Gdje su sad vrli komentari? Na što ovo liči osim na organiziranu pljačku. Nemojte mi sad govoriti gluposti o utjecaju vanjskih kretanja…
Ja mislim da nam je država bankrotirala. Jebiga, ružbno je čuti, ali nažalost je tako. meni ostala hrpa HT-a i nešto industrogradnje špekulativno zbog preuzimanja. Možemo mi pričati da nešto vrijedi više ili manje, ali novac ide na saniranje državnih dubioza. I zato OMF-ovi čuvaju novac. Drugi dio novaca OMF-ovi koriste za dubioze u zemljama iz kojih dolaze vlasnici banaka koje su upravitelji OMF-ova.
Gubitak novaca na burzi je nula bodova ako nam počmu propadati poduzeća. Slijedeće godine na naplatu dolaze veliki krediti našem gospodarstvu.
Znam da novaca ima, ali ga svi skrivaju pokušavajući zgrabiti čim više. Mi mali smo samo kolateralne žrtve.
zato treba sve zapisati i ostaviti nasljednicima, da sad netko ima grafove od pradjeda koji je ulagao ’29 znao bi da je ’33 bio na nuli, a kod nas kako sve ide mogli bi tražiti i doplatu za ispod nule, jer ovo na nuli očito neće stati [thumbsup]
[/quote]
Na nuli neće stati? A šta će, kao u onom lošem vicu:
… ja dam gas do daske, daska pukne, a ja gas do zemlje…
Ja znam kaj "oni" oće složiti….Oće napravi tak da cijene dionica budu u minusu, i onda svako ko ima dionice bude moral plaćati to kaj ih ima, ako ih bude htel prodati bude plaćal to kaj ih oće prodat, jedino neznam kak budu regulirali ako oćeš kupiti.
[wink]
Gdje su sad vrli komentari? Na što ovo liči osim na organiziranu pljačku. Nemojte mi sad govoriti gluposti o utjecaju vanjskih kretanja…
Ja mislim da nam je država bankrotirala. Jebiga, ružbno je čuti, ali nažalost je tako. meni ostala hrpa HT-a i nešto industrogradnje špekulativno zbog preuzimanja. Možemo mi pričati da nešto vrijedi više ili manje, ali novac ide na saniranje državnih dubioza. I zato OMF-ovi čuvaju novac. Drugi dio novaca OMF-ovi koriste za dubioze u zemljama iz kojih dolaze vlasnici banaka koje su upravitelji OMF-ova.
Gubitak novaca na burzi je nula bodova ako nam počmu propadati poduzeća. Slijedeće godine na naplatu dolaze veliki krediti našem gospodarstvu.
Znam da novaca ima, ali ga svi skrivaju pokušavajući zgrabiti čim više. Mi mali smo samo kolateralne žrtve.
[/quote]
Mali jesmo ali zato velikim možemo doći glave neće se oni šepurit sa mojim parama ja sam ih pošteno zaradio a oni me pljačkaju pa polako neće to tako moći da sam na mjestu tih lopova dobro bi se zabrinio
uvijek se sjetim proročice Anđelke i njenog predviđanja da je će za Inu biti povoljno vrijeme od proljeća i sad gledam,pa to bi stvarno moglo biti točno,da na proljeće krene od nule, ne znam samo je li ona to tako mislila [lol]
http://www.bloomberg.com/markets/stocks/wei_region2.html
Najbolji smo…
Ajme, koji narod, kada je rast u pitanju, uvjerljivo najpohleoniji. Kada padamo, prodaje se kao da fali za koru kruha.
Kolega Budd, s obzirom da živimo tu gdje živimo, ova pljačka je jedna od benignijih a da sa vanjskim kretanjima nema veze, slažem se da nema. Bar ne bi smjelo biti u ovakvoj mjeri. Ovo je jednostavno lice jednog naroda, koji izabire lupešku vlast, ( ova ili ona druga, tu su negdi po svemu) koja sve lupeški regulira i gdje uglavnom lupeštinom možeš nešto postići. To je do nas samih koji svako lupežanje toleriramo i bolje nismo ni zaslužili. A mi naše lupeže nismo uveli iz Danske, oni su naš domaći proizvod. Izvorno hrvatsko.
Ovo nam može kidati živce, ali ko ništa ne prodaje, nije izgubio ništa. Samo je propustio priliku da se obogati, kad tad će sve doći na svoje mjesto. Zato, apeliram ne prodajite ništa, i sve će smiriti. A ako prodajete da biste kupili sutra za manje, onda "kolu sreće" neće biti kraja. Dok se veliki ne uključe a na burzi se igraju mali sa par desetaka tisuća kuna, ni CROBEX 500 nam nije nemoguć. Iako to zvuči kao SF i CROBEX 1680 ne tako davno je bio SF…
Eto, pamet u glavu, dionice su dugoročno ulaganje, je li… [thumbsup]
Ja znam kaj "oni" oće složiti….Oće napravi tak da cijene dionica budu u minusu, i onda svako ko ima dionice bude moral plaćati to kaj ih ima, ako ih bude htel prodati bude plaćal to kaj ih oće prodat, jedino neznam kak budu regulirali ako oćeš kupiti.
[wink]
pa po toj logici davat će i nešto love uz njih,živi bili pa vidjeli [thumbsup]