Ma jel vi razumite šta to znači? Ako vrijednost tvrtki padne na te razine doći će do njihovog propadanja jer neće bit više likvidnosti, a tko će onda državi plaćat poreze. Što se mene tiče i bolje da propadnemo te da budemo pod vlašću neke ozbiljne nacije jer ovi dojučerašnji čuvari ovaca mogu i jesu sve rasturili.
ne, ne,ne…nemoj miješati kruške i jabuke!
dodatni pad dionica od recimo 30% ili 50% ne bi imao nikakve veze s propadanjem samih tvrtki jer bi one i dalje radile, plaćale poreze itd. samo bi im vrijednosti na burzi bile nikakve…eto ti ATPL za primjer, pred nekih 5-6 godina bila je na 40 kn i nije propala, a sada je na 860!
treba se znači samo strpiti 5-6 godina i sve će doći na svoje [thumbsup]
Ma nema više na našem tržištu nikakve logike. Fundamenti ne znače više ništa. Dobre vijesti ne dižu cijenu, čak više ni loša vijest ne spušta cijenu. Vlada samo panika i pohlepa.
Ma jel vi razumite šta to znači? Ako vrijednost tvrtki padne na te razine doći će do njihovog propadanja jer neće bit više likvidnosti, a tko će onda državi plaćat poreze. Što se mene tiče i bolje da propadnemo te da budemo pod vlašću neke ozbiljne nacije jer ovi dojučerašnji čuvari ovaca mogu i jesu sve rasturili.
ne, ne,ne…nemoj miješati kruške i jabuke!
dodatni pad dionica od recimo 30% ili 50% ne bi imao nikakve veze s propadanjem samih tvrtki jer bi one i dalje radile, plaćale poreze itd. samo bi im vrijednosti na burzi bile nikakve…eto ti ATPL za primjer, pred nekih 5-6 godina bila je na 40 kn i nije propala, a sada je na 860!
treba se znači samo strpiti 5-6 godina i sve će doći na svoje [thumbsup]
[/quote]
opet cemo je kupovat po 40 kn.
Jel ti znaš kolega dimo da firma u Americi kad padne toliko gubi kreditni rejting ne može dobit nikakav kredit i doviđenja, a jel znaš koliki je bio proračun recimo 2003 godine. Dva i pol puta manji nego sad, a znaš li zašto, e pa zato jer su firme bile na razinama na kojim su i bile. Pa kad država bude imala proračun od 50 milijardi kuna a troškove od 120 milijardi kuna pa da vidimo. Očito ovde ljudi ne znaju šta govore.
pomalo me strah sutrašnjeg otvaranja: danas imamo loše vijesti-pumpanje medija o bankrotu države, odustajanju od pokretanja novih fondova na našem TK, pa vijesti o današnjem potopu crobexa…još ako USA danas zatvori crveno, EU će sutra opet u crveno,a mi poslušno za njima i onda sutra probijamo psihološku granicu crobexa od 2000
što mislite o tome?
Ma nema više na našem tržištu nikakve logike. Fundamenti ne znače više ništa. Dobre vijesti ne dižu cijenu, čak više ni loša vijest ne spušta cijenu. Vlada samo panika i pohlepa.
Naprotiv,usli smo u kolektivnu nirvanu 😉
MENE SAMO ZANIMA ZAŠTO FONDOVI KOJI SU PROBILI GRANICU NISU JOŠ LIKVIDIRANI???????
KAKVA SU TO PRAVILA I ZAKONI???
LOPOVI!!!!
Fondovi moraju biti 3 mjeseca ispod 5 mil. kuna da bi bili likvidirani.
Kako su nas počeli bombardirati lošim vijestima dobro da nismo danas odradili -15% kako su iz hanfe objavili.
Kako su nas počeli bombardirati lošim vijestima dobro da nismo danas odradili -15% kako su iz hanfe objavili.
interesantno
MENE SAMO ZANIMA ZAŠTO FONDOVI KOJI SU PROBILI GRANICU NISU JOŠ LIKVIDIRANI???????
KAKVA SU TO PRAVILA I ZAKONI???
LOPOVI!!!!
Fondovi moraju biti 3 mjeseca ispod 5 mil. kuna da bi bili likvidirani.
[/quote]
Ok ako je to tako kako kažeš. Ono što mene zanima je ako fond menađer na par dana ubaci koji milion u fond tj. "posudi" lovu od nekog poznatog i onda mu vrati isto da li i onda vrijedi to pravilo
od 3 mjeseca ili se rok produžuje na nova 3 mjeseca pa tako unedogled.
Što kaže zakon o tome?
Zeuse budi bez brige.
Odradit će se tih 15% vrlo brzo. Kako stvari stoje može biti samo još gore. 15% je pre optimistično.