Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

je je dosla kriza

evo došla je i kriza [huh]
ja sam već odavno pozatvarao svoje kredite, sakupio konzervirane hrane za moju obitelj, poskidao 30 dvd-a serija i filomova…

posvetit ću se obitelji i čekati da kriza prođe…

sljedi nam svima 5 godina duhovne obnove [thumbsup]

ako za to vrijeme ne povećaš obitelj javi se hitno u Tabor

kada burza prestane reagirati na lose vijesti onda dolazi preokret… pogledajte GM…. prije 2 mjeseca sve bi palo 10-20 posto…

novine su pune crnih prognoza, slom, raspad, bankrot drzave, pih

to je najbolji znak da ce se uskoro sve okrenuti [smiley]

uvijek se okrene, ali pitanje je što nakon toga… nakon preokreta u 4mj. uslijedio je novi pad, što očekujemo nakon ovog preokreta ?

Ja mislim da je se ekonomska kriza počela kod nas manifestirati u svom najbrutalnijem obliku…

Eto svu brutalnost iste osjetio sam prije par dana kada sam išao u Avenue Mall. Nakon 20ak minuta čekanja da uđem u garažu, te kruženja dok nisam (srećom) naletio na slobodno mjesto. Kada sam se popeo gore čekao me je još jedan šok kao potvrda groznog stanja gospodarstva i nelikvidnosti kartičarskih kuća i banaka koje ne mogu nikome ništa iskreditirati : Centar je bio toliko nakrcan da mi je prva pomisao bila da ovdje za nekoliko minuta počinje finale svjetskog nogometnog prvenstva.Odmah mi je pala na pamet pomisao da su ovo ljudi koji su proteklog tjedna bjesomučno prodavali svoj dionički portfolio, po sistemu daj šta daš i sada su se bacili u obnavljanje svoje garderobe jerbo je stečaj Guccija neminovnost, a šta š nosati sljedećih 20 godina dok se sve ne oporavi, ako se i oporavi. Pošto mi se pomalo gadilo biti dio te mase, otišao sam u drugi trg. centar. Tamo je bio Super Bowl. Okružio autom i oša kući čekajući bolja vremena da se ova kriza malo smiri, do ponediljka ujutro, kada će ti svi kupovači biti na svojim radnim mjestima a ja ću sa svoga izmigoljiti na čas da kupim ono što mi treba…
Ma dajte ljudi o čemu Vi pričate. Da je bajno nije, ali ja otkada znam za sebe a to je malo manje od 30 godina živim u nekoj krizi. A šta je to kriza. Eto Amerikancima je kriza, da ako hoće raditi, tražit će posao 30 dana a ne 3 dana. I iselit će ih iz kuće na plaži u duplo jeftiniju par kilometara dalje. Auto će morati voziti pune tri godine a ne jednu. Za onih 20% koji žive u siromaštvu i puše crack ionako nikoga ne briga. Nijemci će u vrijeme krize na večeru od 100-150 Eura ići dva puta a ne ko do sada 4-5 puta. I malo će ih više upoznati kako Aldi izgleda (naš Getro). Za godinu- dvi sve će se vratiti u normalu. A nadsve je interesantna ljudska sklonost pretjerivanju. Oni koji su lani govorili hate ne dam rođenom bratu ispod 500 kuna, sada su tamo na asku po 216,99 jer sve je propalo. I ti će se isti koji danas bjesomučno prodaju vratiti na Crobexu 4500-5000. Kao što je netko ovdje lijepo napisao, pohlepa je velika ali strah je još veći. Strpljivi će, ma koliko sada bili u pušioni, na kraju ipak doći na svoje. A kada. Mislim da nećemo predugo čekati, godina, dvije. Svjetska ekonomije je i dalje jaka, tehnologija i proizvodni procesi su, gledano u usporedbi sa prije 20,30 ili više godina višestruko efikasniji. Ali netko je ( vjerujem namjerno) sjeba tijek kolanja novca pa je odjednom sve usporilo. Kada se taj tijek vrati u normalu sve će dihtati kao i prije. Dobra stvar u svemu je da ćemo okolišu dati malo da predahne, makar se to sve mjeri u promilima. Loša je stvar da će mnogi Lazari u svijetu umrijeti od gladi jer će im biti uskraćene mrvice sa bogataševa stola…

pa što se tiče tih famoznih mollova…idite pa stanite u neki dućan uz kasu i brojte prave kupce, a ne šetaće…mogli biste se iznenaditi!

Ja mislim da je se ekonomska kriza počela kod nas manifestirati u svom najbrutalnijem obliku…

Eto svu brutalnost iste osjetio sam prije par dana kada sam išao u Avenue Mall. Nakon 20ak minuta čekanja da uđem u garažu, te kruženja dok nisam (srećom) naletio na slobodno mjesto. Kada sam se popeo gore čekao me je još jedan šok kao potvrda groznog stanja gospodarstva i nelikvidnosti kartičarskih kuća i banaka koje ne mogu nikome ništa iskreditirati : Centar je bio toliko nakrcan da mi je prva pomisao bila da ovdje za nekoliko minuta počinje finale svjetskog nogometnog prvenstva.Odmah mi je pala na pamet pomisao da su ovo ljudi koji su proteklog tjedna bjesomučno prodavali svoj dionički portfolio, po sistemu daj šta daš i sada su se bacili u obnavljanje svoje garderobe jerbo je stečaj Guccija neminovnost a šta š nosati sljedećih 20 godina dok se sve ne oporavi, ako se i oporavi. Pošto mi se pomalo gadilo biti dio te mase, otišao sam u drugi trg. centar. Tamo je bio Super Bowl. Okružio autom i oša kući čekajući bolja vremena da se ova kriza malo smiri, do ponediljka ujutro, kada će ti svi kupovači biti na svojim radnim mjestima a ja ću sa svoga izmigoljiti na čas da kupim ono što mi treba…
Ma dajte ljudi o čemu Vi pričate. Da je bajno nije, ali ja otkada znam za sebe a to je malo manje od 30 godina živim u nekoj krizi. A šta je to kriza. Eto Amerikancima je kriza, da ako hoće raditi, tražit će posao 30 dana a ne 3 dana. I iselit će ih iz kuće na plaži u duplo jeftiniju par kilometara dalje. Auto će morati voziti pune tri godine a ne jednu. Za onih 20% koji žive u siromaštvu i puše crack ionako nikoga ne briga. Nijemci će u vrijeme krize na večeru od 100-150 Eura ići dva puta a ne ko do sada 4-5 puta. I malo će ih više upoznati kako Aldi izgleda (naš Getro). Za godinu- dvi sve će se vratiti u normalu. A nadsve je interesantna ljudska sklonost pretjerivanju. Oni koji su lani govorili hate ne dam rođenom bratu ispod 500 kuna, sada su tamo na asku po 216,99 jer sve je propalo. I ti će se isti koji danas bjesomučno prodaju vratiti na Crobexu 4500-5000. Kao što je netko ovdje lijepo napisao, pohlepa je velika ali strah je još veći. Strpljivi će, ma koliko sada bili u pušioni, na kraju ipak doći na svoje. A kada. Mislim da nećemo predugo čekati, godina, dvije. Svjetska ekonomije je i dalje jaka, tehnologija i proizvodni procesi su, gledano u usporedbi sa prije 20,30 ili više godina višestruko efikasniji. Ali netko je ( vjerujem namjerno) sjeba tijek kolanja novca pa je odjednom sve usporilo. Kada se taj tijek vrati u normalu sve će dihtati kao i prije. Dobra stvar u svemu je da ćemo okolišu dati malo da predahne, makar se to sve mjeri u promilima. Loša je stvar da će mnogi Lazari u svijetu umrijeti od gladi jer će im biti uskraćene mrvice sa bogataševa stola…

Nemoj tako Vlatkicu će srce strefit.

IMT?

Tigrus

Šta si opet ušao u LEDO danas

pa što se tiče tih famoznih mollova…idite pa stanite u neki dućan uz kasu i brojte prave kupce, a ne šetaće…mogli biste se iznenaditi!

To mi ne pada na pamet, a iako ima određena količina šetača ( u biti šetačica koje su tu u izvidnici a doće opet sutra) većini su ruke pune vrećica. E sada je l u njima nose marendu ili nešto na što su potrošili određenu količinu novaca ne znam jer u iste zavirivao nisam. Osobno sam skloniji vjerovati u ovo potonje
[wink]

Kupuju gaće.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

.Odmah mi je pala na pamet pomisao da su ovo ljudi koji su proteklog tjedna bjesomučno prodavali svoj dionički portfolio, po sistemu daj šta daš i sada su se bacili u obnavljanje svoje garderobe jerbo je stečaj Guccija neminovnost a šta š nosati sljedećih 20 godina dok se sve ne oporavi, ako se i oporavi.

Nemoj tako Vlatkicu će srce strefit.
[/quote]

Ma samo nju. Bila bi epidemija hart atakova
[cry]

Danas bilo u novinama da je shopping rekordan – , tako da beholder nisi u pravu.

evo došla je i kriza [huh]
ja sam već odavno pozatvarao svoje kredite, sakupio konzervirane hrane za moju obitelj, poskidao 30 dvd-a serija i filomova…

netko je napisao da dok ima za pojesti janjetinu i odojka, za njega krize nema.

a ti se samoinicijativno kljukas konzervama? jesi ti siguran da ta kriza nije samo u tvojoj glavi???

New Report

Close