Primječuje se šarenilo.I to je super da i rezultati nešto znaće.Ima dobrih pluseva ali i minusa.Brodari su reagirali na vijest iz Kine.
INA ide na P/E sličan HT,što je i logično.Ht će isplačivati dividendu,a INA ide u obnovu rafinerija,pa
dividende vjerovatno neće biti.I građevinari šareno.Prema rezultatima.
Jedino ADRS se ne miće.Kvartalni izvještaj će biti vjerovatno odličan,ali očekivanja na novi zakon
o zabrani pušenja ubija ovu dionicu.Više i od realnih negativnih efekata.Ali sve što je negativno se u ova
vrimena multiplicira.
A prometi su katastrofalno mali.Mirovnci pasivno promatraju,tehničari čekaju katastrofu,a mali su
odavno pobigli,otvoreni su u komi..
Ipak bi trebali malo povečati plus kada otvore Ameri u plusu .
Za sada američki futuresi rastu i već su preko 2%.
Sve je stalo i svi čekaju kakav će graf nacrtati ekipa iz TA.
Kolega, STVARNO mislite da SVI trguju na burzi tako što gledaju "kakav će graf nacrtati ekipa iz TA"?
Tako ste ozbiljni pa bi možda bilo dobro da razmislite o otvaranju tvrtke TA d.o.o. ili osnivanju OIF TA.
U nestabilnim vremenima ljudi počinju vjerovati u svašta, pridržavaju se svakakvih slamki spasa, crtaju slike i grafove, pišu pjesme i ljubiće, snimaju sapunice,… ukratko zabavljaju puk na razne načine.
Sjetite se nafte na 145 ili Crobexa na 5400.
Ne zaboravite onda kako se kada je najveća euforija trend naglo okrene.
IZVJEŠĆE GOSP. KARDUMA / ranojutro ..danas/
Slušam Karduma o stanju na burzi u protekla tri tjedna. Nekakav je miran, reklo bi se prijeteći
samozadovoljan.
Popeli smo se o.o7 bodova, sve je sjajno..zacementirano..bit ćemo perspektivni…
Pitam se ..kad je uspio i na koliko Crobexa prodati svoj portfelj, kad ovako pametno zbori, i
strpljivo izlaže….
Negdje ljeti..na televiziji bio je izbezumljen, uznemiren, ljut na male investitore jer zbog njih-
"paničara" padamo , bez razloga….
Znači ..prodao je negdje pred ljeto, kod onog malo boljeg oporavka Crobexa..tako da do sada
nije baš imao interesa poduzimati ništa , zbog opet poznatog..razloga-………sukoba interesa..
@ tigrus
Koliko ti valova vidiš do sad u silaznom trendu?????
Ja 16, netko drugi 8, ti 4…
Okanite se gluposti i vudu vradžbina!
Kaj se događa?
El se trži uopće?
Ovo mi izgleda kao zatišje pred buru ili mi ne radi gledalica.
12.7 milja prometa.
Sa tim nebi probili niti najmanji otpor koji postoji.
Može li gore?
Po meni masivni druk.
Netko se nije iskrcao.
Sentiment i strah od recesije se ne može promjeniti u Americi preko noći.
E da ima Hanfe kod njih.
[/quote]
Prevršena je svaka mjera s tom "recesijom", pa nemreš ju 500 puta zaredom ukalkulirati u vrijednosti
naravno da cemo propasti
al prije toga bi trebalo domace izdajice dobro podmazati
po mogucnosti dionicama i novčekima
nadam se da nisi i ti jedan od gmazova
Kaj se događa?
El se trži uopće?
Ovo mi izgleda kao zatišje pred buru ili mi ne radi gledalica.
12.7 milja prometa.
Sa tim nebi probili niti najmanji otpor koji postoji.
Može li gore?
Mislim da se trži primjereno trenutku u kojem se nalazimo, tj. onaj koji kupuje pazi da to radi s regulom, odnosno tako da ne podiže prevelike valove kako ne bi uzburkao cijene pojedinih dionica.
A zašto bi to drugačije radio kada je iza nas, prošlih tjedana, protutnjilo uplašeno elektronsko krdo pa brzo i jeftino rasprodalo sve što je moglo.