Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treba pratiti trendove, ako je silazni trend onda nema smisla smanjivati prosjek kupnjom, nego jedino prodajom i kupnjom po nižoj cijeni. Kad dionica raste onda to ima smisla.

Po mom mišljenju jedino smanjenje gubitka se ostvaruje ako se onih 100 kom kupljenih po 160 kn,proda recimo po 130..zatim ponovno ulazi po cca 100 kn…dukupljuje se cca 26kom ako se oduzme provizija..samo istom sumom koju smo uložili,ali treidanjem dokupljivali možemo smanjiti minus..tako sam ja radila i još radim sa atpl..ulog mi je isti ali broj dionica nije…ne gubim ni na transakcijama ako sam npr. sa 250 kom došla na 280..

Neznam baš čini mi se jednostavnija moja logika…

Po meni mana dokupu je to što moraš imati uvijek novca viška u toj situaciji nemožeš izgubiti
nikako i veoma malim pomakom Crobexa UP možeš zaraditi….

Ali i prodat sa 30% minusa pa čekat na -60% i to je opasno…
Obzirom da se raspon cijene veoma brzo mijenja a i čini me
se da je nemoguće pogoditi u kojem će trenutku u kojem pravcu…

A i po meni to je upravo i razlog ŠTO SMO OVOLIKO PALI – svi pa čak i mirovinci
čekaju Crobi na 1800…
Držim da bi se bar oni trebali odnositi odgovornije ,korektno i fer prema tržištu i ulagačima a oni i dr. fondovi zajedno namjerno ruše tržište….

Izgleda da u obje varijante treba imati i malo sreće…

smanjuje se minus.......

Ta teorija o smanjivanju ulaza…Može li mi tko to razumno rastumačiti?Uvijek mi se čini da moraš dvostruko dokupljivati kako bi ti prosjek značajnije padao..A opet nikako s dokupljivanjem ne stižeš do trenutne cijene.Dakle,stalno zaostaješ,a kupuješ sve više…Ima li to smisla (Ima,naravno,ako dionica krene prema gore).Što ako stagnira?Da li i dalje dokupljivati? [sad]

Neznam u praksi ali čisto u teoriji.
Pošto imam cca 100dionica INGRe kupljenih po 160kn (16000kn)prvi put ako padne
na 100kn ukoliko kupim 100kom po 100 kn (10000)
IMam 200 dionica ukupno plaćenih 26000kn izlazi 130kn po dionici …
Kako INGRA često dodirne 130kn čini mi se da bi u ovom scenariu mogao izaći na nuli..
Gubim provizije naravno ….
Ali i nemislim prodavat INGRu čekam na puno većim raz. ali ulaz ću svakako pokušati smanjiti …
Ako bude keša naravno – prošli put na 106 ga nije bilo a PERJANICA odletjela na 160…

Ovo ima nekakve logike …

Isto tako na Ledo koji mi je ulaz na 7650 ako ga kupim na 5000kn normalno da se ulaz smanjuje debelo..

Mislim da je za sve koji su danas u dionicama ovo jedino ispravno rješenje – po meni danas bolje
nego sve prodat uz ogroman gubitak pa čekat Crobi na 1800….
Zato jer kriza neće trajat 100god. a i npr. Ledo će opet biti min. 12-13k to vjerujem nitko ne dvoji…

Hebiga možda i griješim ali tako mislim…

Iskusniji ulagači – može komentar….
[/quote]

Dokupljivanje zbog smanjivanja ulaza je balkanska glupost!!Evo tvoj primjer-kupio 100 po 160,palo na 100,pušiš 60!!Dokupluješ još 100 po 100,imaš 200,ulaz 130,znači i dalje pušiš 60!!Da ovih drugih 100 držiš na računu(znači ne dokupljuješ) pušiš onih 60!!
Zašto dokupljivati,zašto ne kupiti nešto drugo?Kupiš nešto drugo,kolko si platio tolki ti je ulaz a pušiš i dalje onih 60!!Znači,dokupljivanjem se smanjuje gubitak u postocima(%) a u kunama OSTAJE ISTI!
Naravno,možete se popišati na to…… [lol]
[/quote]

Ma i tvoja logika je dobra …

Ali ja sam mislio da AKO SI STVARNO UVIJEREN da držiš dobru dionicu i uvijeren si da će u dogledno vrijeme sigurno rasti pa čak i više nego većina drugih – bolje smanjiti ulaz nego prodati s ogromnim minusom…

Ali držim da si i ti u MOŽDA pravu pa ću možda smanjiti ulaz LEDU sa ZVIJEZDOm
pa ću imati npr. ulaz na 5000kn po dionici

Pa kad obje budu 15-20k biće mazanja……

SRETNO SVIM DIONIČARIMA ……

smanjuje se minus.......

Ma ni slućajno ne čekam crobi na 1800,nedaj Bože..ali prošli period smo imali rast nekoliko dana i bilo je logično da če doći do pada…utorak sam iskoristila i jedan dio porfelja prodala,da bi u četvrtak te iste dionice opet kupovala,dokupila par komada više…ne volim to,pre stresno je, i znam da je preveliki rizik,ali jedino tako si smanjujem minus …ovo ionako nije prava burza več kockarnica,na žalost.

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

ma bez previše filozofije, sad treba svu lovu koju se može trošit na dokup…ja sam davno na nekim dionicama bio na -30, a sad s dokupom mogu smanjit ulaz na toliko…i nakon jedno dvije-tri godine imam dosta dionica na nuli, pa onda mogu preslagivat portfelj…

to mi se čini najjednostavnije, a opet nije lako zadnju lovu ostavljat na burzi, a tko zna šta će još bit….

Moderatora treba zabranit!!!

Ako postavim prognozu, da će sljedeći tjedan brodari rasti…(uz predpostavku, da sam u pravu a vjerujem, da jesam).

Čak i ako bi se većina tehničara slagala oko tržišnih predviđanja, ne bi svi ušli na tržište u isto vrijeme. Neki bi pokušali anticipirati signal i ići na tržište relativno rano. Neki bi čekali, da se pojavi određen obrazac ili signal nekog pokazatelja.. Treći bi ipak čekali dok cijena ne padne nakon što je velik broj sudionika ušao u tržište…i to je to.

Ma ni slućajno ne čekam crobi na 1800,nedaj Bože..ali prošli period smo imali rast nekoliko dana i bilo je logično da če doći do pada…utorak sam iskoristila i jedan dio porfelja prodala,da bi u četvrtak te iste dionice opet kupovala,dokupila par komada više…ne volim to,pre stresno je, i znam da je preveliki rizik,ali jedino tako si smanjujem minus …ovo ionako nije prava burza več kockarnica,na žalost.

Bravo Mareeeeee. ispočetka sam blejao u one grafove i mislio- uuuu što su ovi ljudi pametniiii- al nakon par mjeseci vidim da to i nema toliko smisla. imaš različitih predviđanja, jedno je uvijekl točno a ostala nisu. Ja sam još uvijek mišljenja da nemože niko predvidjeti što će sutra biti. Biće onako kako odluče VELIKI sa lovom, ili eventualno neka euforija… Nema ovdje pravila- sve je to kockarnica-za one koji žele brzu zaradu. Ja čekam-dugoročno. Ovo drugo je SSTTRREESSSS kao što reče naša draga Mareeeee. . . Hvala na pažnji.

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Čovjek koji će pokrenuti ZSE

http://www.javno.com/hr/sport/clanak.php?id=201566

Ovdje upišite svoj komentar…

Anonimno, 08.11.2008. u 20:57
Vaš link i ovi traze dno dna….samo se o dnu prica……

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Burza gleda u budućnost a za 2010 su prognoze prilično optimistične. burza je ionako godinu dana unaprijed od realnog sektora, dakle upravo plaćamo danas za krizu u 2009, a 2009.te ćemo kupovati dionice za koje mislimo da će dobro raditi u 2010.

Ovo je delboy ( caymanov ) citat komentara na susjednom forumu.
crtica koja drzi vodu , bez uobicajenih navlacenja

najvrednije stvari u životu su besplatne

Ta teorija o smanjivanju ulaza…Može li mi tko to razumno rastumačiti?Uvijek mi se čini da moraš dvostruko dokupljivati kako bi ti prosjek značajnije padao..A opet nikako s dokupljivanjem ne stižeš do trenutne cijene.Dakle,stalno zaostaješ,a kupuješ sve više…Ima li to smisla (Ima,naravno,ako dionica krene prema gore).Što ako stagnira?Da li i dalje dokupljivati? [sad]

Neznam u praksi ali čisto u teoriji.
Pošto imam cca 100dionica INGRe kupljenih po 160kn (16000kn)prvi put ako padne
na 100kn ukoliko kupim 100kom po 100 kn (10000)
IMam 200 dionica ukupno plaćenih 26000kn izlazi 130kn po dionici …
Kako INGRA često dodirne 130kn čini mi se da bi u ovom scenariu mogao izaći na nuli..
Gubim provizije naravno ….
Ali i nemislim prodavat INGRu čekam na puno većim raz. ali ulaz ću svakako pokušati smanjiti …
Ako bude keša naravno – prošli put na 106 ga nije bilo a PERJANICA odletjela na 160…

Ovo ima nekakve logike …

Isto tako na Ledo koji mi je ulaz na 7650 ako ga kupim na 5000kn normalno da se ulaz smanjuje debelo..

Mislim da je za sve koji su danas u dionicama ovo jedino ispravno rješenje – po meni danas bolje
nego sve prodat uz ogroman gubitak pa čekat Crobi na 1800….
Zato jer kriza neće trajat 100god. a i npr. Ledo će opet biti min. 12-13k to vjerujem nitko ne dvoji…

Hebiga možda i griješim ali tako mislim…

Iskusniji ulagači – može komentar….
[/quote]

Dokupljivanje zbog smanjivanja ulaza je balkanska glupost!!Evo tvoj primjer-kupio 100 po 160,palo na 100,pušiš 60!!Dokupluješ još 100 po 100,imaš 200,ulaz 130,znači i dalje pušiš 60!!Da ovih drugih 100 držiš na računu(znači ne dokupljuješ) pušiš onih 60!!
Zašto dokupljivati,zašto ne kupiti nešto drugo?Kupiš nešto drugo,kolko si platio tolki ti je ulaz a pušiš i dalje onih 60!!Znači,dokupljivanjem se smanjuje gubitak u postocima(%) a u kunama OSTAJE ISTI!
Naravno,možete se popišati na to…… [lol]
[/quote]

Ma i tvoja logika je dobra …

Ali ja sam mislio da AKO SI STVARNO UVIJEREN da držiš dobru dionicu i uvijeren si da će u dogledno vrijeme sigurno rasti pa čak i više nego većina drugih – bolje smanjiti ulaz nego prodati s ogromnim minusom…

Ali držim da si i ti u MOŽDA pravu pa ću možda smanjiti ulaz LEDU sa ZVIJEZDOm
pa ću imati npr. ulaz na 5000kn po dionici

Pa kad obje budu 15-20k biće mazanja……

SRETNO SVIM DIONIČARIMA ……
[/quote]
ajojjj citat na citat , ma za Vas nema brige i tako ste dugorocno u dionicam i ne brine Vas svakotejdna promjena cijena dionica.

ajde dobro na ovim cijenam je to prihvatljivo, ako te to tijesi .

najvrednije stvari u životu su besplatne

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=24591e3e-1870-48c2-95cc-964e3ab7dc58

CJELI svjet govori da su dionice PODCJENJENE samo kod nas bi guzonje za 1 kn

ne znam kaj je novoselec kalkuliral u cene kad je kupovao po 80% vecim cenama, moguce ovo bolje poslovanje koje nije pozitivno prihvaceno kod ulagaca
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f8725b04-9e4e-4ab9-9c7b-5fd30d3565cd

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

New Report

Close