidim da je moj post doveo do potencijalno krivih zaključaka. Da budem direktan, tijek trgovanja sugerira da smo došli do dna ili smo na vrlo graničnim vrijednostima. U suprotnom, daljnjim urušavanjem dovodimo se u hipotetsku situacije " kupnje cjelokupnog HR gospodarstva za 10-tak mlrd. eura".
Sutra na otvaranju možda minus a poslije odbijanac i završavamo u plusu
oportunist,
na ovaj "pad" sam mislio….
ali opasna je igra hvatanje nozeva….
ovo ne moze biti razina za okret trenda ili odbijanac.
mora se jos nesto dogoditi.
ovo jednostavno nije dovoljno….
[/quote]
[/quote]
Vidim da je moj post doveo do potencijalno krivih zaključaka. Da budem direktan, tijek trgovanja sugerira da smo došli do dna ili smo na vrlo graničnim vrijednostima. U suprotnom, daljnjim urušavanjem dovodimo se u hipotetsku situacije " kupnje cjelokupnog HR gospodarstva za 10-tak mlrd. eura".
[/quote]
tesko da ce netko kupiti "cjelokupno gospodarstvo" za 10 milijardi kuna,
pa pogledajte koliko je dionica na prodaji na asku….
jako malo…
ovaj pad je posljedica iskrcanja po bidu i jos su mali prometi….
da netko ide preuzimati gospodarstvo preko burze, ne bi se bas jako usrecio….
kuzis? [thumbsup]
ps. losa vijest je ta, sto bez beda moze dalje padati…to je ono "lose" u toj prici…