verdi
mediaJa bi molio cjenjene kolege da mi netko pokuša sugerirati "Tko danas prodaje "
jer ja stvarno više nemam niakvu ideju!!
Onaj koji želi kupiti još jeftinije. Na nekima su prvi prodajni nalozi danas bili postavljeni baš rušilački.
Nisam baš siguran mislim da se malo situacija otela kontroli!
Milijun dolara premalo tisuću kuna dovoljno!
Podrška na KOEI. 3000 skrivenih. Je li to znači da je stigla konjica?
[pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray]
Moram priznati da se rijetko viđa da dionica padne na 10% od svog ATH a da nije riječ o bankrotu
Bojim se da je ovo početak kraja… Do sada sam bio optimist, ali ovo više nema smisla. Najgore od svega što se uopće ne vidi dno. A pad je neselektivan! [angry] [angry]
Mali komentar malog investitora. Ovo što se događa kod nas nema više veze sa zdravim razumom. Imamo male ulagače koji sjede po cijeli dan na forumima i grickaju nokte gledajući tko će proreći veći pad. Rezultati naših tvrtki su bili više nego pozitivni i tu uporišta za ovoliko ronjenje nije bilo. Gledamo van i svi vrište o krizi, međutim u tim kriznim zemljama su trenutno na približno +10% od ovogodišnjeg dna a mi ova protekla dana zaronili još 10-ak% u odnosu kada smo i mi i oni bili na nekom prijašnjem dnu. Dakle nabili smo svojih 20-ak% minusa u odnosu na njih u proteklih mjesec dana. OMF ne žele kupovati, napominjem ne žele i svjesno potkopavaju hrvatsku privredu ali su i dalje nedodirljivi. Negativna psihoza je strašna, već nas bombardiraju sa HT-om ispod 135. Pa tko onda ne bi sada prodavao kad je na 200. Jučer sam svojoj djeci rekao nešto za što sam mislio da nikad ni u najcrnjim mislima nisam pomislio da bih mogao. Dati ću Vam obrazovanje koje želite a onda brišite iz ove i ovakve Hrvatske kako znate i umijete. Novac je u svemu najmanje bitan, on dođe i ode. Sreća je u malim stvarima koje su nam uvijek nadohvat ruke bez obzira koliko imali na računu. Radi se o crnilu ovog društva koje ne može isprati ništa poznato ovog trenutka u svijetu. Pozdrav svima i sretno.
ti šalješ djecu van jer burza ne ide u tvom željenom pravcu??? eh svašta!
samo da vam pokušam približiti omjere padova…
kada crobex padne za 10% onda je to gubitak vrijednosti od jedno 2-3 milijarde kuna ili ti 500 miliona $
kada dji padne 2% onda je to gubitak vrijednosti od 300-400 milijardi $ ili 800 puta više…
tako da ja ne bi olako uspoređivao pad crobexa i dji-a
OK, sad je sve jasno. Dionice oficijelno više ništa ne vrijede. Bezvrijedna hartija papira. Iskreno, nisam mislio da ću to doživjeti
verdi
mediaJa bi molio cjenjene kolege da mi netko pokuša sugerirati "Tko danas prodaje "
jer ja stvarno više nemam niakvu ideju!!
Onaj koji želi kupiti još jeftinije. Na nekima su prvi prodajni nalozi danas bili postavljeni baš rušilački.
Nisam baš siguran mislim da se malo situacija otela kontroli!
[/quote]
Teške su to riječi i nebi sijao paniku kolega i situacija je malo složenija nego što se misli!
Nije tu bitan moj ili tvoj portfelj govorimo o
– privatni inv.
– brokerajima
– OIF -ovima
– MIF-ovima
a ovo zadnje naše,vaše svačije mirovine!!
Pa sad malo zbrojte ljude unutar finacijskog sektora i što bi značio za Hrvatsku cjelokupan fijasko gore navedene skupine.
Stoga mislim da nikome nije do zajebancije!!
a unutarnji nepriajtelji–neznam, stvarno neznam koji su to!!
Po ovim cijenama mogu prodavati s zaradom jedino oni koji su kupovali prije 10 godina. Ali ni to nije zarada više, uzevši u obzir faktor inflacije
Ovako je to izgledalo prije 4 god.
18.11.2004 —————18.11.2008
CROBEX 1.481,20 ——– CROBEX 1.830,74
ATPL-R-A 280,00 ——-740,00
DLKV-R-A 260,01 ——-450,00
KOEI-R-A 157,00 ——-340,01
VDKT-R-A 190,40 ——-390,00
PTKM-R-A 69,00 ——-128,84
Vaš link
Bojim se da je ovo početak kraja… Do sada sam bio optimist, ali ovo više nema smisla. Najgore od svega što se uopće ne vidi dno. A pad je neselektivan! [angry] [angry]
kak sad to??
pa dno se sada vidi puno jasnije nego na 5000…iz jednostavnog razloga jer si mu puno bliže…oficijalno dno je na 0…zapamtite to!
ja odgovorno tvrdim…ispod 0 neće padati [thumbsup]
Ovo bi trebalo puno toga reć.
INA-R-A 1.200,00 1.290,00 1.200,00 -14.31 % downTrgovanje dionicom je suspendirano 96 120.727,79
Vide se sramežljivi udarci po asku na nekim dionicama, daju se naznake da pacijent (još) nije umro.
[
ti šalješ djecu van jer burza ne ide u tvom željenom pravcu??? eh svašta!
samo da vam pokušam približiti omjere padova…
kada crobex padne za 10% onda je to gubitak vrijednosti od jedno 2-3 milijarde kuna ili ti 500 miliona $
kada dji padne 2% onda je to gubitak vrijednosti od 300-400 milijardi $ ili 800 puta više…
tako da ja ne bi olako uspoređivao pad crobexa i dji-a
Kad ovak neka pročitam znam da mi je lakše nego drugima
Znači crobi pade 10% i to je pad za 3 miljarde, znači crobi vrijedi 30 miljardi, mislim????? kolko imaš iz matemetike ili si i ti kupio ispid kod šege??
Kao drugo amera je oko 100 puta više, i imaju 10 puta bolji standard tako da do kraja reci info, jer ovak izvlačenje iz konteksta nema smisla.
I jel smo tu negdje s njima kad se svede na ove zajedničke nazivnike? Jesmo!!!!
Zakaj oni onda padaju 2 %, a mi 10%? Zatko kaj smo mi u banani godinama samo se pred time zatvaralo oko ili oči, a oni si tek ovu godinu, zato jer nam neće moći dati 3-4 miljarde da držimo oči zatvorene nego ćemo sad morati lijepo otvorit oći i počet riješavat probleme.
Se sječate kak izgleda riješavanje problema? Ja ne!
Pozdrav