Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

moze li info…..koje banke daju margin uopce ? mislim da je vrijeme pomalo za margin…..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Gledam tablicu kolege Dusera ( svaka čast na redovnom ažuriranju ) pa mi nije jasno:

npr. HT P/E 7.58
P/BV 1.39
Dividendni prinos 14.48%

ili recimo ADRS P/E 6.02
P/BV 0.56
Dividendni prinos 3.44 %

pa onda pogledam

LKRI P/E 176.94
P/BV 2.9
Dividendni prinos 0%

Kad bi uzeli Grahamov multipilkator dobili bi vrijednost za LKRI 513, a on kaže da su dionice ispod faktora 20 potcijenjene, iznad 50 precijenjene i kad bi uzeli da LKRI ima faktor recimo 25 LKRI bi trebala biti na 0.14 booka ili cca 25 kuna, a u tom slučaju ADRS bi bio na cca 800 kuna ili HT na cca 500 kuna.Još kad uzmemo u obzir da se LKRI tržila na 15 bookova a ADRS ispod 2 booka.
Bilo mi je stvarno teško za povjerovati, ali kad kolege su tablice precizne pa zato ne sumnjam u to.

Pozdrav svima.[thumbsup]

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,11,19,,141648.jl

ne kužim koji je k… ovima kaj ovo izjavljuju pa nije kriza tunel (i to s jednom trakom) pa da ko zadnji uđe taj zadnji i izađe?????
mislim od kud ta priča?

kriza, kriza e pa šta je ako kriza nije lav ne boji se ko je u kešu – ja nisam 🙂 već jako dugo ali još se nekak držim – sad sam hardcore dugoročni ulagač – ako treba i na 20 godina 😉

Ovaj zse su skroz zakucali, ovdje više nema nikakvog oporavka……..mislim da je to sada i najneupućenijima jasno……još jedino kaj se može napravit je prodat i izać sa bilo kakvim gubitkom……na žalost….!!!!!

[bye]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Interesantno je ovo danas, očekivao sam da će biti margin callova obzirom da je crobex u zadnja 2 dana dodatno pao skoro -9%, ali ništa, valjda su to svi već porješavali.
Danas nema lupanja po bidu, nema više panike i straha. Od 11,8 mil.kn prometa do sada, čak 8 mil.kn otpada na HT ili gotovo 70% i to su najveći dio poskidali OMF-ovi s prodaje na 204 kn.
Situacija se očito smirila i sad je pitanje trenutka kad će biti odbijanac. Po mom skromnom mišljenju, već iza 12.00 sati [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Htijo bi samo skrenuti pozornost ljudima koji za pregled tržišta koriste FIMAin TM da isti ne radi radi tehničkih problema.
Eto možda će nekom pomoći da se ne zahebe ko ja nekidan.

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Ovaj zse su skroz zakucali, ovdje više nema nikakvog oporavka……..mislim da je to sada i najneupućenijima jasno……još jedino kaj se može napravit je prodat i izać sa bilo kakvim gubitkom……na žalost….!!!!!

[bye]

A kud žuriš?

who dares, wins

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,11,19,,141648.jl

ne kužim koji je k… ovima kaj ovo izjavljuju pa nije kriza tunel (i to s jednom trakom) pa da ko zadnji uđe taj zadnji i izađe?????
mislim od kud ta priča?

kriza, kriza e pa šta je ako kriza nije lav ne boji se ko je u kešu – ja nisam 🙂 već jako dugo ali još se nekak držim – sad sam hardcore dugoročni ulagač – ako treba i na 20 godina 😉

Pošto kriza kod nas "tek dolazi", "još je nema" pa "malo kasni"…, hehe, moram se prisjetiti onog vica s domobranima i parafrazirat:
A da se ovoj krizi nije nekaj dogodilo?

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

kriza… u ovom trenutku, uz rekordne rezultate hrvatskih tvrtki, imamo i rekordne rezultate dvije najveće banke: PBZ i ZABA koje drže više od 50% HR tržišta.
također imamo i rekordne depozite hrvatskih građana u tim istim bankama, zatim rekordne uplate skijaških aranžmana itd…
ljudi dragi, pa mi smo preživjeli rat s plaćama od 150 EUR tako da ova medijska plašenja građana krizom zvuče debilno.
to što neki u panici sada rasprodaju zadnje dionice nije kriza, to je strah je običan strah i kukavičluk. pogledajte male promete na kojima je crobex potonuo, paničari očajnici prodaju!
dobro da takvi nisu branili lijepu našu jer bi sada pričali na silu ekavicom i pisali ćirilicu!

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

Evo male prerade Duserovih tablica sa Grahamovim multiplikatorom ( P/E * P/BV )

dio iz tablice:

JDPL-R-A 0,67
ATPL-R-A 0,78
PTKM-R-A 0,91
BZJK-R-A 1,20
TNPL-R-A 2,08
INDG-R-A 3,28
ADRS-P-A 3,37
FNVC-R-A 3,97
THNK-R-A 3,99
KODT-P-A 4,49

ovo su tvrtke kojima je P/E * P/BV manji od 5 a za ostale pogledajte tablicu. Nisam računao dividende tako da se unaprijed ispričavam.

Pozdrav [thumbsup]

Odlično kolega, samo bi trebalo napraviti procjenu zarada za slijedeće dvije do tri godine, pa računati njihov prosjek kao zaradu. Ili ono što Buffet radi prosjek zarada za zadnjih 10 godina, onda bi vrijedio navedeni pokazatelj.

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Evo male prerade Duserovih tablica sa Grahamovim multiplikatorom ( P/E * P/BV )

dio iz tablice:

JDPL-R-A 0,67
ATPL-R-A 0,78
PTKM-R-A 0,91
BZJK-R-A 1,20
TNPL-R-A 2,08
INDG-R-A 3,28
ADRS-P-A 3,37
FNVC-R-A 3,97
THNK-R-A 3,99
KODT-P-A 4,49

ovo su tvrtke kojima je P/E * P/BV manji od 5 a za ostale pogledajte tablicu. Nisam računao dividende tako da se unaprijed ispričavam.

Pozdrav [thumbsup]

Sudeći po ovome i po Grahamu, sve dionice do br33 su potcijenjene a od broja 44 skupe…Sada kad to znamo sa sigurnošpću ajmo u šoping, ne može se izgubiti.

A vidi vraga Viro na zadnjem mjestu, a ja bi dao ruku u vatru da će Viro preživjeti krizu i izaći slijedeće godine jači no ikada…

New Report

Close