Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo danas se opet dogodilo.

Komplet cijeli svijet zelen +2 i više a mi u bl. minusu.

A FI dobra…

Čudno… [angry]

kolega svi su se vec oporavili cca 20% a mi na 5%.
uz rast ATPL OD 334% PADA 70% u tri tjedna jer su vozarine pale pa se nezna kakvo ce biti izvjesce. kupuju se dobre,sigurne firme kao Optima po mogucnosti na javnoj ponudi kad je cena najveca za moje penziono a ako propadne za 10-ak godina cemo reci losa procena al je bila u dobrom sektoru.
necu kupovat HT tu nema ustupaka i provizije
idemo dalje…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Nema danas onih drukera tipa pobjeda,tigrus,kerefek,febo itd…

reci srećo [kiss]
slušam…. [proud]
[/quote]

ja sam isto tu, svadjam se na tehnickoj sa nekim frikovima….
molim te lijepo, oni tvrde da crobex nece na 1100!!
[shocked] [shocked]

sokirali me…
kak ti ? jesi se uspio iskrcati?
[/quote]
a prodao si ingru kupljenu po 130 s malim gubitkom?
pametno ak ce groby na 1100 onda si i zaradio, uuu bravo za tebe

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f8725b04-9e4e-4ab9-9c7b-5fd30d3565cd

jel bi to znacilo da smo jos precenjeni zbog mogucih losijih rezultata 2017?

Dosier X

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=4cc62f1e-2e9e-4a18-bc76-a82c1fc4e44b

Pametni su ti u Hanfi?
kakav lik.Ide uspoređivati nešto što se nikako ne možže usporediti. Ako je ekonomija u ono vrijeme bila 800x slabija od današnje tako će i oporavak biti puno brži, jer se ipak danas puno prije krenulo u oporavak financijskog sektora no prije, što je preduvjet svih investicija i razvoja. Zato bravo za "stručnjaka" iz Hanfe!!!ma svi su oni tamo isti. Neznaju ništa sami zaključiti nego se ponašaju kao po nekoj špranci iz knjige. Ko tebi da posao tamo?

Jel njima dozvoljeno javno iznošenje takvih "proročanstava"? Čisto naklapanje. HANFA ipak za ulagače treba biti nešto ozbiljnije, a ne plasirati tekstove koji u ovom slučaju mogu ostati samo mrtvo slovo na papiru, a preventivno mogu imati utjecaj na razvoj tržišta.

Ja i dalje tvrdim da je Sanader propustio nedavno smijeniti i trećeg čovjeka a to je Ante Samodol. U Hanfu treba hitno instalirati nekog poput Fabera kako bi se presjekle manipulacije na TK u RH. Nedavno sam pisao da isti ugrožava financijski sustav države, a evo kako vidim i gosn Rohatinski je skužio što ta ekipa radi. [bye]

u potpunosti se slažem, kolege pišite , upozoravajte ja također djelujem , mafija vlada na zse
[/quote]
prije bi rekao prefrigani seoski prevaranti.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

Sada čitao postove o pojedinim dionicama…

Vidim da prošli tjedan PBZ masovno rasprodaje – postaje gori od ZABe
po ovo naše trenutno jadno tržište …

iMA LI KO KAKVIH INFORMACIJAA O TOME …

Znam da je kriza i da ljudi kada čitaju ove crne prognoze još -15% vade udjele pa i u ogromnom minusu a bojeći se i većeg … Ali pa zar je i PBZ bez novaca pa toliko rasprodaje ….

smanjuje se minus.......

Ta teorija o smanjivanju ulaza…Može li mi tko to razumno rastumačiti?Uvijek mi se čini da moraš dvostruko dokupljivati kako bi ti prosjek značajnije padao..A opet nikako s dokupljivanjem ne stižeš do trenutne cijene.Dakle,stalno zaostaješ,a kupuješ sve više…Ima li to smisla (Ima,naravno,ako dionica krene prema gore).Što ako stagnira?Da li i dalje dokupljivati? [sad]

Neznam u praksi ali čisto u teoriji.
Pošto imam cca 100dionica INGRe kupljenih po 160kn (16000kn)prvi put ako padne
na 100kn ukoliko kupim 100kom po 100 kn (10000)
IMam 200 dionica ukupno plaćenih 26000kn izlazi 130kn po dionici …
Kako INGRA često dodirne 130kn čini mi se da bi u ovom scenariu mogao izaći na nuli..
Gubim provizije naravno ….
Ali i nemislim prodavat INGRu čekam na puno većim raz. ali ulaz ću svakako pokušati smanjiti …
Ako bude keša naravno – prošli put na 106 ga nije bilo a PERJANICA odletjela na 160…

Ovo ima nekakve logike …

Isto tako na Ledo koji mi je ulaz na 7650 ako ga kupim na 5000kn normalno da se ulaz smanjuje debelo..

Mislim da je za sve koji su danas u dionicama ovo jedino ispravno rješenje – po meni danas bolje
nego sve prodat uz ogroman gubitak pa čekat Crobi na 1800….
Zato jer kriza neće trajat 100god. a i npr. Ledo će opet biti min. 12-13k to vjerujem nitko ne dvoji…

Hebiga možda i griješim ali tako mislim…

Iskusniji ulagači – može komentar….

smanjuje se minus.......

U S K O K

Neki dan, kad sam izluđena vezana na komunikacijama, posumnjala u sabotiranje providera,
obratila sam se i USKOKU, da ipak malo preispitaju, zašto se uvijek, kad treba kapitalizirati dobit,
pojavljuju takve " teškoće" u komunikacijama., i samo određeni NALOZI , prolaze kroz sito ?

Ljubazni gospodin me je saslušao, rekao mi je da su oni nadležni za pitanja korupcije
i organiziranog kriminala, a za sve ovakve teškoće – NADLEŽNA JE H A N F A ..!

Eventualno, da se obratim nakon toga pismom Ministarstvu unutarnjih poslova Republike
Hrvatske istovremeno…kako bi i oni mogli procijeniiti u čijoj je hebenoj nadležnosti
ČINJENICA : …da Zagrebačka burza NE ŽELI sklopiti direktne ugovore sa nama- malima..
već smo mi prepušteni posrednicima- KOJI SU REDOM U SUKOBU INTERESA- jer svaki
BROKER , naravno ima SVOJ INTERESNI PORTFELJ , koji stoji na IVI IVIĆA, i tako može
u datom trenutku, u dogovoru sa nekim iz burze, reagirati i zaraditi…
Pravnik Zagrebačke burze se na mene jako naljutio, jerbo , ja tvrdim , da BURZA ima svoje
partnere / brokere / koji zadaju naloge i beru vrhnje / i rekao je da je za sve kriva HANFA, jer
im ne dozvoljava da povećaju PROTOK NALOGA U MINUTI, iako su tehnički za to sposobljeni..
na što je ljubazni gospodin iz HANFE, kad sam mu to prepričala- kuturno sudržao paru koja mu
je išla van na uha…te me je zamolio da mu sve to napišem… počela sam pisati ali mi se
povraća od tih gluposti…poslat ću to na sve adrese..trenutno sam prezaposlena..
Dakle, USKOK se bavi organiziranim kriminalom , i ako želimo da se USKOK uključi-
trebamo navesti činjenice :

– da ne odlučujemo o tehničkoj podršci ZAGREBAČKE BURZE I DA SU PRISUTNE MOGUĆE
MALVERZACIJE – tj. organizirani kriminal
– da su brokeri u sukobu interesa KAD U VRIJEME KAPITALIZACIJE – prepisuju svoje i
NAŠE NALOGE – netko mora biti prvi !
– DA DRŽAVA / HANFA / DOZVOLJAVA GUBITKE UGOVORNIH INVESTITORA- JER NEĆE
NAREDITI BURZI DA POVEĆAJU PROTOK NALOGA KROZ OMX SUSTAV – DIREKTNIM
ZADAVANJEM NA BURZU – kako je to i normalno u svijetu…

– JEDNOSTAVNO – SVI LOVE U MUTNOM- A MI GUBIMO NOVAC!

p.s. Vrlo poštujem svakog brokera, i molim da nitko ne shvati moju kritiku osobno- jednostavno
NE VOLIM NEPRAVDU !

Podržavam Tvoje napore, USKOK treba bombardirati činjenicama koje su "deponirane" u SDA i
dnevnim nepravilnostima brokera i transakcija kojih je izobilje.

Nedavno sam napisao da dok se nalozi "ručno" pretipkavaju/kontroliraju,
nemaš šanse kao mali ugrabiti vrhnje, rade dogovorno i sustav su namjestili prema svojim
željama za dnevnim zaradama i provizijama !

Što se HANFE tiče, jedino bi im Rohatinski mogao staviti soli na rep, tj. regulirati ono što su
"izregulirali" ovih zadnjih 3 mjeseca !!! Dakle treba zatrpati pismima HNB i Rohu, i dati mu podršku, jer ovo na TK mu svakako urušava sve godine rada na jačanju i zaštiti hrvatske privrede od preljevanja kriza, a radi se ipak o našoj budućnosti i naše djece k tome !
[/quote]

SVaka čast moje čestitke samo me čudi ovi što su ti pustili tekst inače kad kažeš nešto protiv ZSE redovno se briše a valjda će netko i na robiji završit poslje svega ovog kriminala na ZSE
[/quote]
Čini se svi su utihnuli i "oguglali" na medijske manipulacije, prihvatili igru i paravan da je za sve kriva kriza u svijetu i tko tu sada što može ?
Ništa čudno za naš mentalitet i zato će nas krize pratiti još duugo, dok se nešto ne pokrene.
A tirani u nedostatku ideje uvijek su posezali za rješnjima koja su im se obijala o glavu…

Mali podsjetnik na Mažuranićeve stihove:
Smaknu Ture toliko junaka,
Posmica ih, srca ne iskali,
Što bez straha svi su pred njim pali.
Boj se onoga tko je viko
Bez golema mrijet jada.

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Ta teorija o smanjivanju ulaza…Može li mi tko to razumno rastumačiti?Uvijek mi se čini da moraš dvostruko dokupljivati kako bi ti prosjek značajnije padao..A opet nikako s dokupljivanjem ne stižeš do trenutne cijene.Dakle,stalno zaostaješ,a kupuješ sve više…Ima li to smisla (Ima,naravno,ako dionica krene prema gore).Što ako stagnira?Da li i dalje dokupljivati? [sad]

Neznam u praksi ali čisto u teoriji.
Pošto imam cca 100dionica INGRe kupljenih po 160kn (16000kn)prvi put ako padne
na 100kn ukoliko kupim 100kom po 100 kn (10000)
IMam 200 dionica ukupno plaćenih 26000kn izlazi 130kn po dionici …
Kako INGRA često dodirne 130kn čini mi se da bi u ovom scenariu mogao izaći na nuli..
Gubim provizije naravno ….
Ali i nemislim prodavat INGRu čekam na puno većim raz. ali ulaz ću svakako pokušati smanjiti …
Ako bude keša naravno – prošli put na 106 ga nije bilo a PERJANICA odletjela na 160…

Ovo ima nekakve logike …

Isto tako na Ledo koji mi je ulaz na 7650 ako ga kupim na 5000kn normalno da se ulaz smanjuje debelo..

Mislim da je za sve koji su danas u dionicama ovo jedino ispravno rješenje – po meni danas bolje
nego sve prodat uz ogroman gubitak pa čekat Crobi na 1800….
Zato jer kriza neće trajat 100god. a i npr. Ledo će opet biti min. 12-13k to vjerujem nitko ne dvoji…

Hebiga možda i griješim ali tako mislim…

Iskusniji ulagači – može komentar….
[/quote]

Dokupljivanje zbog smanjivanja ulaza je balkanska glupost!!Evo tvoj primjer-kupio 100 po 160,palo na 100,pušiš 60!!Dokupluješ još 100 po 100,imaš 200,ulaz 130,znači i dalje pušiš 60!!Da ovih drugih 100 držiš na računu(znači ne dokupljuješ) pušiš onih 60!!
Zašto dokupljivati,zašto ne kupiti nešto drugo?Kupiš nešto drugo,kolko si platio tolki ti je ulaz a pušiš i dalje onih 60!!Znači,dokupljivanjem se smanjuje gubitak u postocima(%) a u kunama OSTAJE ISTI!
Naravno,možete se popišati na to…… [lol]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=24591e3e-1870-48c2-95cc-964e3ab7dc58

CJELI svjet govori da su dionice PODCJENJENE samo kod nas bi guzonje za 1 kn

Po mom mišljenju jedino smanjenje gubitka se ostvaruje ako se onih 100 kom kupljenih po 160 kn,proda recimo po 130..zatim ponovno ulazi po cca 100 kn…dukupljuje se cca 26kom ako se oduzme provizija..samo istom sumom koju smo uložili,ali treidanjem dokupljivali možemo smanjiti minus..tako sam ja radila i još radim sa atpl..ulog mi je isti ali broj dionica nije…ne gubim ni na transakcijama ako sam npr. sa 250 kom došla na 280..

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

New Report

Close