Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čini mi se da je to povećanje bilo približno 150 puta ili 15000%

PARDON, PARDON !!!
Greška moja.

ATPL je rasla godišnje po tome 4000% ili 35-40X godišnje.
ALOOOOO!!!!!!!!!!
Kako se samo taj balon napuhao.
Zamislite kako su neki zaradili masno.

To je naša burza.

[/quote]
kakvo je to ***obrisano*** drukanje,
nitko pametan vise nece odgovoriti

ja kupovao po 655 i vec prodao, nemoram ni drukati
[/quote]
Nisam se trebao ni javljat u vezi postotaka, jer 2003. naša burza nije bila ni približno razvijena,
a isto tako ATPL nije bila tako dobra firma kao što je danas.Prema tome nije čudno da je toliko rasla
(neke dionice su rasle i više-KNZM 5XX— 11X XXX)Htio sam reći da ondašnje vrijeme i današnje nije za usporedbu.Nemam dionice ATPL

klodovik

ATPL je 12.11.2003 godine bila 23 kn
13.11.2007 je bila 3300kn

Znači 1500% u četiri godine !!!!!!
E onda znate da bi vas morao biti strah jer je balon pumpan skoro 400% svake godine.

To je naša burza.

Što ne usporediš ADRS-P 2003 i danas.
[/quote]

Većina dionica je u periodu od 12.11.2003 do 13.11.2007 godine rasla min. 30X.
Znači 8X godišnje ili 800% godišnje !!!!!!!!!!!!!!!!!!

E onda znate da bi vas morao biti strah jer je balon pumpan skoro 400% svake godine.
jel vrijedi ova seljačka varijanta Excel calculator
atpl 1 23 3300 14247,83%

nije druk nego provjeravam jel vrijedi ovakav način računanja
p.s. fala ti fala bogek kaj ce petek za tri dana
[wink] [smiley]

Balon se sprema ponovno za pupanje onima koji kupuju na ovim razinama.Vjerujem više od 500%
u slijedeće tri četiri godine,jer će ponovno doću vrijeme visokih vozarina .
Prema duserovim tablicama P/E 1,35 P/S 0,72 P/B 0,71.
Netko će reći da su to povijesno podaci.
P/E je povijesni podatak koji predstavla informaciju da je ATPL u jednu godinu zaradila 74% na kapital.Pa nije baš ni malo,a nije baš ni tako davno.
P/B 0,71 znaći da kada platim 100 u imovini imam pokriće/sadašnje/ 141.
Istovremeno firma ima ugovorene novogradnje kao nikada ranije u svojoj povijesti,a kako ima i
velika likvidna sredstva za prebroditi krizu ovakve povioljne prilike za kupnju se rijetko pružaju.
Ostavite se TA i katastrofičnih pristupa.Ova firma u sebi ima potencijal rasta od 400, 500% u
slijedećih pet šest godina .I zato se ovo blago ne prodaje da biste na šortanju zaradili desetak posto ,a možda izgubili desetorostruko više.

Nemam dionicu ATPL,ali na ovim razinama sigurno ulazim.Očekujem da neki moji favoriti odrade rast
s obzirom da očekujem izvrsne FI 3Q 2008.

Kakva krađa, kakve zavjere, kakvi bakrači. Već mi je dosta kuknjave svih nas.

Dobio sam po nosu jer sam jednostavno bio na krivom mjestu u krivo vrijeme u krivoj poziciji. Za razliku od starijih kolega, ušao sam kad je tržište odradilo velik rast, a svi smo očekivali još veći.

I tko nam je kriv što nismo prepoznali vrh balona. Nitko, krivi smo sami.

Zašto smo krivi?
1. Ponašamo se ko krdo krava na zvuk petarde (smjer nije bitan)?
2. Nemamo nikakav nadzor i nitko od nas ništa nije učinio da se to poboljša. HANFA je cirkus, USKOK je opasan za kriminalce ko žaba za rodu, a pravosuđe se bavi korupcijom od 100 do 1500 eura. Ostalo im nije u interesu.

3. Država nam je isto cirkus, ali smo i za to krivi sami. Mi smo izabrali prdonje u sabor, mi smo im dali moć da iz nas rade majmune, mi smo im dali puste milijarde da se s njima loptaju kako im paše, a kad nas opelješe opet im nećemo napraviti ništa.

Da bude, jasno ja sam protiv kriminala, ali tamo se barem zna tko pije tko plaća. Ako netko zahebe stvar, ode 2 metra pod zemlju ili dobije pajserom po tintari.

A nama Šuker govori da trebamo stezati remen jer ga je on stegnuo. Pa normalno da ga je stegnuo kad mu ga posebno naručuju iz Amazone, jer jedino tam rastu zmije iz kojih se može napraviti remen iz jednog komada. Anakonde od preko 2 metra. A privatna kasa mu je ko i njegove masa (ovaj stih prodajem Edi Maajki za iduću pjesmu i stavljam autorska prava na njega:).

Kak da ja stegnem kesu i kasu kad je jadna ko Kate Moss?!?

4. Mi smo krivi jer zbog naše pasivnosti svi oni rade kaj hoće. Nema građanske svijesti i kad dobiješ po tintari šutiš, gutaš i čekaš da prođe. Da danas žele ugasiti radio 101 mislim da to nitko nebi ni primjetio.

Ja to više ne mogu podnijeti i radim konkretne korake. Pišem Stankoviću i Latinu nek pozovu Samodola i dat ću im scenarije za kriminalne radnje koje se događaju a da se Hanfa pravi mutava, a pisat ću mail i USKOK-u. Sa Stankovićem sam već kontaktirao po nekoj drugoj temi i čini mi se okej.

Fenomenalan post !!!
Svaka čast … 1000 %
[thumbsup]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Balon se sprema ponovno za pupanje onima koji kupuju na ovim razinama.Vjerujem više od 500%
u slijedeće tri četiri godine,jer će ponovno doću vrijeme visokih vozarina .
Prema duserovim tablicama P/E 1,35 P/S 0,72 P/B 0,71.
Netko će reći da su to povijesno podaci.
P/E je povijesni podatak koji predstavla informaciju da je ATPL u jednu godinu zaradila 74% na kapital.Pa nije baš ni malo,a nije baš ni tako davno.
P/B 0,71 znaći da kada platim 100 u imovini imam pokriće/sadašnje/ 141.
Istovremeno firma ima ugovorene novogradnje kao nikada ranije u svojoj povijesti,a kako ima i
velika likvidna sredstva za prebroditi krizu ovakve povioljne prilike za kupnju se rijetko pružaju.
Ostavite se TA i katastrofičnih pristupa.Ova firma u sebi ima potencijal rasta od 400, 500% u
slijedećih pet šest godina .I zato se ovo blago ne prodaje da biste na šortanju zaradili desetak posto ,a možda izgubili desetorostruko više.

Nemam dionicu ATPL,ali na ovim razinama sigurno ulazim.Očekujem da neki moji favoriti odrade rast
s obzirom da očekujem izvrsne FI 3Q 2008.

Ti očito da sjediš na ušima.
Naveo sam ogromno pumpanje balona u periodu od 5 godina.

Misliš li da ispumpavanje traje samo 10 mjeseci, koliko ovo naše traje PLUS jedna od najvećih kriza u zadnjih 80 godina.

Ti očito da ne osluškuješ burzu. Zato i imaš deficit.

To je naša burza.

[/quote]

[/quote]
Da sveznajući.Rasle su i na sadašnjim cijenama uglavnom imaju
pokriće u poslovanju,rentabilnosti i i kapitalu.Povoljnije multiple od razvijenih svjetskih burzi,te možemo reći da su dionice u ovom trenutku jeftine i da prosiječno vrijede više od onoga pošto ih
kupujemo.Naravno ,da to ne znaći da mogu biti i jeftinije.Ali već sada te dionice u sebi imaju veliki
potencijalni rast.Svaki pametni investiotor kupuje jeftino,
jer je nemoguće kupovati najjeftinije.Na tim najjeftinijim razinama su mizerni prometi da će samo rijetki uspjeti
kupiti baš najjeftinije.To najjeftinije je možda sada ,kada monopolisti mirovinci bježe sa kupnje
da bi možda netko ušao jeftino.Mirovinci pošto imaju monopol znaju gdje je dno,a za nas to nije
moguće predvidjeti.
I zato ,sveznajući,pisati neistine da je većina kupila dionice tako jeftino je pokvareno,jer u Hrvata
dodatno budiš poznati hrvatski jal.E neću kupiti da nebi netko zaradio deset,dvadeset ili pedeset puta.
Većina nažalost imamo dionice koje smo platili sto ,dvjesto,tristo posto više od sadašnje cijene i trpimo gubitke.Ne treba dodatno širiti paniku,već razložno pokušati smiriti situaciju.Dionice se
ne prodaju kada u jeftine,a sada su jeftine,a mogu se i prodati ako se pojavila povoljnija prilika.

Pozdrav forumašima, starim, novim likovima i nikovima od drhtave ručice. Gdje vam je optimizam?
Dno dolazi to mi je je jasno, a kada, za tu bi informaciju odmah odbrojio soma €?! A vi?

Nisam vidio da je netko stavio cijeli članak iz Nacionala a ako i je vjerojatno su ga mnogi propustili pa evo…

Ekskluzivno
Bez pomoći MMF-a država u bankrotu u naredna tri tjedna

Vlada RH ozbiljno će razmotriti opciju da od MMF-a zatraži financijsku pomoć kako bi mogla otplatiti dospjeli vanjski dug

Ivo Sanader, Damir Polančec, Ivan ŠukerVlada Republike Hrvatske ozbiljno razmatra mogućnost da u naredna tri tjednau zatražit novčanu pomoć od međunarodnih financijskih institucija, prije svega od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kako bi u sljedećoj godini izbjegla financijski kolaps. Tu informaciju Nacionalu je potvrdilo nekoliko izvora iz međunarodnih financijskih krugova, koji su dobro upućeni u rad Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke (HNB). Prema njima, Vlada i HNB obratit će se MMF-u za pomoć najkasnije do usvajanja državnog proračuna za 2009. godinu, na kojem se ovih dana gotovo u tajnosti užurbano radi u Ministarstvu financija. Proračun bi se trebao naći na raspravi u Saboru 15. studenoga a do tada će Vlada imati garancije MMF-a. Kako će državni budžet izgledati zasad znaju samo oni koji rade na njemu. No, prema izjavi ministra godpodarstva Damira Polančeca, izrečenoj u ponedjeljak na konferenciji pod nazivom “Tko će opstati, a tko propasti”, najvažniji državni financijski dokument mogao bi biti vrlo restriktivan. Naime, Polančecovu ministarstvu za iduću je godinu namijenjeno 147 milijuna kuna manje nego ove godine.

Sada je potpuno jasno da se globalna financijska kriza prelila na Hrvatsku te da je naša zemlja sljedeća žrtva bankarskog kolapsa, koji je nedavno započeo u Sjedinjenim Državama, što je rezultiralo globalnom paralizom protoka međunarodnog kapitala, a neizbježno će završiti recesijom i gospodarskom krizom u svim zemljama Zapada. Glavni razlog obraćanja za pomoć MMF-u, s kojim je Hrvatska godinama surađivala temeljem stand by aranžmana, upravo je nemogućnost dobivanja kredita kako bi se servisirao dio vanjskog duga, koji uskoro stiže na naplatu. U sljedećoj godini država i gospodarstvo morat će vratiti 10,8 milijardi eura raznih kredita dobivenih prethodnih godina u inozemstvu. Od toga samo država međunarodnim financijskim institucijama duguje 5 milijardi eura. Stručnjaci smatraju da će uz predviđeni rast gospodarstva od samo 2 posto u sljedećoj godini Vlada i gospodarski subjekti jedva moći plaćati kamate. I ranije se dešavalo da državi na naplatu u kratkom razdoblju stigne velik iznos glavnice, ali prethodnih se godina taj problem rješavao reprogramiranjem dugova jer je do kapitala na međunarodnom tržištu bilo relativno lako doći. Situacija se u posljednja dva mjeseca promijenila i nove kredite nemoguće je dobiti po starim cijenama.

Upućeni tvrde da zbog nagomilanih dugova i troškova administracije državna riznica puca po šavovima a ministar financija Ivan Šuker trenutačno proživljava najteži kvartal u svoja dva dosadašnja mandata. U pitanju nije samo otplata duga kreditorima, već i redovita mjesečna isplata korisnika državnog proračuna. Ministar Šuker svaki mjesec mora za mirovine izdvojiti 1,1 milijardu kuna, a za plaće koje se financiraju iz državnog budžeta 1,8 milijardi kuna. Pojavile su se čak informacije da se državni budžet krpa na način da se raznim vladinim agencijama naprasno oduzima dio njihova godišnjeg budžeta, koji je nužan za funkcioniranje i isplatu plaća zaposlenima.

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

kolega a tko je to napisao i izjavio pa barem da ne lupetamo gluposti do iznemoglosti …
najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

To je naša burza.

[/quote]

[/quote]

hajde ti neznajuch sutra u školi zamoli profesora matematike da ti objasni postotni račun i ne blamiraj se više.

dragi forumaši, nije još došao kolaps. jednog dana kada dođe, a doći će na cijeloj kugli zemaljskoj ,tada neće samo dionice doći do dna, ni novac neće vrijediti ništa, vrijediti će samo sačuvati goli život. nisam pesimist.optimist sam jer to nije sada ova kriza. ne brinite za vaše novce i dionice. doći će oporavak. ali već od danas pripremajmo se za ONU KRIZU kada će ŽIVOT biti najvažnija imovina, jer danas ga očito malo ko cijeni. …Hvala

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Pozdrav forumašima, starim, novim likovima i nikovima od drhtave ručice. Gdje vam je optimizam?
Dno dolazi to mi je je jasno, a kada, za tu bi informaciju odmah odbrojio soma €?! A vi?

http://www.fool.com/investing/value/2008/11/11/turning-1000-into-277-trillion.aspx

dulcolax - vidi mi ruku

New Report

Close