Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pustite dionice!
Kupujte oružje, municiju i hranu.
Kakvo vrijeme nas čeka, srednji vjek će biti premija u odnosu na našu budućnost. Ne bi se iznenadio da tamo 2010 razne htvatske političke stranke idu od kuće do kuće i nasilno ubiru harač. Trebati će se obraniti. Šta ako vam dođe gladan Šuker na vrata, ili Đapić. Ti bi vam i djecu izjeli. Narednih godina kada ne bude bilo niti struje, niti hrane puška je najbolji prijatelj i zalog u budućnost. Po mogućnosti automatska. Dionice – prošlo svršeno vrijeme.
Znači treba prodat dionice što prije. Što prije prodamo više ćemo dobiti novaca.
Sa tim novcem treba kupovati ovisno o mogućnostima redom (dolje nabrojanom treba težiti):
1. dvije automatske puške Kalašnjikov, (muž, žena). Srbijanku jer je najbolja automatska a Kalašnjikov jer je najrasprostranjeniji na našim područjima te je samim time osigurano brdo rezervnih djelova i municije.
2. 1000 kom. streljiva kalibra 7,62, plus 20 kom. tromblona
3. PHP 2000 (isti razlog kao i za srbijanku) komada ovisno o broju djece. Svako djete jedan pištolj po glavi sa dva šaržera metaka.
4. 25 kom. protupješadijskih mina (tkzv. pašteta) za okućnicu
5. 10 000 čiste vode UN1QUE
6. 1000 kg konzervirane hrane po članu obitelji mesnog sadržaja (kuhana šunka, tunjevina, paštete, goveđi gulaš…)
7. kiselog kupusa 500 kg po glavi
8. orašastih plodova raznih (kesten, orah, badem…) 200 kg po glavi
9. papira za VC 1000 rola po glavi ukućana
10. zimske robe, skijaške 20 kompleta po glavi sa 20 kompleta čizama isto po glavi
11. i najvažnije pancirke 2 kom. po članu.

Jedino tako će te možda preživjeti nekoliko predstojećih godina.

Ja sve nekako čekam da netko iz vlade demantira one napise iz Nacionala o mogućem bankrotu države…
A nikako da dočekam…

Evo, sad su objavili da se neće zaduživati kod MMF-a:
Vlada nije niti će kontaktirati za pomoć Međunarodni monetarni fond jer za tim nema potrebe. Odlučno odbacujem sve spekulacije da je to moguće, opovrgnuo je premijer natpise u jednom hrvatskom tjedniku o tomu kako se Hrvatska sprema zadužiti kod te međunarodne financijske institucije jer sama nije u mogućnosti prevladati nadolazeću krizu u gospodarstvu.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3194016/index.do
[/quote]

Moram priznati da i sam izvor početne informacije nije relevantan, ali u ovo doba straha čak i krive informacije izazivaju totalni kaos…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Kao što sam vam i obećao nije me bilo na Forumu ( niti Investoru) dva tjedna, jer to više nije imalo smisla… Danas sam navratio samo da vas pozdravim i vidim što je top tema o kojoj se piše… Ponavljam što je moja filozofija i pozivam male igrače da je za svoje dobro slijede…. Imam određenu količinu dionica HT-a i nešto siće Dalekovoda…. Što god se događalo neću prodavati HT dok ne dosegne 400 kuna… To sam si zacrtao i od toga ne odustajem… Do tada ću si lagano svake godine uzimati dividendu , onako više kao đeparac ili bonus…. I zato nemojte si razbijati glavu zbog mešetara i muljatora…. Postavite si ciljeve i margine za svoje dionice i opustite se… Nije vrijedno živciranja… A ponavljam po tisućiti puta, tko želi trejdati , bolje da ode u kladionice….. veća ja mogućnost dobitka, a i manipulativni troškovi nisu tako veliki……

Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

Ja ne mogu o ovome razmišljati na normalan način nego da tu netko namjerno želi uništiti naše firme a Vlada im to omogučava.i to im omogučava tak da šuti i dozvoljava ovu otimačinu.Normalno bi trebala Vlada da upuca novce u TK( ali pošto nema )tad bi trebala mirovinskim fondovima dati naputke da kod nas kupuju a ne troše naše novce vani.Pa di to ima, halo Sanader,Šuker…?
Dobro govori kolega Znanac samo odmor u 20 kvadrata i kruh i voda.
Pa dije taj HDZ sad,da potvrdi svoju IDEMO NAPRIJED????????????????????????

vlada da naredi mirovincima da kupuju dionice i da spriječe otimačinu? [lol] [bye]

OMF-ovi ne kupuju jer čekaju jači pad crobexa i krah desetak OIF-ova na našem TK i dok se to ne dogodi nisu ludi kupovati a to što je vas kolega pohlepa natjerala da kupujete i potrošite zadnju kunu pa ćete sad tužno gledati kako tržište svaki dan pada dok ne dođe na razine interesantne mirovincima (crobex oko 1600-1800) to je ipak samo vaša greška i samo vaš problem!
[/quote]
Dimo ,tebe bi isto trebalo zatvoriti.Tko tebi daje takve informacije.A što ćemo mi koji nismo blizu
takvih informacija.Ma i vama će HANFA doći glave.
[/quote]

Pazi ovo "LOPINA se javlja i priča o zatvaranju !!!" hahahahaha
[thumbsup]
[/quote]

@ dimo

Razina Crobexa od (1600-1800) koju spominjetebi bila još i super samo da ne ide niže od toga, osobno se pribojavam scenarija razine Crobexa (1000), a o razini Crobexa ne želim niti razmišljati (500)! [bye]

Pozdrav.

***obrisano*** Na razini crobexa od 500 bodova neće postojat više RH:

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Bilo je često pitanje gdje je lova od Ine. Ljudi koji su zaradili lijep novac na dionicama Ine nisu ga odmah ulagali jer je u to vrijeme burza stagnirala ili padala na četvrtom valu,ali kad je krenuo oporavak, neiskusni bivši dioničari Ine krenuli su za novom zaradom i ulaganjem svojih novaca, oni malo spretniji uspjeli su i prodati u kratkom roku, ali večina je zaglavila u dionicama i sad čekaju rasplet situacije. Oni koji če biti čvrsti i koji neče svaki dan pratiti burzu, lijepo če zaraditi, a oni drugi…….?????

***obrisano*** Na razini crobexa od 500 bodova neće postojat više RH:

to misliš zbog današnjeg članka u nacionalu/globusu gdje piše da našoj državi prijeti bankrot za 3 tjedna ako ne dobije hitnu pomoć MMF-a?

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Razina Crobexa od (1600-1800) koju spominjetebi bila još i super samo da ne ide niže od toga, osobno se pribojavam scenarija razine Crobexa (1000), a o razini Crobexa ne želim niti razmišljati (500)! [bye]

Pozdrav.

ne pretjeruj mamuse, ne vjerujem da će crobex pasti ispod 1500!

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Pustite dionice!
Kupujte oružje, municiju i hranu.
Kakvo vrijeme nas čeka, srednji vjek će biti premija u odnosu na našu budućnost. Ne bi se iznenadio da tamo 2010 razne htvatske političke stranke idu od kuće do kuće i nasilno ubiru harač. Trebati će se obraniti. Šta ako vam dođe gladan Šuker na vrata, ili Đapić. Ti bi vam i djecu izjeli. Narednih godina kada ne bude bilo niti struje, niti hrane puška je najbolji prijatelj i zalog u budućnost. Po mogućnosti automatska. Dionice – prošlo svršeno vrijeme.
Znači treba prodat dionice što prije. Što prije prodamo više ćemo dobiti novaca.
Sa tim novcem treba kupovati ovisno o mogućnostima redom (dolje nabrojanom treba težiti):
1. dvije automatske puške Kalašnjikov, (muž, žena). Srbijanku jer je najbolja automatska a Kalašnjikov jer je najrasprostranjeniji na našim područjima te je samim time osigurano brdo rezervnih djelova i municije.
2. 1000 kom. streljiva kalibra 7,62, plus 20 kom. tromblona
3. PHP 2000 (isti razlog kao i za srbijanku) komada ovisno o broju djece. Svako djete jedan pištolj po glavi sa dva šaržera metaka.
4. 25 kom. protupješadijskih mina (tkzv. pašteta) za okućnicu
5. 10 000 čiste vode UN1QUE
6. 1000 kg konzervirane hrane po članu obitelji mesnog sadržaja (kuhana šunka, tunjevina, paštete, goveđi gulaš…)
7. kiselog kupusa 500 kg po glavi
8. orašastih plodova raznih (kesten, orah, badem…) 200 kg po glavi
9. papira za VC 1000 rola po glavi ukućana
10. zimske robe, skijaške 20 kompleta po glavi sa 20 kompleta čizama isto po glavi
11. i najvažnije pancirke 2 kom. po članu.
Jedino tako će te možda preživjeti nekoliko predstojećih godina.

I onda dođe lugar pa nas istjera iz šume!

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Slažem se za padajući trend. Samo iritira me jedna stvar. Npr. kod Morgana, AIg-a itd . dionice su toliko tresnule jer je skoro propalo sve. Sada su stigli njihovi izvještaji poslovanja gdje je navedeno da su izgubili hrpu milijardi $, i brže bolje još tresne dolje jer su rezultati loši. A ne- pa neće valjda biti super ako su skoro propali. To mi ide na jetra! Šta su menađeri očekivali? Znači može jošdolje! A kad je prije izbora u USA tržište raslo pa palo onda je tumačenje tih istih fond "menađera" i analitičara sa bloomberga bilo kako je taj rast ukalkuliran u cijenu dionica, pa nije raslo više! Ma kako kako da taj izvještaj o poslovanju tih tvrtki već nije ukalkuliran u cijenu dionica danas nego još pada???? Jednostavno jer špekulanti iskorištavaju sentiment tržišta i ruše koliko god mogu. njima da je dionica 5 kn, oni bi htjeli da padne na 1 kn. ja mislim da su današnje cijene i više nego nepotrebno pale, pogotovo u Hrvatskoj i nekim zemljama srednje Europe

zlikovac

Ma jel vi razumite šta to znači? Ako vrijednost tvrtki padne na te razine doći će do njihovog propadanja jer neće bit više likvidnosti, a tko će onda državi plaćat poreze. Što se mene tiče i bolje da propadnemo te da budemo pod vlašću neke ozbiljne nacije jer ovi dojučerašnji čuvari ovaca mogu i jesu sve rasturili.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

AKO DRŽAVA BANKROTIRA…. / proglasi bankrot/ ….kako će država dalje funkcionirati tj.
da li bankrot ujedno znači OTPIS DUGOVANJA DRŽAVE …mislim prvenstveno na zdravstveni sustav..
i NOVI POČETAK ….Gdje je to u zakonskim aktima moguće opisano ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close