Nisam primjetio da je itko komentirao zatvaranje, odnosno kažnjavanje ST Kapitala zbog upravljanja tuđim novcem tj. upravljanja novcem svojih klijenata bez njihovog znanja.
Koliko se sjecam jos davno je jedan broker kaznjen zbog iste stvari. Postupak je jednostavan, vi kao klijent zadate nalog brokeru da proda vaše dionice jer ste odlučili bit u cash poziciji. On te dionice proda, ali sutra s tim vašim novcem bez vašeg znanja i naloga odluči kupiti dionice očekujući rast cijene, te zatim proda i zaradi trgujući vašim novcem bez vašeg znanja. Kriminal, ali nije problem dok ga Hanfa ne uhvati i kazni, onda vi odlučite povući vaš novac s računa tog brokera, ali ako je on s vašim novcem kupio dionice kojima su značajno pale vrijednosti – on više nema vaš novac!
Što tad?
Hm, kod nas je sve moguće. Poslije tog malog ‘nestašluka’ broker se zapošljava u Hanfi ili Vladi.
Kada bude podnosio molbu u cv-u će pisati:
…kao broker kreativan … pokazao zavidnu razinu samostalnosti i inicijative…
Priložit će i dobru preporuku vlasnika brokerske kuće jer isti želi:
– da brokerić što prije ode od njega;
– ne zamjeriti se njegovom tati i (hehe)
– imati svog lika u nekom ministarstvu!
Kako je krenulo, uskoro će trebati mijenjati pravilnik o ulaganjima Mfondova, jer će mcap svih firmi biti premali:)
Po ovim cijenama mogu prodavati s zaradom jedino oni koji su kupovali prije 10 godina. Ali ni to nije zarada više, uzevši u obzir faktor inflacije
" Prije dva, tri dana sam prognozirao crobex na 1800-2000 razini. Danas sam malo revidirao mišljenje prema niže kada sam vidio usporedni graf dow jonesa i nasdaqa u posljednjih 50 godina. Kad je internet balon pukao burze su pale cca 30tak%. Ovo je mnogo ozbiljnije.
Svakome je jasno da ono što se događalo u posljednjih 10 godina očito nije bilo normalno i dugovječno i ako se stvaralo 10-15 godina pitanje je koliko će trebati da se klupko otpetlja. Ja mislim kratko i bolno a potom nam slijedi stagnacija. Jedan kolega je ovdje postao dobar tekst o eksponencijalnoj funkciji. Zeznuto."
ovo sam napisao 10.10.08. Eh da sam barem u svemu drugome točan u prognozama, gdje bi mi bio kraj…
Mali komentar malog investitora. Ovo što se događa kod nas nema više veze sa zdravim razumom. Imamo male ulagače koji sjede po cijeli dan na forumima i grickaju nokte gledajući tko će proreći veći pad. Rezultati naših tvrtki su bili više nego pozitivni i tu uporišta za ovoliko ronjenje nije bilo. Gledamo van i svi vrište o krizi, međutim u tim kriznim zemljama su trenutno na približno +10% od ovogodišnjeg dna a mi ova protekla dana zaronili još 10-ak% u odnosu kada smo i mi i oni bili na nekom prijašnjem dnu. Dakle nabili smo svojih 20-ak% minusa u odnosu na njih u proteklih mjesec dana. OMF ne žele kupovati, napominjem ne žele i svjesno potkopavaju hrvatsku privredu ali su i dalje nedodirljivi. Negativna psihoza je strašna, već nas bombardiraju sa HT-om ispod 135. Pa tko onda ne bi sada prodavao kad je na 200. Jučer sam svojoj djeci rekao nešto za što sam mislio da nikad ni u najcrnjim mislima nisam pomislio da bih mogao. Dati ću Vam obrazovanje koje želite a onda brišite iz ove i ovakve Hrvatske kako znate i umijete. Novac je u svemu najmanje bitan, on dođe i ode. Sreća je u malim stvarima koje su nam uvijek nadohvat ruke bez obzira koliko imali na računu. Radi se o crnilu ovog društva koje ne može isprati ništa poznato ovog trenutka u svijetu. Pozdrav svima i sretno.
ZSE
CROBEX 1.820,89 -5,79%
CROBIS 89,02 -0,02%
Redovni promet 14.978.141,44
Instituc. promet 0,00
Ukupni promet 14.978.141,44
ntiment: 4 | 2 | 60
Promet je danas interesantan ako ništa drugo. Ne odbije li se od ovih 1800 onda će nam se valjda odbiti o glavu.
Jel se netko sjeća Presvetlog… gdje je nestao, gdje li se sakrio. Sad bi dobro došao koji njegov komentar/savjet…jedan od pravih znalaca na forumu…
Katastrofi nema kraja. Do kraja tjedna bi mogao Crobex na 1000. Nemam riječi
Ja bi molio cjenjene kolege da mi netko pokuša sugerirati "Tko danas prodaje "
jer ja stvarno više nemam niakvu ideju!!
Onaj koji želi kupiti još jeftinije. Na nekima su prvi prodajni nalozi danas bili postavljeni baš rušilački.
[/quote]
Nisam baš siguran mislim da se malo situacija otela kontroli!