Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pusti ga … on je jedan od onih 5% koji žive bezbrižno i čude se ostalima. Nažalost takvi su na vlasti.
Taj ne kuži da netko mora prehraniti cijelu obitelj za 3000kn plačice kod nekog bahatog privatnika.
Ili da netko ima kredit za stan u iznosu preko 3/4 plaće.
Nažalost u Zagrebu se samo vide ti bezbrižni ljudi koji nose markice, voze se u skupim autima,
piju kave po kafićima i kupuju u centrima. To je zapravo zavaravanje jer to je manjina.
Većina radi tj. to su oni iza kase u trgovini, oni koji ti naprave kavu u kafiću, oni koji voze kombi da dostave tu robu koju kupuju drugi, oni koji rade u firmama i nešto stvaraju.
To su "nevidljivi" ljudi na koje ne obraćamo pažnju jer smo zagledani u npr najnoviji model bmw-a i ćelavca u njemu te na neku fuficu sa vrećicama iz butika.
A kriza će punom snagom udariti upravo na te "nevidljive" (i ja sam među njima).
Evo kolega na poslu već grca u kreditu u švicarcima koji mu se povećao 1000 kuna u zadnjih godinu dana, ja sa strahom gledam svoju ratu. Žena mi je na porodiljnom i sa strahom čeka svaku isplatu
porodiljne naknade. Pošto radi u prosvjeti i da se vrati na posao čeka je zamrznuta plaća.
A bahati Sanader kaže da će se odreći 1500 kn povećanja svoje plaće. Kakvog božjeg povećanja!?!
Pa ako on ima službeno oko 15000kn plaće (bez bonusa i benificija) to je povećanje od 10% !!!!
Profesorima se mrcvari po 2% jedva i to je sad zamrznuto a zastupnici sebi 10% zbog valjda skupljeg kruha? Koji oni u toku mandata nisu niti jednom kupili jer jedu đabe.

Zato me nerviraju ljudi koji trekeljaju o tome da nema krize i da je sve u redu.
A bit će još gore, mnogo gore….

Prijatelju slažem se stobom,ali ovo što si opisao traje več 10 god.Ja sam protiv ovih crnjaka od mjesec unatrag koji su svi ispisani da bi cijene dionica još pale i uhvatilo se na "dnu".Samo što je to dno nakon ovakvog pisanja sve dublje,a to je u interesu samo onima koji su se iskrcali još lani i od tad tu krizu i dozivaju.

Studenti bez diplome,Žene bez ljepote,Neženje bez stana,Putnici bez para.....

držimo se zasad, samo da izdržimo

Do kada da izdržimo ,promet opet mizeran.

Kupci nisu zainteresirani ni za ove cijene ,pa dokle više trebamo pasti

@ kerefek76

sorry, sad si me baš učinio znatiželjnim: kako možeš biti jedan od tih koje zoveš "nevidljivi", grcati u kreditu i biti egzistencijalno ugrožen, a istovremeno ulagati na burzi?

držimo se zasad, samo da izdržimo

Do kada da izdržimo ,promet opet mizeran.
[/quote]

nije tako loš promet, svaki dan sve veći, a mi stojimo na mjestu….
sljedi uspon

ma kakav cash-r-a, 100% in

@ kerefek76

sorry, sad si me baš učinio znatiželjnim: kako možeš biti jedan od tih koje zoveš "nevidljivi", grcati u kreditu i biti egzistencijalno ugrožen, a istovremeno ulagati na burzi?

Ne ne krivo si razumio gorgija. On ima nevidljivog prijatelja koji grca u nevidljivim dugovima. Nevidljiv je i kerefek ali samo zato jer se boji ćelavih ali i jer se želi poistovjetiti sa malim ljudima kako bi se oni poistovjetili s njim i kako bi imao utjecaj na iste u širenju depresije i očaja.
E onda oni njemu jeftino prodaju svoje dionice.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Mogli bi se uskoro ti "nevidljivi" ljudi početi materijalizirati po trgovima… [tongue]

@ kerefek76

Ne ne krivo si razumio gorgija. On ima nevidljivog prijatelja koji grca u nevidljivim dugovima. Nevidljiv je i kerefek ali samo zato jer se boji ćelavih ali i jer se želi poistovjetiti sa malim ljudima kako bi se oni poistovjetili s njim i kako bi imao utjecaj na iste u širenju depresije i očaja.
E onda oni njemu jeftino prodaju svoje dionice.
[/quote]

izgleda da nam se interpretacije razlikuju, ja sam shvatio da i on (kerefek) sa strahom gleda ratu i da njegova (ne prijateljeva) supruga sa strahom čeka porodiljnu naknadu i vratit će se na zamrznutu plaću.

da ne bude nesporazuma, moji honorari su "zamrznuti" već pet godina i ni ja ni supruga nismo dobili nikakvu porodiljnu naknadu. eto od svakoga ima netko još “obespravljeniji”. možda da se obrijem na ćelu? ili kako veli silvestar odem na neki trg? ili rivu?

evo došla je i kriza [huh]
ja sam već odavno pozatvarao svoje kredite, sakupio konzervirane hrane za moju obitelj, poskidao 30 dvd-a serija i filomova…

posvetit ću se obitelji i čekati da kriza prođe…

sljedi nam svima 5 godina duhovne obnove [thumbsup]

Ja nikome ništa ne predbacujem samo želim reći da život nije big brother kuća već nešto puno okrutnije i teže. I ja svaki dan gledam kako neki voze BMWe i ništa ne rade no ne smatram ih većinom, jer to i nisu. Većina gleda platiti režije, kako preživjeti od prvog do prvog, a desetak posto ljudi živi nikad bolje.

Osobno se ne žalim jer imam dovoljno da ne moram razmišljati kolike su mi režije i dali ću u trgovini potrošiti sto ili dvjesto kuna, hoću li tankati u utorak ili petak i slično.

Ipak volio bih da ovih dobrostojećih ima mnogo više, jer bi u konačnici svima bilo bolje.
Nažalost kraj pohlepe raznih Todorića i Keruma to nije moguće.

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

Kao kriza je došla, moš misliti, pa tu je već godinu dana.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

evo došla je i kriza [huh]
ja sam već odavno pozatvarao svoje kredite, sakupio konzervirane hrane za moju obitelj, poskidao 30 dvd-a serija i filomova…

posvetit ću se obitelji i čekati da kriza prođe…

sljedi nam svima 5 godina duhovne obnove [thumbsup]

meni se cini da je "kriza" u Hrvatskoj prisutna od 1991….
a prije toga smo stalno bili u "krizi" u Jugoslaviji…
[huh]

odkad znam za sebe, uvijek je bila neka kriza…
[angry]

New Report

Close