Ima netko da trguje preko FIMAe… Jel im radi server ili je opet došlo do kraha?
probajte, molim, dal radi https://etrade.fima.com/
Meni radi. Što se tiče prognoza, ja držim do daljnjega! Gubici su mi strašni, pali smo stvarno puno. Pa bit će valjda do kraja godine i viših razina, to čekam.
E sad ako ste mali i morate se riješiti predlažem vam da se nikad ne rješavate na najnižoj razini tog dana, radije čekajte slijedeći dan, taman slijedeći dan bilo i niže, jer ako prodajete na najnižoj razini dajete velikima ponovo jeftinu municiju za rušenje i daytrade, pa ak se već morate riješit nek iskeširaju :)…eto ima tu još, možda i griješim, ali meni se čini da će se tako odvijati situacija….a i trebate uzeti faktor rizika, da će možda još više porušiti ako skuže da ekipa misli da će ići samo do 1200 – 1300.
[/quote]
92 riječi u jednoj rečenici. To je samo 5 riječi manje od svjetskog rekorda koji drži Tomislav Petrov.
Sadržaj neću komentirati jer za to nisam kvalificiran.
Moja procjena je da smo sada na dnu. Mozda jos koji dan ili tjedan budemo isli gore-dole, ali puno dublje od ovog nema smisla da idemo. Pa vec sad se vecina dionica prodaje debelo ispod cijene. Prije dvije godine su dionice prosjecno bile na otprilike p/e 50 i p/b 4. Debelo prenapuhano, realno gledano, ali tada smo svi mislili da je to normalno jer smo emerging market, blablabla. Sad su na p/e ispod 10 i p/b ispod 1. Petrokemija je na p/e 2 i p/b 0.3 i svi misle da je to normalno jer je u svijetu kriza. Niti smo onda rasli 20% godisnje da bi opravdali takve cijene, niti ce svjetska ekonomija otici 50% u minus da bi se takvi fundamenti opravdali danas.
Neki su se meni smijali dok sam napisao da će plaćati dionice koje će prodavati….
E pa vidite sad. [rolleyes]
Još uvijek smiješno?
Uvijek je bilo onih koji su kupovali, za to se ne treba plašiti.
Mislim da puno zainteresiranih za kupnju čeka dno…
da bi netko prodao,netko mora kupiti i jedino što je točno je da je omjer kupljenih i prodanih dionica uvijek isti,jesam u pravu? [cool]
Ima netko da trguje preko FIMAe… Jel im radi server ili je opet došlo do kraha?
probajte, molim, dal radi https://etrade.fima.com/
Poštovani,
Jao jao.
Usljed ispada METRONET mreže, moguće je da usluge eTrade-a budu ograničene.
Molimo Vas za strpljenje.
S poštovanjem,
FIMA Vrijednosnice
A bas si nasao PUNT koji se trguhe za vrhunskih 95 lipa po dionici. Normalno da se na grafu vide i negativni brojevi kad je cijena tako blizu nuli. Uostalom cijena PUNT nema veze s ovom recesijom.
Moja procjena je da smo sada na dnu. Mozda jos koji dan ili tjedan budemo isli gore-dole, ali puno dublje od ovog nema smisla da idemo. Pa vec sad se vecina dionica prodaje debelo ispod cijene. Prije dvije godine su dionice prosjecno bile na otprilike p/e 50 i p/b 4. Debelo prenapuhano, realno gledano, ali tada smo svi mislili da je to normalno jer smo emerging market, blablabla. Sad su na p/e ispod 10 i p/b ispod 1. Petrokemija je na p/e 2 i p/b 0.3 i svi misle da je to normalno jer je u svijetu kriza. Niti smo onda rasli 20% godisnje da bi opravdali takve cijene, niti ce svjetska ekonomija otici 50% u minus da bi se takvi fundamenti opravdali danas.
Naravno, želim vjerovati u ovo, samo što je ista priča bila i prije mjesec dana, a otad smo pali strašno. I na ljeto smo padali, pa se čekala jesen. A da su sad razine od ljeta! Ajme meni. Na kraju, dionica teoretski može vrijediti i 0 kuna. Ali šta mogu, ja ću čekati neki rast, jedno što me hrabri je da je takav koncenzus da će sve otići u 3PM, to može biti početak preokreta.
naš pametni financijer tvrdi da Hrv. nije otok pa da ne bude izložena utjecaju svjetskih događanja, a prije mjesec dana je govorio da je Hrv. malo i izolirano tržište i da nema opasnosti od svj.krize, pa taj kao da je studirao na tu me cijene,tu kupujem
da li mogu ja malo biti ministar financija?,
udebljat ću se obećavam,radi povjerenja birača [embarass]
ne znam kaj bi vam rekel
ja sam prve pare uložil tamo negdje 2004 na burzu a navlekel se na ovo sranje
sad imam jedan gadan deja vu i osjecam se kao da opet ulazem od 0
gdje si bio nigdje sta si radio ništa
al eto opet kažem samo da bush ne okine crveni taster
btw. nista vise ne kupujem al ni ne prodajem
Naravno, želim vjerovati u ovo, samo što je ista priča bila i prije mjesec dana, a otad smo pali strašno. I na ljeto smo padali, pa se čekala jesen. A da su sad razine od ljeta! Ajme meni. Na kraju, dionica teoretski može vrijediti i 0 kuna. Ali šta mogu, ja ću čekati neki rast, jedno što me hrabri je da je takav koncenzus da će sve otići u 3PM, to može biti početak preokreta.
[/quote]
A gle..na ovoj razini, prodaja vecine dionica znaci prodavanje udjela u firmi sa bozicnim popustom od 30 i vise posto. To je neodrzivo i nema smisla. Isto kako je bilo neodrzivo i nije imalo smisla prodavati nekom udjele u firmi za cijene tri puta vece od vrijednosti same firme. Najgora stvar koja se moze u ovom slucaju desiti ako kupujes dionice je da netko dobije bolji popust od tebe. Ali popust dobivaju svi.